Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ARTIK LİDERİZ
ARTIK LİDERİZ
02.11.2014

Adına methiyeler düzenlenen, basın tarafından sözde müthiş futbolu yere göğe sığdırılamayan Beşiktaş ile tam tersi eleştiri oklarının tahtası haline gelmiş, yerden yere vurulan FENERBAHÇE karşılaştılar bu gece. Kimse kusura bakmasın lakin FENERBAHÇE, kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı bugün Beşiktaş’la . İki takım arasındaki büyük kalite farkı apaçık gözler önüne serildi bu gece . Üstelik tahminimce ilk yarı rakibini sahadan silen FENERBAHÇE’ye soyunma odasında bir İSMAİL KARTAL el freni gelmişti ki ikinci yarı bir kişi eksik Beşiktaş’a karşı oyunu tutma gibi saçma sapan bir anlayış BEŞİKTAŞ’ı bugün tarihi bir hezimetten kurtardı.

Maça geçen haftanın en iyi oyuncularından ALPER POTUK ile başladık . Daha evvel çok kez söylediğim gibi SOW’un bu formuyla yedek kalması zaten en doğal tercih olmalı . Savunmada cezasını tamamlayan BEKİR ile KADLEC’in beraberliği hem takıma güven sağlarken hem de ALVES’in olmaması avantajı da takıma yansıdı . Çünkü her an kırmızı kart görmesi olası olan bir oyuncu olması bir yana gereksiz yaptığı saçma sapan hava topu mücadelelerindeki faulleri ile bugüne dek rakiplere çok sayıda duran top şansı verirken , rakibin oyunu bizim sahaya yıkmasının da en büyük sebebi her zaman ALVES idi . Bugünkü KADLEC i de gördükten sonra ALVES’in bu takımda işinin olmadığı çok net ortaya çıktı . Söz buraya gelmişken de söylemek isterim 2 hafta evvelki Galatasaray maçından oyun olarak pek bir farkımız yoktu. O gün de ilk yarı sahanın tek hakimi bizdik bugün de aynen öyle oldu.Çünkü bu takım DERBİ oynamasını en iyi bilen ve en tecrübeli ekip . Beşiktaş ise son 3-4 yıldır bir sağ bek bulamamanın daha doğrusu alamamanın sıkıntısını bugün bir kez daha yaşadı. Anlayamadığım nokta şu , senin bir bekin yok ve hala daha oraya transfer yapmamakta diretiyorsun.Teknik ekipten tutun başkana kadar hepsi suçlu bu duruda.Ya çok uzaklara da gitmeyin bastırın parayı alın CICINHO’yu görün bakalım o CICINHO nasıl çehrenizi değiştiriyor. Bugün hem ALPER hem CANER o madeni çok iyi kullandılar .Hakem tarafından çok kolayca bir sarı kart gösterilen CANER çıkana dek orayı hallaç pamuğu gibi dağıtırken , Alper de golün asistini yaparak o bölgeyi adeta otobana çevirdi .Herkes şimdi Necip’e yüklenecek ama o adam oranın oyuncusu değil .Tüm maç hakeme ve başkanımız AZİZ YILDIRIM’a küfreden BEŞİKTAŞ taraftarlarına söylüyorum azıcık da aynaya bakın ve bir sağ bek almayı bile beceremeyen yönetiminize azıcık HESAP SORUN !

Maç , skor 1-0 iken OLCAY’ın sarı kartı varken üstelik kendi kalesine doğru ilerleyen bir oyuncuyu arkadan aptalca çekerek çok net bir şekilde 2. Sarıdan atılması ile bitti . O dakikadan sonra FENERBAHÇE geçen seneki FENERBAHÇE olsa idi bu maç 5-0 biterdi ama İSMAİL HOCA ‘nın AYKUTVARİ zihniyeti 1 kişi eksik rakibe karşı skoru korumak yönünde olunca 2. Yarı hem pozisyonsuz hem de çok sıkıcı geçti . bu dakikalarda yine net fırsatları yakalayan FENERBAHÇE olurken EMENIKE bir pozisyonda akıl almaz olanı yaptı ve karşı karşıya gidip golü atmak yerine kaleci TOLGA ile adeta çarpışmayı seçti . Bu adama rica ediyorum antrenman sonraları extra 1 saat gol vuruşu çalışması yaptırın .Biz taraftar olarak bıktık . Kezman , Güiza daha dün gibi aklımızda . Biz gol vuruşu olan bir santrofor istiyoruz ! tabelaya bakarsak Emenike 1 gol 1 asist yazıyor ama kaçırdıklarını görmezden gelmek futbola ihanet olacaktır . Skorun 2-0 da kalması adına , Beşiktaşlılar önce İSMAİL KARTAL’a ardından da EMENIKE ‘ye teşekkür etmeliler bence . Bir antrenör düşünün ki rakip 10 kişi , skor olarak öndesin ve hala DIEGO gibi bir silahı yanında oturtuyor maça almaktan korkuyor. Eksik rakibe karşı önde EMENIKE’ye atacağı topları düşündükçe DIEGO adına üzülüyorum. Bu adam geçen sezon NOU CAMP’da Barcelonaya karşı ŞAMPİYONLAR LİGİNDE oynayıp bir de takımına galibiyet getiren golü attı bunu unutmamalıyız .

Uzun lafın kısası bu takım AVNİ AKER,TT ARENA ve OİMPİYAT deplasmanlarını bitirdi .Ve bu fikstüre rağmen şu an LİDER . Ligin 2.devresi tüm DERBİLERİ , KADIKÖY’de oynayacağız ve derbilerde evimizdeki üstünlüğümüz zaten en büyük silahımız . Kötü oynarken liderliği kazanan bu takım giderek lige ısınıp iyi oynamaya başlayınca kanımca yine puan farkı yavaş yavaş açılmaya başlayacaktır . Çünkü bu takım özellikle 2 bölgesi ile BEŞİKTAŞ ve GALATASARAY’ın çok üzerinde . İKİ BEK CANER VE GÖKHAN , ORTA SAHADA EMRE- TOPAL – MEIRELES …Bu 5 oyuncuya hiç taktik de vermeseniz bu oyunlarını oynarlar .Bu takıma oyunsal anlamda karakteri katan oyuncular bunlar . Rakiplerimiz ise asıl sorunu işte tam olarak bu bölgelerde yaşıyorlar . Bu kalite farkımız zaten yavaş yavaş ortaya çıktıkça ligin zirvesindeki yerimiz her hafta daha da sağlamlaşacaktır .Bundan kimsenin şüphesi olmasın . Beşiktaş’a gelince . En önemli silahları olan tempoyu bugün hiçbir zaman yapamadılar . Fenerbahçe’nin pas oyununun altında kaybolup gittiler . Tek kozları olan 3. Bölgede bizim çıkışlarımızda ki yapacakları baskıyı da yapamayınca oyunun kaderine razı oldular .Beşiktaş her zaman yüzde yüz ile oynaması gereken bir takım. Çünkü yıldızı yok . Her an iyi oynamalılar .Fenerbahçe kötü oynarken de kazanabilir. Hatta beğenilmeyen Galatasaray da SENIJDER farkı ile aynı bizim maçta olduğu gibi kötü oynarken maç kazanabilir . Ama BEŞİKTAŞ her maç iyi oynamak zorunda . Yoksa lige yine erken havlu atarlar .

FENERBAHÇE’MİZİN ÖNÜ BU MAÇ SONRASI ARTIK AÇIK . Bu maç ile kazanılan özgüven ve moral gelecek haftalara da yansıyacaktır . Oyuncularımızı diğer 2 rakibimizle kıyaslayacak olursak hem uluslararası tecrübe , hem yetenek ,hem de mali değerleri olarak zaten en az 1-2 sınıf üstte tutuyorum . Artık onlardan beklenen bu taraftarı 4. YILDIZ ı getirerek MUTLU etmektir .

Geçen hafta herkes olumsuz konuşurken de yazmıştım. Bu takım ligin en iyisidir ve FENERBAHÇE’nin olduğu yerde her zaman UMUT vardır .

Maçın 3 Adamı : ALPER POTUK – EMMANUEL EMENIKE – CANER ERKİN

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol