Fenerbahçe'de Joao Pedro gönülleri fethetti
05.09.2022

1/13
JOAO PEDRO TARAFTARLARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ
Joao Pedro, bu yaz Sarı Lacivertliler'in en dikkat çeken transferlerinden biri oldu. Ezeli rakip Galatasaray uzun süre tecrübeli oyuncuyu almak için uğraştı, ancak imzayı attıran Fenerbahçe oldu. Pedro, ilk idmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle yeni takımıyla sahaya çıkmak için yaklaşık 1 ay bekledi. 30 yaşındaki oyuncu Konya deplasmanında 19 dakika süre aldı, Kayserispor maçında ise ilk kez 11'de sahaya çıktı. Brezilya asıllı İtalyan yıldız, performansıyla taraftarı mest etti. Pedro, önce 37. dakikada şık bir golle açılışı yaptı, ardından 50'de King'e asist yaptı.

2/13
TAM NOT ALDI
Deneyimli futbolcu sadece skor katkısıyla değil, ortaya koyduğu futbolla da gönülleri fethetti. Fenerbahçe'nin rakip kalede tehlike yarattığı hemen her pozisyonda Joao Pedro da vardı. 30 yaşındaki hücum oyuncusu, Kayserispor savunmasını en çok zorlayan isim oldu. Pedro, King'e yaptığı asist dışında arkadaşlarına 2 şut pası daha verdi. 90 dakika sahada kalan yıldız futbolcu, Kadıköy'deki ilk maçında tribünlerden tam not aldı.

3/13
“ÇOK CAN YAKAR...“

Joao Pedro için ne yazdılar?

“Yeni transfer Pedro'nun beceri dolu golü izlemeye değerdi. Pedro demişken, devam edelim. Hırslı, ayağına hakim, inatçı ve son vuruş ustası. Çok can yakar...“ (FAİK ÇETİNER/FANATİK)

4/13
5“HARİKA İŞLERE İMZA ATTI“
“İlk kez 11'de sahaya çıkan Pedro, yüzde 100 hazır olmamasına rağmen klas hareketleri ve oyun zekasıyla beğeni topladı. Attığı golde ofsayttan kaçması,top kontrolü ve vuruşuyla harika işlere imza attı.“ (GÜNTEKİN ONAY/HÜRRİYET)

5/13
“HEM ÇOK GOL ATAR HEM DE ÇOK ATTIRIR“

“Pedro, eğer Fenerbahçe takımı iyi organize olursa hem çok gol atar hem de çok attırır. Ama onu anlayacaksın. Ceza alanında rakiple baş başa bırakacaksın. Bak sen o zaman Pedro'ya...“ (ERMAN TOROĞLU/SABAH)

6/13
“BU BEŞLİ RAKİPLERİ KORKUTUR“

“Joao Pedro'yu ilk transfer edildiğinde hayaller kurduran bir oyuncu profili olarak gördüm. Kalitesi bir tarafa 8 yıl aynı kulüpte oynayıp o ülkenin milli takımına kadar çıkan lider bir karakter. Kendi oyununu kuran ve çevresindekileri de buna ortak eden bir oyuncu. Bu nedenle partneri kim olursa olsun biraz akıllıysa 'seri üretimin' bir parçası olur. Batshuayi'nin gelmesiyle beraber Fenerbahçe'nin ön tarafı rakipleri korkutur hale geldi. Yüksek toplarda varlar, frikiklerde varlar, ceza alanı içerisinde çabuklar, duran top organizasyonlarında etkililer. İhtiyaçları olan kaliteydi ve skor yapmak adına müthiş bir beşlileri (King, Serdar, Valencia, Batshuayi, Pedro) oldu. Sıkışık maç fikstüründe sıkıntısız-tartışmasız bir rotasyon seyredeceğiz. Fenerbahçe taraftarı hiçbirinden mahrum kalmayacak.“ (GÜRCAN BİLGİÇ/SABAH)

7/13
“FORVETTE KENDİNİ UNUTTURUYOR“

“Fenerbahçe'de kadar çok oyuncu var ki Jesus'un nasıl bir kadroyla sahaya çıkacağını bilmiyoruz. Valencia ve Batshuayi takıma girdiğinde Pedro yer alır mı? Ancak Pedro'nun kalitesini biliyoruz. Birleşik hareket sonrası attığı gol mükemmeldi. Üstelik vücudunu iyi kullanıyor, top saklıyor, pas servisi yapıyor ve takımı hücum ettiğinde kendini unutturup bir anda gol bölgelerinde bitiyor. Jesus, Pedro'yu sürekli kullanmalı. Partnerlerini değiştirmeli. Ama Portekizli hoca bir maçta süper oynayan bir oyuncuyu 1 hafta sonra kulübeye çekiyor. Jesus'un “Ben oynayan takıma bakarım'' sözünün geçerlilik kazanması için Fenerbahçe hep başarılı olmalı. Bu zamana kadar bunu Jesus başardı. Nasıl mı? İlk 11'de olmayan oyuncular, Fenerbahçe gol attığında sahadakiler kadar seviniyorlar.“ (LEVENT TÜZEMEN/SABAH)

8/13
“FORVETTE ÇÖZÜM BULUNDU“

“Pedro, Batshuayi, Valencia, Serdar Dursun ve King gibi isimler ciddi bir rekabet oluşturdular. Bu, verimliliği getirecektir. Pedro kaliteli bir oyuncu. Fiziki anlamda da güçlü. Fenerbahçe bu sezon kadro olarak ciddi yatırım yaptı. Bu yatırımı yaparken Jesus'un bu tercihlerde önemli katkısı olduğunu görüyoruz. Beraber çalıştığı, bildiği bazı oyuncuları istedi. Kafasındaki oyun planında bu oyuncuları doğru kullanacaktır. Fenerbahçe birçok bölgede kadro derinliğine sahipti. Pedro ve Batshuayi ile birlikte artık forvette sorunlara çözüm bulundu. Gol bölgesinde verimliliğiniz yoksa oyun bir yerde sıkışıyor. Fenerbahçe artık hem oyuna başlayanlarıyla hem de kulübeden gelenlerle skorer bir takım olacak görüntüsünü verdi.“ (ALİ GÜLTİKEN/SABAH)

9/13
ARANAN KAN PEDRO MU?

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Joao Pedro, ilk kez Kayserispor karşısında 11'de sahaya çıktı. Yıldız futbolcu hem golünü attı hem de ortaya koyduğu futbolla, Kadıköy'deki ilk maçında taraftarları mest etti. Hürriyet'ten Süleyman Arat, Brezilya asıllı İtalyan golcünün aranan kan olup olmadığını eski futbolcular ve teknik adamlara sordu. İşte Pedro ile iligi yapılan yorumlar....

10/13
“PEDRO ÇOK İYİ AMA ‘YILIN TRANSFERİ’ BATSHUAYI“

HİKMET KARAMAN: Pedro’nun çok önemli özelikleri var. Stoperleri arkasına alıyor, topu koruyor, dar alanda topla buluşabiliyor, stoperlerin arkasına koşup topu alabiliyor. Ben Pedro’nun çok daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Dikkat edin attığı goldeki vuruşu çok farklı. Sert vurmadı, yumuşakça köşeye bırakıverdi. Zaten o yüzden de bilinçli bir vuruş yaptığını anlatmak için parmaklarını şakağına götürüp ‘Bu bir zeka vuruşu’ dedi. Fenerbahçe’ye kesin yararı olacaktır. Fakat bence Fenerbahçe’nin asıl yılın transferi Barsuhayi’dir. Gerçekten müthiş bir oyuncu bana göre. Fenerbahçe durdu durdu en iyi transferini yaptı. Bizim maalesef Türk futboluna bakış açımız bu. Gol kaçırıyor diye çok eleştirildi. Ama Beşiktaş’ta 14 gol attı 5’te asisti var. Bu az mı? Bir o kadar da gol kaçırdı. Oysa en önemli şey pozisyona girmektir. Fenerbahçe müthiş bir transfer yaptı.

11/13
“BU HÜCUM HATTI ŞAMPİYON YAPAR“

SEMİH ŞENTÜRK: Pedro’yu çok beğendim. Erken konuşmak doğru mu bilmiyorum ama ben Pedro’nun F.Bahçe’nin son yıllarda aradığı forvet tanımına çok uyduğunu düşünüyorum. Batshuayi ile başarılı ve uyumlu oynarlar çünkü Pedro sırtı dönük de oynayabildiğini gösterdi. Batshuayi de arkaya koşular yapabilen bir futbolcu. Hoca aynı anda görev verirse bence başarılı olurlar. Pedro, King, Batshuayi, Valencia’lı hat son yılların en iyi hücum hattı. Bu isimlerin katkısıyla F.Bahçe’nin şampiyon olacağını umuyorum.

12/13
“FENERBAHÇE’NİN ARADIĞI GOLCÜ“

ALİ BİLGİN: Pedro gerek Kayseri maçındaki görüntüsüyle, gerek Cagliari’de ki geçmişiyle, hem hazırlayıcı hem de tamamlayıcı bir forvet özellikleri taşıyor. Ben Fenerbahçe’de başarılı olacağına inanıyorum. İtalyan takımında çok uzun yıllar istikrarla oynaması karakterinin ipuçlarını bize sunuyor. Türkiye ve Fenerbahçe’ye adaptasyon süreci uzun olmazsa bence Pedro, Fenerbahçe’nin uzun yıllardır aradığı golcü.

13/13
“BATSHUAYI SAYESİNDE PEDRO ÇOK GOL ATAR“

ZAFER TÜZÜN: Son yıllarda gelen tüm golcülerin de eldeki mevcut golcülerin de kat be kat üzerinde bir futbolcu Pedro. Türkiye şartlarına uygun ideal bir santrafor tipi. Attığı golde o topu indirip hemen akabinde içeri kaçıp o vuruşu yapabilecek çok az oyuncu var. Güçlü, vücudunu çok iyi kullanıyor, topla hareketlenebiliyor. Bursaspor’dan gelen eski golcümüz Vokri’yi hatırlattı bana, onun daha hareketlisi. Benim tahminime göre 20 golü rahat bulur. İlk bakışta Batsuha Pedro sayesinde çok gol atar sanılsa da Batsuhayi rakip defansın dengesini bozan tarzda bir oyuncu olduğu için Pedro aralara girip bol bol goller atar. Jesus 4-1-3-2 dizilişiyle oynatırsa bu ikili olarak çok çok başarılı olur.


Acun Ilıcalı: "Aynı film olmayacak"

Arrow

Amrabat'tan İsmail Yüksek'e övgü

Arrow

Tadic: 'Alex de Souza efsanemiz'

Arrow

Kostic: 'Bu şekilde devam etmeliyiz'

Arrow

Fenerbahçe'den tepki: "İzahı olamaz"

Arrow

Jose Mourinho'dan geceye damga vuran hareket

Arrow

Fenerbahçe, Antalya'da ikinci yarı galibiyete koştu

Arrow

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel paniği!

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.