Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 YÜREKLE KAZANILAN 3 PUAN
YÜREKLE KAZANILAN 3 PUAN
05.10.2014

90 dakikanın son düdüğü çaldığında sahada çimlere kendini bırakmış 10 sarı lacivert formalı yiğit bugünkü 3 puanı analarının ak sütü gibi hak ettiler. Öncelikle bunu söyleyerek yazıma başlamak istedim .Bugün sahada teknik taktikten öte bir yürek mücadelesi sergileyen tüm oyunculara helal olsun sizlere demek istiyorum.Bedenlerinin yetmediği yere yürekleri ile gittiler ve uzun süre 10 kişi oynadıkları karşılaşmayı kazanmayı bildiler. Bu gece belki de uyuyan bir devin uyanışı olarak sene sonunda ,kırılma noktası gösterilecek bir karşılaşma oynadık . Ve her türlü olumsuzluğa rağmen 3 puanı almayı başardık.

İlk düdük ile birlikte maça tutuk başlayan bir FENERBAHÇE izledik sahada.Sanki ilk kez yan yana oynarmışcasına birbirlerine yabancı ve ne yaptıkları belli olmayan bir ekip sahadaydı . Bir önceki haftanın yaralarını sarmak zorunda olduğumuz bu maçta da başlangıçtaki oyun bizi karamsarlığa itti. Dakikalar ilerledikçe pozisyon anlamında olmasa da sahada üstünlük kurmaya başladılar. Ve CANER ERKİN’in artık alışılagelmiş kaleye doğru yönelen ETKİLİ falsolu ortalarından biri ile de golü de bulduk . Kadıköy’de geçmiş zamanları mumla aratan bir seyirci topluluğu önünde maç 1-0 olmuştu ARTIK ve daha rahat bir maç çıkacağını zannetsek de önce CANER’in acemice sebep olduğu penaltı ile beraberlik geldi , hemen ardından dakaleye 60-70 metre uzaklıkta bir pozisyonda bence çok ağır bir kararlar bir kişi eksik duruma düştük. Hakemin geçmiş yıllardan süregelen takımımız adına olumsuz tarzı ve tavrı sebebiyle de sahada bir sinir harbi ve gerilim yaşanmaya başlamışken ilk yarının son düdüğü belki de olası bir 2. Kırmızı kartın önüne geçti .2. yarıda orta sahayı güçlendirmek gerekiyordu ve bunu da her zaman görev aldığında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan emektarımız SELÇUK ŞAHİN ile yaptık , SELÇUK defansın önünde kesici bir defansif ön libero görevi üstlenirken , MEHMET TOPAL stoperde KADLEC’in yanında yer alıyordu . İkinci yarının senaryosu çok farklı noktalara gidebilecek iken yine kazanılan bir duran top sonrası %100 kaleci hatası ile bulduğumuz gol adeta ilaç gibi geldi.Yine de geride uzatmalarla birlikte 45 dakika vardı . ya bir gol daha bulup rahatlamak lazımdı ya da son dakikalar kabus gibi geçmeye namzet olacaktı ki öyle de oldu .Maçta gollerimiz kadar önemli bir an yaşandı ve KADLEC kalecimizi de geçen topu çizgiden çıkartarak bizi ipten aldı .

Sene başı kötü oyunla veya kötü yönetimle beraber kaybedilecek puanlar ilerleyen haftalarda çok zor telafi ediliyor . Bu yüzden bu haftalarda minimum puan kaybı yaşayan ekipler geçmiş yıllara da bakarsanız sene sonu ipi göğüsleyen takımlar oluyorlar.5 maç 10 puan belki kötü değil ama asla İYİ bir tablo da sayılmaz . Üstelik 3 maç da Kadıköy’de oynanmış . Bu yüzden gelecek haftaki Galatasaray karşılaşması hem ligin seyri açısından çok büyük önem arz ederken hem de İsmail Hoca’ya duyulan güven ve taraftarın takıma olan inancı için çok daha fazla ehemmiyet taşımakda .Takım pozisyon bulmakta ve gol üretmekte zorlanıyor .Hatlar arası mesafe uzadı. Geçen sene zaman zaman 30-35 metrede oynayan FENERBAHÇE bu sene defans ve forvet arasında 60 metre mesafede top oynama çalışıyor . Üstelik fizik kondisyon açısından da gerilediğimiz aşikar. Diego bu bölgede oynayacak ise inanın bana boşa transfer edildi.Hem ona hem de Fenerbahçe’nin paralarına yazık.Sen en yetenekli oyuncunu kaleden bu kadar uzak tutarsan , onun şutlarından da , asistlerinden de, oyun zekasından da yaralanamazsın.İnanın 1-2 haftaya da Diego yedek kalıp sorgulanmaya başlar. Bu takımda Diego 3 lü forvetten biri olarak oynar veya 2 santrafor oynarsın hemen arkalarında yer alır. Başka türlü orta sahada 3 adamdan biri DIEGO olduğunda özelikle orta dahası iyi rakiplere karşı her zaman zorlanmamız işten bile değil.Uzun lafın kısası bazı şeylerin değişmesi ve rayların yerine oturması şart. Yoksa bir ileri bir geri sene sonuna kadar böyle gitmez. Şampiyon olacak takımın seri galibiyetlere ihtiyacı var en az 7-8 maç üst üste kazanmamız lazım . Ve maalesef bu futbolla bu iş çok zor gözüküyor .

Uzun lafın kısası bugün sahada yüreklerini koyan tüm oyunculara teşekkür etmek istiyorum . Her hatadan ders çıakrılmalı , özellikle CANER’e yaptırdığı penaltı defalarca izlettirilmeli . Bir sonraki hafta oynanacak maçta BEKİR sahada yer alamayacak , en az 2 maç ceza alacak çünkü direk kırmızı ile atıldı. Beni düşündüren EGEMEN’in de yokluğunda defans hattının nasıl kurgulanacağı , aklıma ilk gelen seçenek KADLEC-ALVES lakin bu durumda da zaten 5 olan yabancı sınırlamasının 2 tanesi gitmiş oluyor. Kısacası İSMAİL HOCA’yı zor günler bekliyor. Üstelik de camiamız için çok önemli bir maç öncesi bu sıkıntı umarım hayırlısı ile atlatılır. EMRE yetişmez haberleri kulağımıza geliyor . Orta sahada şu anki durumda EMRE’nin eksikliği büyük bir handikap . Umarım EMRE iyileşir ve sahada yerini alır .

Şimdi bizi tüm camia olarak merakla ve heyecanla beklenen bir karşılaşma bekliyor. 1.5 ay kadar önce sahayı dar edip adeta tek kale maça çevirdiğimiz Galatasaray karşısında inanıyorum ki futbolcularımız yüreklerini ortaya koyacaklardır ve son 2 senedir kazanamadığımız ARENADAN bize 3 puanı getireceklerdir. Bizim her zaman kötü günlerimizde ilacımız GALATASARAY olmuştur .İnanıyorum ki tarih tekerrür edecektir.

MAÇIN 3 ADAMI : GÖKHAN GÖNÜL – MEHMET TOPAL - MICHAL KADLEC

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol