Spor yazarlarından Fenerbahçe yorumları
23.08.2022

1/15
YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Adana Demirspor'u 4-2 mağlup ederek lider olduğu mücadeleyi değerlendirdi.

2/15
“ÜNVAN MAÇI FENERBAHÇE'NİN“

ŞANSAL BÜYÜKA: Futbolun güzelliklerinin de, acemiliklerin de bolca sergilendiği bir maç izledik. Fenerbahçe’nin gelişimi de, savunma riskleri de inkar edilemez. Adana Demirspor’un çok iyi takım olduğu da... Sonuçta; Fenerbahçe ağır sıkletlerin “unvan” maçından galip çıktı ve liderliği yakaladı. Bu unvanı korumak istiyorsa, sadece yumruk atmayacak, yumruktan kurtulmanın çarelerini de arayacak. (MİLLİYET)

3/15
“GÜÇLÜ OYUN OTURUYOR!“

REHA KAPSAL: Fenerbahçe güçlü oyun şablonunu yavaş yavaş oturmaya çalıştığının sinyallerini veriyor. Bu da tabii ki Jorge Jesus'dan, çalışmaktan ve iyi antrenman yapmaktan kaynaklanıyor. Özellikle oyunun ikinci yarısında çok gel git yaşadıkları gibi rakibe de çok pozisyon verdiler. Oyunun 90 dakikalık fazında ortaya çıkan dengesizliğin çözülmesi gerekiyor. (FOTOMAÇ)

4/15
“BU TAKIM 100 GOLÜ GEÇER!“

ENGİN VEREL: Bu sene oynayanı, kadroya gireni, oynamayanıyla, yeni hocasıyla 100 gol barajını bu takımın aşacağının altına şimdiden imza atarım. Bunun da işareti 3 maçta 13 gol. Bu tablo da ister istemez Cumhuriyetin 100'üncü yılında Fenerbahçe'nin şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösteriyor. Taraftarın da desteği, bu inancın tribünlerde de kökleştiğinin işareti. (AKŞAM)

5/15
“GECENİN YILDIZI JESUS“

OKTAY DERELİOĞLU: Fenerbahçe kusursuz mu oynadı? Hayır. Ancak futbolcular müthiş coşkulu ve enerjikti. Adana Demir gibi bir rakibe karşı alınan galibiyet çok değerliydi. Jesus hem maç öncesi planı hem değişikliklerle gecenin yıldızlarından biri oldu. (TAKVİM)

6/15
“JORGE JESUS İBRA EDİLDİ“

ERCAN GÜVEN: Maçın Fenerbahçe açısından önemini anlamak için kazandıklarına bakmak yeter: Nihayet lider oldu Fenerbahçe. Kadıköy “uğur”a ilişkin iftiralardan kurtuldu. “Yokuş aşağı altıncı vites, rampada tıknefes mi acaba” endişeleri yok oldu. Takımı “Lego Setine” çeviren ve bunu en azından 8 Eylül’de transfer bitene kadar sürdürmesi beklenen Jesus, kadro istikrarında olmasa da en azından tabelada “ibra” edildi. (MİLLİYET)

7/15
“60 DAKİKA“

BÜLENT TUNCAY: Fenerbahçe dün kazandı ama 60 dakikalık takım olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Eforunu 90 dakikaya yaymak yerine tüm gücünü bu zaman aralığında kullanmayı tercih etmeyi sürdürdü. Bu bir tercihtir ve 60 dakikada 3 gollü üstünlüğü yakalıyorsunuz başarılısınızdır. Ancak kalan 30 dakikada oyunu soğutamamak ve 3-0’ı bile koruyamama riskiyle oynamak da o kadar başarısızlıktır. Özetle Jesus’un çözmesi gereken sorunlar devam ediyor. Planı, 60 dakika işe yarıyor. Peki ya kalan 30 dakika? (KARAR)

8/15
“JESUS FEYK ATTI“

UĞUR MELEKE: Dünkü Adana Demirspor müsabakası, Jesus’un Fenerbahçe’nin başında 14’üncü maçıydı. Bu müsabakaların (6’sı hazırlık, 6’sı resmi) ilk 12’sinde 4-1-3-2 dizilişini tercih etti. Son ikisindeyse farklı denemeler yaptı Portekizli Hoca. Viyana’da Fenerbahçe 3-4-3 oynamıştı, iki açık King ve Rossi’nin hızıyla sonuca gitmişlerdi orada. Dünse Jesus hepimize bir feyk daha attı ve 3-5-2 dizdi bu kez de takımını. Ve yine coşkulu bir futbolla kazandı. Serdar Dursun-Valencia çift santrfor oynarken, merkezde sağdan sola Emre-Arao-Zajc görev yaptılar dün. Bu sistemde Emre daha çok derine gelerek top aldı ve merkezde üçe iki kalmamaya çalıştı Fenerbahçe. (HÜRRİYET)

9/15
“FENERBAHÇE'Yİ LİDER YAPAN ADAM“

NİHAT KAHVECİ: Şuan Süper Lig'de 3 oyuncu var, izlerken keyif alıyorum. Birincisi N'Koudou, ikincisi Valencia, üçüncüsü Haji Wright. Bunların çabuklukları, attıklarından falan inanılmaz keyif alıyorum. Sezon başlangıcından normalde beklersin forma girsinler diye ama bu üçü muhteşem başladı. Valencia'ya ayrı parantez açmak istiyorum. Fenerbahçe lige Şampiyonlar Ligi'nden elenerek başladı. Valencia penaltı kaçırdı, taraftarlar biraz ıslıkladı, Valencia oradan ayağa kalktı ve 3 lig maçında 6 gol attı. Bunu yapmak kolay değil. Bugün Fenerbahçe'yi lider yapan adam oluyorsun.

10/15
“HAKEMLER TEMBELLİK YAPIYOR“

ERMAN TOROĞLU: Fenerbahçe, Adana Demir'e göre daha hazır bir takım. Kolay değil İstanbul'dasın, Fenerbahçe ile oynuyorsun, stat tamamen dolu. İki gol atıyorsun yine de galibiyet ve puan alamadan çıkıyorsun. Demek ki daha lige hazır değilsin. Kırmızı kartta VAR çağırdı. Aslında hakemin görüş alanında ama maalesef hakemler artık maçı VAR'a bırakıyor. Yani tembellik yapıyorlar. Zaten bu maçın hakemi de VAR'daki hakem de babadan oğula hakemler. Şu işi Türkiye'de bir kıramadılar. Biraz daha sıksalar dedeleri de gelecek halaları da gelecek o zaman maçlar hayırlı işler olacak. Fenerbahçe 3-0 yaptığı maçı 3-2'ye getiriyorsa onlar da kendilerine soracaklar. Biz nerede hata yaptık diye... Yalnız futbolcular değil, teknik heyet de… (SABAH)

11/15
“TÜM PROBLEM DEFANSTA“

AHMET ÇAKAR: Dikkat edin Ümraniye maçında 3 gol atıp kazanamayan bir F.Bahçe vardı çünkü 3 gol yediler. F.Bahçe'nin golcü ve forvet eksikliği yok. Tüm problem defansında. Abdulkadir Bitigen, iki çok önemli VAR yardımıyla maçı tamamladı. Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kesinlikle doğru. Her ne kadar top kaleciye gitse de çok net bir müdahale var. Bunu görmesi lazımdı. Ama VAR düzeltti. Rakitskiy'nin Rossi'ye müdahalesi direkt bileğe. Müdahale ayağı yerden yukarda ve bileğe basıyor. Burada da kırmızı kartı VAR yardımıyla verdi. Ama Bitigen bu pozisyonda topla karışık bu hamleyi sahada süzemeyebilirdi. (SABAH)

12/15
“REKLAMLAR BİTTİ“

GÜRCAN BİLGİÇ: VAR hakeminin kırmızıyı tavsiye ettiği kırmızı kart pozisyonunda, maçın hakemi Abdülkedir Bitigen ile 10 metre uzağındaki yardımcısı Esat Sancaktar faul bile vermediler, avutu gösterdiler. Yine Fenerbahçe'nin ilk penaltısını VAR'a giderek verdi Bitigen. Yazık ki, bu hakeme haftanın en önemli maçını veriyor “algoritma!“.. Gol yememek için beşli oynayıp, arkaya kaçırılan adamları hesaplayamamak. Valencia'nın müthiş gecesinde, sıkıntıları “tabela doğrusuyla“ düzeltip, adının önüne “lider“ yazdırdı Fenerbahçe. Yani; reklamlar bitti… (FOTOMAÇ)

13/15
“EN BÜYÜK PROBLEM ROTASYON“

ÖMER ÜRÜNDÜL: Ben hep aynı görüşteyim; F.Bahçe'deki en büyük problem yeni bir takım ve de sürekli rotasyon, maç içinde 3-4 hamle… O zaman mutlaka bölüm bölüm ciddi kopukluklar oluyor. Dün de 20-25 dakika ikinci yarıda bu yaşandı. Valencia'nın formu devam ediyor, Adana Demirspor'da ise başlangıç taktiği çok hatalıydı. Akintola ve Ndiaye de hayal kırıklığı… (SABAH)

14/15
“PANİK DÜZELTİLMELİ“

İLKER YAĞCIOĞLU: Ben özellikle 3-0'a kadar oyunu beğendim. Bu oyun bütüne yayılırsa çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Bu kadar coşkulu bir taraftarın önünde oyunun 3-0'dan 3-2'ye gelmesi ve yaşanan panik Jesus'un düzeltmesi gereken en önemli konuydu. Valencia harika bir maç oynadı. Panik havası olmamalı. (TAKVİM)

15/15
“FENERBAHÇE'YE 2 STOPER ŞART!“

RIDVAN DİLMEN: Forvet diye tutturuluyor Fenerbahçe'de ancak o bölgede 4-5 tane iyi oyuncunuz var, savunmacınız yok. Minimum 1, bana sorarsanız 2 tane stopere ihtiyacı var Fenerbahçe'nin. Ben olsam yeni gelmesine rağmen Gustavo'yu falan hemen yollarım.


Acun Ilıcalı: "Aynı film olmayacak"

Arrow

Amrabat'tan İsmail Yüksek'e övgü

Arrow

Tadic: 'Alex de Souza efsanemiz'

Arrow

Kostic: 'Bu şekilde devam etmeliyiz'

Arrow

Fenerbahçe'den tepki: "İzahı olamaz"

Arrow

Jose Mourinho'dan geceye damga vuran hareket

Arrow

Fenerbahçe, Antalya'da ikinci yarı galibiyete koştu

Arrow

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel paniği!

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.