Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 AŞK VE GURUR , SEVİNÇ VE HÜZÜN
AŞK VE GURUR , SEVİNÇ VE HÜZÜN
14.04.2014

Fenerbahçe’li olmanın hiçbir SEVGİ karşılaştırılamayacak olan AŞKINI , duyduğumuz GURURU …Ve bu tutku uğrunda yaşadığımız sevinçleri , hüzünleri  neyle karşılaştırabiliriz ki . Yeri gelir memleket sevdalısınındır ama memleketini değiştirirsin.Siyasi bir  partiye üyesindir görüşlerin değişir , partinin tutumu değişir veya kapanır . Evlisindir hem de delice sevdiğin kadınla. Gider başkasını seversin .Ya da o seni terk eder . Biter . İşine mesleğine aşıksındır .Gün gelir o işten başka bir işe geçersin. Bu hayatta şunu anladım ki bir anne – baba sevgisi ve aşkı kalıcıdır bir de FENERBAHÇE aşkı . Çünkü FENERBAHÇE’yi gerçekten seven  herhangi bir kişi o renge ölene dek TUTKUYLA BAĞLI kalır . Hem de tek bir çıkar gözetmeksizin . Uzun lafın kısası dün öyle bir gün yaşadık ki işte tüm bu hislerimize tercüman olan tüm duyguları barındıryordu .

Gün tam anlamıyla FENERBAHÇE günüydü . Gerçek bir spor kulübü olmanın ne demek olduğunu sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya bir kez daha ispat ettik. Bir kulüp düşünün , güne MASA TENİSİ şampiyonlar ligi final maçı oynayarak güne başlasın . Ardından son 2 sezonda 1 üçüncülük , 1 ikincilik kazandığı EUROLEAGUE KADINLAR BASKETBOL kupasında final maçına çıksın , o sırada erkek BASKETBOL takımı playofflar adına önemli bir maça başlasın …Durun daha bitmedi daha kısa bir süre evvel  AVRUPADA aynı gün ardı ardına ŞAMPİYON olan VOLEYBOL ERKEK ve KADIN  takımlarımız TÜRKİYE SÜPER KUPASINDA final oynasın . Devam ediyorum , TÜRKİYE SÜPER LİGİNDE futbol takımımız  puan farkını 13’e çıkartacağı maça çıksın . İşte bunu sağlayan KULÜBE olan tutkumuza AŞK ,  bu başarılara GURUR , sonuçta kazanılan ve kaybedilen her KUPA , GALİBİYET , ŞAMPİYONLUKLARA ise SEVİNÇ ve HÜZÜN diyoruz .

Dünkü futbol maçına değinmeden evvel gün içinde en çok üzüldüğüm maçtan bahsetmek istiyorum. Bir takım düşünün bu sene AVRUPA’da  oynadığı 18 maçın tamamını kazansın  ve finale gelsin .Üstelik geçen sene de tüm maçlarını yüne namağlup kazanarak gelip son maçta FİNALDE kaybettiği aynı kupada TEBRÜBELİ olarak üst üste 2. Finalini oynasın. Şimdi böyle bir takıma başarısız demek çok büyük terbiyesizlik olur. Her ne olursa olsun son 2 senedir finalde kaybedip 2. olan , bir evvelki sene de 3. Olan bu takım AYAKTA ALKIŞLANMALIDIR . Ama dünkü maça üzülmemek de elde değil.  Finalin ezeli rakibimiz G.Saray ile olması da ayrı bir heyecan kaynağı idi. Basketbolda gününde olmak diye bir tabir vardır. İnanın bana dün FENERBAHÇE takımında iyi gününde olan tek bir oyuncu daha yok iken rakibimiz adeta ne atsa girdi .Çok dar bir rotasyonla oynayan kadrosu Takımımızdan fersah fersah güçsüz olan bir rakibe kaybetmek gerçekten üzücü oldu . Grup maçlarında daha 4 gün evvel yendiğimiz G.Saraya ilk çeyrekte adeta teslim olduk . 26-7 gibi inanılmaz bir skorla biten ilk periodun cezasını tüm maç çektik.G.Saray da tüm maç bunun avantajını kullanıp her period cepten yedi. Maça turnuvada sakatlığı nedeni ile hiç oynamamış olan Holingsworth ile başlayan , maçın tüm kırılma anlarında hatalı değişiklikler yapan. Maçın takımımız adına en iyileri olan ESMERAL , ANGEL ve BIBA ‘ya  nedense daha az süre veren …Hepsinden önemlisi de farkı 55-53 e getirdiğimiz anda eli en sıcak olan ve o an sahada skor yükümüzü çeken ESMERAL’İ çıkarıp yerine sahanın en kötüsü BİRSEL’i alan COACH  INUGUEZ  adeta FİNALİ rakibimize hediye etti .Herşeye rağmen takımımızla GURUR duyuyorum . Son 8 yıldır Türkiye Liginde şampiyon olup ,Avrupa’NIN EN İYİ TAKIMI gösterilen FENERBAHÇE’miz  çok önemli de olsa sadece BİR maç kaybetmiştir. O da canları sağolsun …

Pazar gününün son FENERBAHÇE maçına gelelim . Ve ŞAMPİYON sahada . Üstelik EMRE , GÖKHAN GÖNÜL ,BEKİR,EGEMEN ,EMENIKE , MEHMET TOPAL  sakatlık ve cezalı olarak sahada yok.CRISTIAN,HOLMEN  ise yabancı sınırlamasına takılıp tribüne çıkmışlar . Sahada bu sezon ilk kez beraber oynayacak bir takım olsa da bu takım kafada zaten çoğu şeyi bitirmiş. Kim oynarsa oynasın hırs , azim , istek asla ama asla değişmiyor . KUYT’ın 34 yaşında her şeyi başarmış bir HOLLANDA MİLLİ TAKIM OYUNCUSU olarak tekmeye kafa uzatmasından mı  bahsedeyim ? SOW’un , MEIRELES’in müthis azminden mi? Yoksa SELÇUK’un onca zaman yedek kalmasına rağmen hiç aksamadan oynayıp maçın en çok koşan oyuncusu olmasından mı ?   ya da herkesin burun kıvırdığı KADLEC’in 2 golle şov yapmasından mı ? Bunu dün bir kez daha gördük ki bu takım şampiyonluğu ANASININ HELAL AK SÜTÜ GİBİ HAK EDİYOR . Dün sahada çok önemli bir maça çıkmış olan rakibi karşısında 4 golle muhteşem bir galibiyet alan takımımız  , haftaya TÜRKİYE liginde tarihte en erken şampiyonluk turu atan takım olmak için sahaya çıkacak .Bu başarının adı AZİZ YILDIRIM’dır , ERSUN YANAL’dır. Tüm oyuncularımızdır . Hepsine bir FENERBAHÇE SEVDALISI olarak 1000 kere teşekkür etsek azdır .  Kalan 5 maçta sadece 1 kez galip gelmesi bile ŞAMPİYONLUĞA yetecek olan bir takımın taraftarı olmanın keyfi paha biçilemez . Şimdi zaman BAYRAKLARI hazırlama ve MAYIST A değil  NİSANDA ŞAMPİYONLUK TURU ATMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU tüm elaleme ve kıskananlara GÖSTERME ZAMANIDIR .  

FENERBAHÇELİ OLMAK NE GÜZEL BİR ŞEY ….

MAÇIN 3 ADAMI  : MICHAL KADLEC – CANER ERKİN – SELÇUK ŞAHİN

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol