Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 AYKUT KOCAMANDAN İZLER
AYKUT KOCAMANDAN İZLER
01.09.2014

Yeni sezon , yeni heyecan , yeni başlangıçlar. İlk haftası geride kalan eski adını kendi ellerimizle kirlettiğimiz  ve temizlemek için temiz insanların adını koymaktan çekinmediğimiz SÜLEYMAN SEBA SEZONU başlamış oldu.  Önsezilerim , temennilerim ile zıt seyir etse de sezonun herkese,  öncelikle de FENERBAHÇE’mize hayırlı olmasını diliyorum.

Dün duygusal anlar vardı maç öncesinde . Türkiye’de alışılmışın dışında olan ama doğru olan bir veda  izledik. Özellikle 3 Temmuz öncesi şampiyonluk kadrosunda olmaları icabıyla daha da mühim anlamlar kazanmış olan 2 FUTBOLCUMUZ ile yabancı kısıtlaması nedeni ile yollarımızı ayırdık. Buradan hem CRISTIAN BARONI’ye hem de JOSEPH YOBO’ya teşekkür etmek istiyorum , geride kalan futbol yaşantılarında da başarılar diliyorum . Hele BARONI seni biz nasıl unutmayacak isek Trabzonspor da Galatasaray taraftarının da asla unutmayacaklarından emin olabilirsin .

Maç öncesi kısa bir analiz yapmak istiyorum . Çünkü işler kötü gittiği zaman eleştirmek herkesin harcı,  önemli olan bazı eksiklikleri havalar günlük güneşlik iken dile getirebilmek . Fenerbahçe geçen sezona ilave olarak takıma DIEGO RIBAS gibi önemli bir isim takviyesi yaparken , kadroda düşünmediği SAMUEL HOLMEN, CRISTIAN BARONI  ile yollarını ayırdı .Ayrıca her zaman iyi bir alternatif olan yaratıcı ender TÜRK oyunculardan SALİH UÇAN’I da Roma’ya kiraladı . Geçen sene Meireles ve Emre’nin yaşadığı sakatlıklar ve aldıkları cezaları düşündükçe bu sene o çok övündüğümüz orta saha zenginliğimizin artık mazide kaldığını anlamak çok da zor değil. Çünkü kulübede o alan için Selçuk Şahin ve ne kadar sayarsınız bilmem ama Mehmet Topuz’dan başka alternatif kalmadı . Hücum hattımız tamamen yabancılardan oluşmakla beraber yedekten de oyuna girebilecek tek isim yine yabancı . Bu sene oynanacak Afrika Kupasını , sakatlıkları ve yabancı sınırlamasını düşününce bir yerli forvet almamanın mantığını da çözebilmiş değilim. Takım şampiyon  evet ama her oyuncu birer sene daha yaşlandı. Özellikle yakıma dinanizm katan EMRE-KUYT gibi oyuncular 34 yaşlarını doldurdular. Sezon öncesi karamsar olmak istemiyorum ama umarım ben yanılırım.

Maça gelecek olursak Süper Kupada rakibine büyük bir oyun üstünlüğü kazanarak kupayı almanın morali ile maça  FENERBAHÇE çok iyi başladı . Rakip Avrupa Kupalarında 4 maç oynamış  ve ligin Beşiktaş ile birlikte lige en hazır 2 ekibinden biri olması nedeni ile aslında sürprize açık bir karşılaşma da bekleniyordu . Her ne kadar maçta goller sürpriz olsa da heyecan ve futbol kalitesi vasatı geçmedi . Biraz da teknik analiz yapacak olursak İsmail Hoca , kendi ifadesi ile ne ERSUN hoca ne de AYKUT  hoca futbolu ikisinden de parçalar olacak demişti lakin dünkü maç bana maalesef AYKUT HOCANIN temkinli , çok pas yapan sıkıcı futbolunu anımsattı . Hele bir de oyuncu değişikliği vardı ki dk.60 EMENİKE çıkıyor ve DIEGO giriyor. Bunu sadece AYKUT KOCAMAN düşünebilirdi . Daha tehlikeli olan ise O dakikadan itibaren Meireles’in sağ açığa geçmesi idi. Yenilen MERT – KADLEC ortak hatalı gol ile panik yapsak da İSMAİL HOCANIN futbol şansı mı dersiniz kalecinin hatası mı dersiniz ? WEBO’nun golü ile 3 puanı kazanmayı bildik. Ligde  ilk haftalar her zaman sürpriz sonuçlara gebedir. Takımlar daha birbirini tanımamış hatta kadrolarını oturtmamış halde iken puan kayıpları yaşayabilirler. O yüzden ilk 5 haftada kaybedilecek minimum puan ile TT ARENAYA gitmek çok büyük önem arz etmekte .

Rakipler hüsran ile geçen sezonun ardından yeni transferlerle bu seneye bilendiler. Ama ligin en oturmuş en yetenekli ve en güçlü  kadrosu yine de FENERBAHÇEMİZDE . Keşke 1-2  transfer daha kadro zenginliği amacı ile yapılsa isi fakat artık lig başladı ve transferin son günündeyiz . Önümüzdeki  hafta geçen sene sahadan gece yarısı polis eşliğinde çıktığımız maçın 30. Dakikada durmak sorunda bırakıldığı gerginliğin had safhada olacağı Trabzon maçına çıkacağız. 3 Temmuz 2011 den beri tek mağlubiyet dahi almayıp üstelik Avni Aker’de sürekli galip geldiğimiz rakibimize karşı bu futbolcularımız yine sahaya başları dik  çıkacak ve 3  puan ile KADIKÖY’e dönecektir .  Bu sefer VOLKAN DEMİREL de komik bir şekilde cezalı bakalım sahaya çakı atmak için nasıl bir bahane bulacaklar onu merak ediyorum . 

DİPNOT:  Passolig veya başka bir sistem…hiçbir şey dünkü stadyumun bu kadar boş olmasına mazeret olamaz. Bilet satılmayıp sadece  kombine kart sahiplerinin alındığı maç FENERBAHÇE tarihinde sezon açılış maçları içinde en sönük, en atmosferi az ola müsabaka oldu .Kısacası YAZIK OLDU ;(

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol