Uğur Meleke'den Fenerbahçe yorumu: "Yurtta pres dünyada pres"
09.09.2022 - 10:13
1/5
UĞUR MELEKE YAZDI

Spor yazarlarından Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında sahasında Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup ettiği maçı Hürriyet'teki köşesinde değerlendirdi. Meleke'nin yazısının tamamını, Hürriyet gazetesini satın alarak okuyabilirsiniz.

2/5
“FERDİ'DEKİ GELİŞİM TAKDİRE DEĞER“

Bu maçların altısında dörtlü, altısında üçlü savunma tercih etti Portekizli Hoca. Geçen sezon Pereira da takımını 3-4-2-1 dizmiş ama Fenerbahçe hücumda çoğalmayı becerememişti. Pereira’nın futbolu çoğunlukla geride 7 kişiyle güvenli, önde 3 kişiyle tenha bir görüntü vermişti. Jesus’un Fenerbahçe’sinde Ferdi-Alioski adeta açık gibi oynuyorlar. Dün herhalde Ferdi’nin ortalama pozisyonu, Pedro’nun önünde çıkmıştır! Ferdi’nin taç atışlarında gösterdiği gelişim de takdire değer.

3/5
“ARAO-CRESPO DAHA ÖNDE OYNUYOR“

Viyana'da üçlü savunmaya geçildiğinden beri Arao da stoperlerin içine gömülmüyor. Arao-Crespo daha önde konumlanıyorlar, böylece ikinci topları daha rahat topluyor bu ikili. Dinamo Kiev ile oynanan ilk iki maçta Fenerbahçe’nin yaşadığı en büyük sorunlardan biri şuydu: Kaleci Buschan uzun vuruyor, Szalai-Kim karşılıyor ama serseri topu Dinamolular kazanıyorlardı. Dün bu topları büyük çoğunlukla Fenerbahçeliler topladılar.

4/5
“YURTTA PRES DÜNYADA PRES“

Maçın başındaki “Yurtta sulh, cihanda sulh” koreografisinden Türk ulusu olarak gurur duyduk. Fenerbahçe taraftarına da teşekkür ederiz bu şık davranış için. Jesus da adeta “yurtta pres, cihanda pres” stratejisiyle oynatıyor takımını. Dün son yarım saatte ufak tefek panik sinyalleri olsa da, özellikle ilk bir saatte her hattıyla büyük takım davranışı gösterdi Fenerbahçe.

5/5
“TAM BİR BÜYÜK TAKIM HOCASI“

Jesus sadece oynattığı futbolla değil söylemleriyle de net bir büyük takım hocası... Son günlerde ülke puanına, Türkiye’nin hak ettiği sırada olmamasına yaptığı göndermeler çok önemli. Türk futbolu, “Bir haftada üç müsabakaya çıktık, yorulduk” palavrasının arkasına sığınan teknik adamlara alışmışken, Jesus’un “Sadece küçük takımlar haftada 1 maç oynar” aforizmasını çerçeveletip duvarlara asmamız lazım bence.

Diğer Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol