Yazarlardan Fenerbahçe yorumları; "Bu bilek bükülmez"
16.09.2022

1/6
YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Rennes ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı mücadeleyi değerlendirdi. Yazar görüşlerinin tamamını paragraf sonundaki gazeteyi satın alarak okuyabilirsiniz.

2/6
“BİRAZ DELİ, ÇOKÇA DAHİ“

ŞANSAL BÜYÜKA: Osayi Samuel kariyer maçı oynadı… Szalai mükemmeldi… Açıkcası ikinci yarıda, ilk yarıdaki kadar kaleyi kapatamasak bile, 2-0‘ın altından kalkmayı başardık… Bu skorun altından kalkmak bir Türk takımı için kolay değil… Deplasmanda kolay değil… Hele Rennes gibi yeni nesil atletik takım önünde hiç kolay değil… Bu Jorge Jesus deli mi, dahi mi karar veremiyorum… Biraz deliliği, çokça dahiliği var… Fenerbahçe uzun bir aradan sonra sanki aradığı hocayı buldu… Kabul edelim, elinde müthiş bir kadro yok, ama bu kadrodan maksimum yararlanmak konusunda inanılmaz adımlar atıyor… Rennes maçı da bu adımlardan biriydi... (MİLLİYET)

3/6
“SONUNA KADAR HAK EDİLDİ“

UĞUR MELEKE: Beş yıldır bu seviyede yarışan Rennes, şu anda Avrupa Ligi’nin en değerli altıncı takımı. Roazhon’a bu turnuvanın en iyi takımları Arsenal veya ManU da gelse belki kolay çıkamayabilirlerdi. Fenerbahçe’nin yüksek savunma hattının arkasına sarkıp şok iki gol bulmalarına rağmen temsilcimizin o noktadan dönebilmesi büyük iş. Jesus’tan önce dörtlü savunma hamlesi geldi, sonra ileri ikili Valencia-Pedro oldu. En son Rossi ile hücum üçlendi. Bir puanı sonuna kadar hak etti dün Jesus’un talebeleri. (HÜRRİYET)

4/6
“BU BİLEK BÜKÜLMEZ“

GÜRCAN BİLGİÇ: Sert değişime ve böylesine “sert“ rakibe rağmen, çıkıp kendi oyununu kabul ettiren, bunda inat eden bir Fenerbahçe var artık. İlk 11 değil, ilk 22'si var Jesus'un… Szalai, Osayi gibi “buradayım“ diyen performanslara sahip oyuncular da vardı, Valencia gibi “kurt“ da vardı takımda. Genç Emre'nin ortalığı karıştırması, İrfan'ın oyun liderliği, Mert ve İsmail'in dinamizmi, Altay'ın son anda uzattığı parmakları… Rennes'de stada gelenler, sahada olanlar ve kenarda oturanlar, bazı bileklerin bükülmediğini anladılar. Kazanmayı hak edip, beraberliğe sevinmek. Maçın tek travması bu olabilir. Yoksa muhteşem bir geceydi. (SABAH)

5/6
“KALİTE VE MÜCADELE“

REHA KAPSAL: İki takımın teknik direktörünün de oyunda kurduğu tuzaklar, maç 0-0'ken hemen hemen aynıydı. Her ikisi de ön alan güçlü presleriyle kazanılan toplarla rakibin organize olmamış savunmasına en kısa yoldan hücum edip, gole gitmek düşüncesi vardı. Bu geçişleri yiyen takım da mutlaka kalesinde gol bulacaktı. Nitekim Fenerbahçe ilk golde sonlandıramadığı atakta bu geçişi yediği gibi arkasından ikinci golde de buna benzer aynı hatayı savunma bloğu yine yaptı. Süper Lig'de de zaman zaman bu yerleşimin doğru yapılmadığı maçlarda olmuştu. Buradaki sorun Fenerbahçe savunması kalesinden 40-45 metre orta sahaya çıkıp rakibe baskı yapılmadığında, alan ve zaman verilmesi. Jesus'un doğru oyuna müdahaleleri, üçlü formasyondan dörtlüye geçmesi, risk alması ile hem iki gol attılar hem de hak ettikleri 1 puanı da alarak maçı bitirip, bu grupta kalan maçlar için moral toplayıp en iddialı takımlardan biri olduğunu da kalite ve mücadeleleriyle göstermiş oldular. (FOTOMAÇ)

6/6
“HAK ETTİĞİMİZ PUAN“

İLKER YAĞCIOĞLU: 2. yarının başında biraz bocaladık. Defansımızın çizgi halinde kalmasından dolayı arkadaki boşluklara sürpriz koşular yaptılar. Ve bir anda 2-0 öne geçtiler. Fenerbahçe bu taktiği ligde de uyguluyor. Defansı orta saha çizgisine kadar çıkartıyor. Bizim ligimizdeki takımlar defans arkasına sürpriz koşular yapamadığı için ya ofsaytta kalıyorlar ya da topu kaptırıyorlar.Tam ümitleri kaybedecekken yeteneğinden asla şüphelenmediğimiz İrfan sahne aldı. Golüyle takımı oyunun içine soktu. Yoğun baskı penaltıyı da getirdi. İstediğimiz ve hak ettiğimiz puanı alarak Fransa'dan döndük. (TAKVİM)


Acun Ilıcalı: "Aynı film olmayacak"

Arrow

Amrabat'tan İsmail Yüksek'e övgü

Arrow

Tadic: 'Alex de Souza efsanemiz'

Arrow

Kostic: 'Bu şekilde devam etmeliyiz'

Arrow

Fenerbahçe'den tepki: "İzahı olamaz"

Arrow

Jose Mourinho'dan geceye damga vuran hareket

Arrow

Fenerbahçe, Antalya'da ikinci yarı galibiyete koştu

Arrow

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel paniği!

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.