Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Aziz’im bu futbol senin eserin !
Aziz’im bu futbol senin eserin !
28.09.2014

Hayatta en sevmeğim şeylerden biri ‘’ ben demiştim ‘’ demektir.Hatta ilk haftaki alınan galibiyet ve süper kupa şampiyonluğu sonrasında işler kötüye giderken değil şimdi konuşmak önemli demiş ve FENERBAHÇE’de apaçık ortada olan uyumsuzlukları ,problemleri kendime göre söylemeye çalışmıştım.Çok da zaman geçmedi ama dediklerimiz maalesef bir bir ortaya çıkıyor . Bu takım geçen senenin mirasını tüketti bile . Durduk yere şampiyon hocayı yollamak ile başlayan hatalar zincirleri transferde sesiz kalmak , kadroyu daraltmak , takımı çok tecrübesiz İsmail Hoca’ya emanet etmek , takıma geçen seneki oyundan cayıp yeniden pas oyunu oynatamak , takım içi huzuru sağlayamamak ve daha birçoğu ile devam ediyor .

Sene başı , sezona her şeye rağmen rakiplerinden avantajlı ve moralli giren Fenerbahçe basit bir tabirle lige 100 üzerinden 80 ile başladıysa her geçen gün gerilerken , rakiplerin belki 60-70 ile başladılar ve her geçen gün üstüne koyuyorlar . Bazı şeyler değişmediği takdirde lige mutlak favori olarak başlayan ve 4. Yıldızı hedefleyen FENERBAHÇE sene sonu HÜSRANLA ligi bitirir ise kimse şaşırmasın . Bu takım çok yavaş oynuyor . Tüm oyuncular geçen seneye göre gerilemiş durumda. Geçen senenin üstüne koymayı bırakın , aynı performansı sergileyen tek oyuncumuz bile üzülerek söylüyorum ki yok . Aykut Kocaman’ın taraftarı kanser eden ruhsuz , baskısız , bol yan pasa ve topa sahip olmaya dayanan oyunu AYNEN SAHADA . Bakmayın Siz topa %60-70 oranlarda sahip olduğumuza … rakip ceza alanı içinde etkili olamayan , gol pozisyonuna giremeyen hatta ilk haftaki goller dışında son 3 maçta tek golünü penaltıdan bulan bir takım izlemek zorunda bırakılıyoruz . Takımda başkaldırış yok , yenilgiye isyan yok , tempo yok , heyecan yok . En kötüsü sahada iyi oynayan oyuncumuz bile yok . Sow adeta tel tel dökülüyor , geçen haftalarda da söyledim bu SOW’a tanınan imtiyaz nedir.Bir oyuncu düşünün ki sahada yokları oynasın ama her maç taraftar onu bağrına bassın, sevsin tapsın . Kusura bakmayın ama ALEX değil bu arkadaş . Emenike’ye kızıyor herkez , kabul çoğunda da haklılar ama ne SOW ne EMENIKE şu oyunlarıyla FENERBAHÇE’ya yakışmıyorlar. Kuyt yorgun , Diego takıma hala yabancı , Alper rezil halde , Bekir ve Alves dökülüyor ! Geçen seneyi düşünüyorum 10 kişi kalmışız BEŞİKTAŞ önde ama biz sahayı BEŞİKTAŞ’a dar ettik . Son dakikalara kadar maçı bırakmayan o istek o ruh ile kaç maçı son dakikalarda kazandık .Oyuncular aynı , forma aynı olduğuna göre değişen şeylerin nedeni ve sonucu zaten apaçık ortada . Diyorlar ki oyuncular ERSUN YANAL’ı sevmiyorlardı ama İSMAİL KARTAL’ı seviyorlar. Kusura bakmayın ama sevmezlerse sevmesinler.Ben tabelaya bakarım. Bu takım nisanda 13 puan farkla ŞAMPİYONDU !

Herşeye rağmen hiçbir şey için geç değil. Umutsuz konuşmalardan çok gerçekleri dile getiriyoruz . yoksa FENERBAHÇE’nin olduğu yerde her zaman umut vardır. Reçete çok açık ortada bu takıma acil iyi bir kondisyoner şart , ayrıca İSMAİL HOCA’nın yanında ona destek olacak gerekirse onla tartışacak futbolu bilen önemli bir ismin yardımcı olarak bulunması lazım. Meireles oynarken pek fark edilmese de bu takımın orta sahası için ne kadar önemli bir isim ve gizli kahraman olduğunu çok net gösterdi. Bir an evvel MEIRELES’i sahalara döndürün . Diego’yu bu takıma adapte edin . SOW’u birkaç hafta aynı geçen sene ERSUN HOCA’nın yaptığı gibi dinlendirin . Egemen’i takıma katın . Ve EMRE’yi hep sağlklı tutun . Biz yeniden aynı geçen seneki gibi sahada SAVAŞAN bir takım görmek istiyoruz . O forma savaşmazsanız hak edilecek bir forma değildir . Hele ki hele o forma rakip takım pas yaparken taraftarının ‘’ole ole’ çekmesine gelecek bir forma asla değildir !

Yazımın sonunda da gerçekten lig lideri olmayı baştan sona hak eden AKHİSARSPOR’a tebriklerimi iletmek istiyorum . Bugün maçı baştan sona hak ettiler. Bruno Alves ve Bekir’in hatalarından 2 gol bulan GEKAS ise ayrı bir övgüyü hak ediyor. Çok açık ve net söylüyorum GEKAS 3 büyüklerde oynasa her sene en az 20 golü tabelaya yazar.

Uzun lafı kısası bugün zaten dünden belliydi . Belki de erken gelen bu uyarı bazı şeylerin düzelmesi için hayırlı dahi olabilir . Şampiyon olan takımın hocasını değiştirdiniz. Büyük yanlıştı .Lakin bari oyun sistemini değiştirmeseydiniz. Bu taraftar şu an susuyor ve sabrediyor ama dilim bile varmıyor olası bir sene sonu HÜSRANDA faturayı öyle bir isme keser ki ‘ BU KADAR YILIN DESTEĞİNİ bir anda silip unutur .

Dip not : FUTBOLDA VE ORDUDA SEVİLEN ANTRENÖR DE , KOMUTAN DA ASLA BAŞARILI OLAMAZLAR . ANLAYANA ‘’’

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol