Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 MAHMUT HOCA ! HABABAM YİNE MAÇA KAÇTI …
MAHMUT HOCA ! HABABAM YİNE MAÇA KAÇTI …
16.03.2014

Futbol adına geçen hafta Trabzon’da yaşanan çirkinlikler sonrası , bu akşam KADIKÖY’de yaşanan güzellikler uzun zamandır özlediğimiz tabloydu . Futbol sahalarına hoşgörüyü , dostluğu , sempatiyi  çekme adına bu gece RIFAT ILGAZ’ın unutulmaz eseri HABABAM SINIFI filmlerinin hayatta olan oyuncularını stada davet etmek . Onları ,  tıpkı Fimlerden hatırladığımız gibi tüm sınıfın okulu kırıp FENERBAHÇE maçlarına kaçmasını yeniden yaşatma adına tribünlerde o zamana ait nostaljik şapkalarla oturtmak. İşte futbol adına yaşanan böyle güzelliklerle başladı karşılaşma .

Şampiyonluğa giden yolda bu maçta alınacak 3 puanın önemini kavramış bir 11 ile sahadaydı FENERBAHÇE . Arzulu ve istekli başladılar . Sakatların da dönmesi ile artık ideal 11 hatta ideal 18 ile karşılaşmaya hazırlanmış ve çıkmışlardı . Skoru erken bulmak bu gibi maçlarda çok önemli  Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 ile giderek üzerindeki stresi de ortadan kaldırmış oldu.Kuyt’ın müthiş füzesi üst ağlara takılırken , kaleci çaresiz kalıyordu . Ligdeki 9. Golünü atan Hollandalı bu maçta sahanın en iyilerinden biri idi. İkinci yarıda 2. Golü de bulup rahatlamak isteyen FENERBAHÇE bir anlık hatası üzerine hakemin de kolaylıkla çaldığı penaltı sonrası son 25 dakikaya stresli girecekti ki, gol sonrası 1-2 dakikalık rehavetin gerçekten varolduğunun kanıtı bir kez daha kanıtlandı . Kasımpaşa maçı sonrasında bir kez daha muhteşem bir karşı hamle geldi FENERBAHÇE’den. Sadece FENERBAHÇE’nin değil TÜM LİGİN de bu sene en iyi oyuncusu CANER ERKİN ligdeki 10. Asisti sonrası EMENİKE’nin 10. Golü ERCİYES ağlarına giderken sahada taklalarını atan EMENIKE TÜM Fenerbahçe taraftarını ferahlattı . Bu golden sonra maç o ana kadar oynanan  formattan çıktı.O dakikaya kadar çakılı defans oynayan , orta sahada tüm oyuncuları defansif görev üstlenmiş olan Erciyesspor gole ihtiyaç duyunca arka tarafında inanılmaz boşluklar verdi.Bugün sahada BECERİKLİ veya da GÜNÜNDE bir MOUSSA SOW olsa idi skor en azından 5-6 olabilirdi. Üstüste kaçırılan yüzde yüz gollük pozisyonlar sonrası son dakikalara tek fark skor üstünlüğü ile giren FENERBAHÇE ,  taraftarına stres yaşatsa da kalesinde pozisyon dahi vermeden şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırdı . Bu arada MOUSSA SOW için hem futbolcu olarak hem de insani açıdan 2 ayrı yorum yapmak istiyorum.Bazılarınız hatırlar bundan 5-6 sene önce şampiyonluğa giden en önemli maçlardan birinde 2-1 önde iken bir penaltı kazanmıştık.Takımın penaltıcısı ALEX DE SOUZA’dan adeta yalvararak penaltıyı kullanma izni isteyen KEZMAN dakika 90’da topu auta atıp farkı 2 ye çıkarma fırsatımızı elimizden almıştı. 

Uzatmaların son anlarında yediğimiz golle skor 2-2 ye gelmiş ve çok önemli 2 puanı o deplasmanda bırakmıştıK. Üstelik de o sıralarda ALİ SAMİ YEN’de oynanan maçta rakibimiz Galatasaray son dakikaya berabere girdiği maçta Denizli kalecisi SULEYMANOU’nun dışarı giden topu içeri alıp SERVET’e adeta golü ikram edince . İbre birden G.Saray’a dönmüş ve o sezon maalesef şampiyonluğu rakibimize vermiştik. Uzun lafın kısası ligin boyunun kısaldığı , son haftalara yaklaştığımız bir dönemde bu golleri mutlaka atmak gerekiyor. İnsani açıdan bakarsak o pozisyonlar sonrası gözyaşlarına hakim olamayan MOUSSA SOW’un ne kadar bizden biri olduğunun ve takımımızı ne kadar sevdiğinin sorgulanması bile söz konusu olamaz. O açıdan bu goller kaçmaz belki ama yine de canın sağolsun be MOUSSA. Atamadıklarını  haftaya atman dileğiyle.

Ligde artık son 9 hafta. Alınacak maksimum puan 27. Basit bir hesapla 9 maçta 4 beraberlik bile hakkımız var.Üstelik de rakibimiz tüm maçlarını kazanması halinde. O yüzden ŞAMPİYONLUK artık gerçekten çok yakın. Belki de TT ARENA’da alacağımız bir galibiyet ile şampiyonluğu çok çok önceden bile ilan etme şansımız olacak . Üstelik aleyhimize oynanan onca oyuna, hakem kararlarına , tahkimde çıkan adaletsiz cezalara rağmen yakalanan bu başarı AYAKTA ALKIŞLANMALIDIR .

Bayraklarını hazırla FENERBAHÇE’li … mayısta bu ülke SARI – LACİVERTE boyanacak .AZ KALDI .

Maçın 3 adamı : CANER ERKİN – EMRE BELÖZOĞLU – DIRK KUYT

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol