Spor yazarlarından Fenerbahçe yorumları
28.12.2022

1/13
YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI
Spor yazarlarının Fenerbahçe'nin Hatayspor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından gazetelerinde yazdıkları köşe yazılarını sizler için derledik.

2/13
“BEKLER FARK YARATTI“

UĞUR MELEKE: Fenerbahçe sahaya aynen Ekim-Kasım’daki gibi dizildi, Arao stoperlerin arasına girdi ama iki bek de özgürdü sarı lacivertlilerde. Böylece hücumu yedilediler, “artı bir” yarattılar. Ligin isabetli şut rekorunu kırdıkları ilk 45 dakikada da neredeyse tüm aksiyonların içinde bekler başroldeydi zaten. Dün Fenerbahçe’nin hücum aksiyonlarının başrolündeki Ferdi-Samuel’in yanı sıra sakatlıktan çok enerjik dönen King’in ve hangi kanada geçerse hareketliliğiyle o çizgiyi aktive eden Diego Rossi’nin performanslarının da altını çizmek gerek. (Hürriyet)

3/13
“GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANACAK“

ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe ve seyircisi Giresun ile Trabzon maçlarının etkisinde kalmıştı. İlk 10 dakika futbolcular ısınana kadar bu iş görülüyordu. Ama bildiğimiz F.Bahçe sonrasında sahaya geldi. Nasıl mı? Özellikle hücum pres yaparak. Bu kolay iş değildir. Fenerbahçe sahada zaman zaman bayağı iyi iş yapıyor. Göze hoş gelen pozisyonlar üretiyor. Tabii ki böyle oyunla zevk verirsiniz ama riskleri de var. Gülü seven dikenine katlanacak. (Sabah)

4/13
“F.BAHÇE İSTERSE RAKİBİ BOĞUYOR“

AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe, sıkıntılı geçirdiği son 2 maç sonrasında tekrar eski haline dönüverdi. Özellikle bir ilk yarı oynadılar ki biz seyrederken yorulduk. Sağdan Osayi soldan Ferdi, Rossiā€¦ Hepsi Hatay'a çöktüler. Önce Ferdi'yi kutlamak gerek. Her maç çok iyi oynuyor. Şu anda Türk futbolunun göz bebeği durumunda. 90 artıda bile depar atacak gücü ve ters pas verecek oyun görüşü var. Ne olursa olsun Fenerbahçe istediğinde, hele rakip biraz kendisine göre zayıfsa boğuveriyor. (Sabah)

5/13
“MESAJ NET; BURADAYIZ“

GÜRCAN BİLGİÇ: Fenerbahçe, biri rakiplerine, üst üste iki maç kaybettikten sonra “karar oyunu“ oynadı. Çok golden ziyade, puanın haneye yazılması, haftanın kalan maçları üstünden rakiplere baskı oluşması da önemliydi. Başka yerden bakarsak, “lige devam“ mesajını da verdiler. Üstelik maç boyunca rakiplerine “yapabilir miyiz?“ duygusunu da yaşatmadan. Crespo gibi sert bir dişli tribündeyken Zajc veya sonradan giren Mert Hakan'ın “Burası sahipsiz değil“ performanslarını da gördük. (Sabah)

6/13
“GİDİŞAT İYİ DEĞİL“

ÖMER ÜRÜNDÜL: Son iki maçında 6 puan kaybeden Fenerbahçe için dünkü maç çok kritikti, mutlak kazanılması gerekiyordu. Bu bilinçle tempolu, atak ve pozisyonlu bir ilk yarı sergilediler. Ama kimse zannetmesin ki çok organize bir futbol vardı. Maçın kahramanları iki bekti. Ferdi ve Osayi. Her iki kanadı da bu kadar sürekli ve etkili kullanmak gerçekten kolay iş değil. Jesus'un çok iyi bir analiz yapması lazım. Rahat maç olmasına rağmen genel gidişatı iyi görmüyorum. (Sabah)

7/13
“FERRARI FERDİ“

ŞANSAL BÜYÜKA: Fenerbahçe uzun süredir unuttuğu “önde baskıyı” Hatay maçında hatırlayınca, rakibin tehlike bölgelerinde çok top kaptı, iki gol attı, yakalayıp atamadıklarıyla belki de sezonun en farklı ilk yarı sonucunu kaçırdı. Fenerbahçe’de çok önemli iki oyuncu var. Biri Ferrari Ferdi... Adamın sağı-solu yok. Makas atmıyor. Zaman kaybetmiyor. En hızlı, en kestirmeden, en çabuk şekilde takımı öne ve gol pozisyonuna taşıyor. Çok önemli ikinci futbolcu; Arao... Gösterişsiz ama çok katkı vererek oynuyor. (Milliyet)

8/13
“11 KİŞİ ZOR KAYBEDER“

ERCAN GÜVEN: Kadıköy’de kırmızı kart yok, heyecan, keyif ve dört gollü pembe bir tablo vardı. Liderliğe dönüş bile başlı başına olaydı! Dört gollü galibiyet ve liderlik koltuğuna yeniden oturmak, Fenerbahçe’nin 11 kişi tamamladığı maçları çok zor kaybedeceğini, bol pozisyon üreteceğini ortaya koyarken Dünya Kupası arasına yenilerek girip yenilerek çıkmanın endişelerini sildi. (Milliyet)

9/13
“BU OYUN BÜYÜK KOZ“

İLKER YAĞCIOĞLU: İki hafta art arda gelen mağlubiyetin ardından Fenerbahçe adına yaraları sarma maçıydı. Bu yüzden büyük baskı ile maça başlayıp rahatlamak ve oyundan keyif almak isteyeceklerdi. Öyle de oldu. Ön alanda yapılan baskı iki bekin özellikle de Ferdi'nin hücuma verdiği müthiş destek Fenerbahçe'nin hücumda çoğalmasına ve pozisyonlar bulmasına sebep oldu. Fenerbahçe'nin bu maçta bir maçtır düşük olan temposunu yükselttiğini gördük. Bu eforlu oyun Fenerbahçe'nin en büyük kozu. (Takvim)

10/13
“BURADAYIZ VE AYAKTAYIZ MESAJI“

ENGİN VEREL: Başlama vuruşundan itibaren Fenerbahçe'nin hem Hatayspor'a hem rakiplere hem de taraftarına verdiği mesaj, “Trabzon'da kaybettik, liderliği Galatasaray'a kaptırdık. Ama biz buradayız ve dimdik ayaktayız. Kaybettiklerimizi telafi edecek gücümüz ve kalitemiz var“ şeklindeydi. Fenerbahçe bu oyun anlayışı ile kendisinden güçsüz takımları kolay yenebilir ama büyük maçlarda işinin zor olmadığını gördük. Jesus, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak istiyorsa farklı çözümleri de olmalı. (Akşam)

11/13
“F.BAHÇE OYNADI, HATAY İZLEDİ“

OKTAY DERELİOĞLU: Fenerbahçe evinde aldığı Hatayspor galibiyetle zirvenin sahibi oldu. Maçta çok hakim oynadı Fenerbahçe... Hatay çok sönük kaldı. Rakibini zorlayamadı. Sarı-Lacivertliler çok sıkmadan kazandı. Duran topla kilidi açtılar. Sonrasında Diego Rossi yine öne çıktı. Orta sahada hakimiyeti kuran takım Fenerbahçe oldu. Hatayspor çok fazla cılız kaldı. Kenar ortalarla da zorlamaya çalıştı Fenerbahçe. Ev sahibi çok fazla boşluk da buldu. Jesus ve öğrencileri daha fazla gol atabilirdi. Erce Kardeşler çok fazla pozisyon çıkardı. Aslında maçta çok detaylı bir analiz yapamayız. Neden? Fenerbahçe oynadı, Hatayspor izledi de ondan. (Takvim)

12/13
“REFLEKS GALİBİYETİ“

REHA KAPSAL: Fenerbahçe ligde üst üste iki mağlubiyet aldıktan sonra Hatayspor karşısında oyuncuların vereceği refleks ve alınacak bir galibiyet, ilerisi için çok önemliydi. Jesus'un üçlü veya dörtlü olun formasyonları hep gündeme geldiği gibi, bunu özellikle kötü netice alınan maçlarda 'üçlü oynuyor' düşüncesini ortaya atmak ve yalnızca istenilen skorları alamamasını bu dizilişe yormak tabiiki doğru değil. Bu dinamik oyunun her zaman saha içindeki prensipleri, hücum ve savunmada en temel unsurudur. Bunu da çok doğru uygulayan bir teknik adamdır Jesus. (Fotomaç)

13/13
“F.BAHÇE, MUHAMMED ALİ GİBİ“

ENGİN KEHALE: İstek, yetenekten daha güçlü olmalıdır... Bu cümle, unutulmaz boksör Muhammed Ali’ye ait. Ayrıca Jorge Jesus’un Fenerbahçe’sini tanımlayan cümlelerden biri. 2022-2023 model sarı lacivertlilerde istek, yetenekten her zaman daha güçlü. Jorge Jesus’un takımı da bir boksör gibi aslında. Rakibi ringin köşesine sıkıştırdığında, sağlı sollu yumruklarla iyice hırpalamayı başarıyor. Sarı lacivertliler maç boyunca kendi oyununu çok güçlü oynadı. Kasımpaşa maçından sonra (ki 16. dakikada rakip 10 kişi kalmıştı) en yüksek topa sahip olmayı yakaladılar. Hem de rakipleri ligin en çok pas yapan 4., en çok topla oynayan 7. takımı iken. (Hürriyet)


Mourinho güvence verdi: 'Gelişeceğiz kazanacağız'

Arrow

Jose Mourinho'dan Antalyaspor maçı için Osayi-Samuel kararı

Arrow

İsmail Yüksek Fenerbahçe'den ayrılıyor mu?

Arrow

Fenerbahçe'nin rakibi Alex de Souza'nın takımı Antalyaspor

Arrow

Jose Mourinho’dan öğrencilerine soyunma odasında net mesaj: Gereksiz stres yaşadık

Arrow

Mourinho'nun sistem ısrarı! Toplantı yapacak

Arrow

Kanarya'da gizli kahraman Becao

Arrow

Mourinho'nun Kostic kararı

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.