Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ŞAMPİYON OLMAK MÜMKÜN FENERBAHÇE OLMAK İMKANSIZ …
ŞAMPİYON OLMAK MÜMKÜN FENERBAHÇE OLMAK İMKANSIZ …
21.04.2014

Muhteşem güzel bir hava ve güneşli bir günde İstanbul’un KADIKÖY yakasında oturan ben güne her yerde sarı lacivert formalı , t-shirtlü genci yaşlısı , erkeği kadını  yüzünde gülümseme ve gurur olanbinlerce FENERBAHÇELİ ile başladım . Mayıs ayında beklenen ŞAMPİYONLUK erken gelince mayıs ayının havası da NİSANDA gelmiş gibiydi . Maça gidemiyor olmanın üzüntüsü bile yoktu inanın. Lükse bakar mısınız ? son beş  hafta oynanıyor ve bir galibiyet yetiyor . Maç sonrası ise son dört maç bir puan yetecek , hatta belki de averaj daha iyi olduğu için 1 puana bile gerek KALMAYACAK . İşte böyle muhteşem bir sezonda  , lig süresince yapılan tüm haksızlıklar , takılan çelmeler yetmediği için ŞAMPİYONLUĞU SÖKE SÖKE alan takımımızın ve camiamızın bu seferde saha dışı faktörlerle canını sıkmaya , keyfini kaçırmaya başladılar BAZILARI ! Amaç belli , şampiyonluk coşkusuna BÜYÜK BAŞKAN AZİZ YILDIRIM’ı tekrar haksızca cezaevine yollayıp limon sıkmak , ŞAMPİYONLUĞUMUZU ilan edeceğimiz karşılaşmada da sahamızı kapatıp O BÜYÜK ŞÖLENE , KUTLAMALARA maç sonu MUHTEMELEN ATILACAK , ŞAMPİYONLUK TURUNA bu büyük FENERBAHÇE taraftarını ortak etmemek. İnanın  13  yaşındaki bir çocuğun maç sonu sahaya girmesi sebebiyle sahamızı kapatanlarda zerre kadar vicdan olduğunu düşünmüyorum. Gerçi kimde vicdan arıyoruz daha bir kaç maç önce ‘’MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ ‘’ tezahüratı nedeniyle sahamızı kapatanlar da zaten bunlar değil miydi ? 

Maça gelmeden önce sadece çok geri kalmış ülkelerin yapacağı gibi ,sene ortasında değişikliklere gitmek gibi bir saçmalığa daha imza atıldı. Bundan kazanç sağlayanların kim olduğunu bilmemle beraber , Bunun sebebi, sorumlusu kim tam bilmiyorum. Lakin bir ülkede futbol adına, futbol dışı  bir kural değişecek ise bu sezon başında yapılır . Şimdi bunlar PASSOLİG diye bir kart çıkarttılar . Doğru veya yanlış orasını tartışmıyorum ama bu ülkede PASOSUNU , MAVİKARTINI vs . bile son gün çıkartan bir millet bu karta nasıl olur da hemen başvurur i sahip olur ve maça gider. Dün güzelim havada oynanan bu güzel derbiye KOCAMAN BİR YAZIK ETTİLER . Maça 18 bin kombine ve 9 bin PASSOLİG kartı sahibi olmak üzere sadece 27 bin seyirci geldi. 76 bin kişilik stadın 3de 2si boş kaldı . Anadolu takımlarının maçlarına da üşenemedim baktım , halkın gelir durumu belli , futbola bakışı belli .Zaten statlar dolmuyor.Bu hafta inanın hepsi neredeyse boş tribünlere maç oynadılar. Yazık bu ülke futboluna yazık !

Maç  son yıllarda üzerine oynanmadık oyun kalmayan FENERBAHÇE ile türlü haksızlıklarla karşılaşan BEŞİKTAŞ  arasında olunca , bu sezonlarda gerek saha içi, gerek saha dışı her türlü KIYAK GEÇİLEN , KAYIRILAN , SON 2 SEZONDA benim kriterlerime göre BELEŞE 2 şampiyonluk kazanan bir diğer ezeli rakip bu maça ve bu takımlara maç öncesi atmadığı iftirayı bırakmadı. Ama ALLAH büyük işte gün gelir o nefret ettiğin , kıskandığın FENERBAHÇE’NİN maçı alması için BİR MAÇLIK DA OLSA  sarı-lacivert OLURSUN. Futbolun güzelliklerini seviyorum :)

Maça Her iki takımda tutuk başladı . En son derbide MELO’dan etkilenmiş olacak ki , joNES içinemelo kaçmış  gibiydi. Emre’ye yaptığı hareketlerle 10. dakikada atılması gerektiğini sadece ben değil tüm futbol otoriteleri söylüyor  ama maalesef adınız EMRE olunca sahada dayak da yeseniz kimse ATILMIYOR bu ülkede. Ne kasıklarına tekme atan ZOKHORA ,ne dilini çıkartan  MELO ne de başkası ! Emrede de suç yok değil tabi ki.Emre çok özel yetenekleri olan bir oyuncu. Türk futbolunun belki de en kariyerli ismi . Ama öfke kontrolu noktasında asla aşama kat edemedi.O yüzden dün de kırmızı kart görmesi an meselesiydi ve 2. Yarı oyundan alındı . Maçta golü bulan ve daha iyi oynayan FENERBAHÇE, Kuyt’ın akıl dolu pasında kaleciyi terse yatıran MOUSSA  ile öne geçti , beşiktaşı bir kez daha boş geçmeyen SOW  ligdeki Beşiktaşa karşı 6. Golünü ağlara yolladı.Gol sonrası savunmasında gedikler vererek saldıracak bir Beşiktaş izleyeceğimiz belliydi . Bu açıklardan faydalanacak olan futbolcularımızın formsuzluğu ve yakalanan fırsatların kullanılamaması sonrası tipik BEŞİKTAŞ’ın Fenerbahçe derbilerine has özelliği ortaya çıktı ve ilk yarının son dakikasında yine gol buldular. Golde ofsayt kokusu yok muydu ? çok net vardı ama bu pozisyonda golü vermesi , vermemesindan daha kolaydı . O yüzden hakemde hata aramıyorum . 2. Yarı kırmızı karta bahis yatıranların korkusu olmadı ve JONES oyundan çıkmadı ama EMRE sonrası tüm KİRLİ oyunu giden  JONES 2. Yarı sahada adeta bir melek gibiydi . Ama önce MOTTA’nın acemi kırmızısi Beşiktaşın tüm guardını düşürdü. Fenerbahçe üstünlüğünde ve beşiktaşın arada yakaladığı ani kontralarla geçti kalan dakikalar. Beşiktaş bir kişi eksiğim aman gol yemeyeyim diye savunmasını sağlam tutarken , Fenerbahçe zaten ŞAMPİYONUM modundaydı. Bu dakikalarda kimsenin anlayamadıpı ve bilmediği bir düdük geldi.İnanın ben de bu kuralı ‘’kaleci topu elle tutar ise !! centilmenlik dışı bir hareket olarak biliyordum . Ve açıkça söyleyeyim bu kadar saçma bir kural olamaz ! Ya kaleci topu eline almadıktan sonra zaten ihlal gerçekleşmiyor ki ?  İşte o dakika sahadaki futbolcuların da anlamadığı bir endirekt vuruş kazandı FENERBAHÇE . Nokta tam da CANER’İN sevdiği  bölgeydi . Ama olası bir golle gelecek 3 pıan ŞAMPİYONLUĞA gereksiz bir gölge katacaktı . Bir önceki derbide SEMİH’İN yaptığına FAIRPLAY kupası veren sarı-kırmızı  holiganlar bu pozisyon için istedikleri kadara CANER’E laf söylesinler , gerçek sportmen insanlar ve spora gönül verenler CANER’e zaten gerektiği TAKDİRİ ve SAYGIYI gösterdiler . Futbolda kazanmak her şeydir ama kazanmak uğruna SAYGI asla kaybedilmemelidir . Maç öncesi ve sonrası ile centilmenlik içinde geçen müthiş dostane bir karşılaşma oldu . Futbol adına güzellikleri izlemeyi çok özlemişiz . Maç sonrası BILIC’in söylediği gibi ‘’FENERBAHÇE SADECE ÇOK İYİ BİR TAKIM DEĞİL , AYNI ZAMANDA ÇOK İYİ KARAKTERLİ OYUNCULARDAN KURULU BİR TAKIM ‘’ …

Bu pazar günü tribünlerde  55 bin sarı lacivert bayan ve çocuk , saha dışında stadyum çevresinde yüzbinlerce SARI LACİVERT yürek ile 19. ŞAMPİYONLUĞUMUZU KUTLAYACAĞIZ . Sizler bize ceza verin , o cezalar her seferinde yeni EFSANELER  yaratmaya devam edecek .

27 NİSAN SABAHINDA LACİVERT GÖKYÜZÜNE DOĞAN SARI GÜNEŞİN ALTINDA TOPLANMAK ÜZERE … 

ŞAMPİYON OLMAK DEĞİL FENERBAHÇE OLMAK İMKANSIZ … ( RAHMETLİ İSLAM ÇUPİ )

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol