Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 BİR VOLKANDIR FENERBAHÇE
BİR VOLKANDIR FENERBAHÇE
11.03.2014

Keşke futbol  konuşabilsek. Ama maalesef TÜRK FUTBOLU artık futbolun güzelliğinden çok FUTBOLUN GERGİNLİĞİNDEN beslenir hale geldi. En basit örneği 10 yıl öncesine kadar amacı sadece FUTBOL KONUŞMAK olan futbol programları ve yorumcularının yerini bile artık FUTBOLU DEĞİL  MAGAZİNİNİ , SİYASETİNİ , GERGİNLİĞİNİ , OLAYLARINI , KOMPLOLARINI  konuşan FUTBOLUN ‘F’ sinden bile anlamayan PROGRAMLAR VE YAYINLAR aldı. Hatta bazı spor programları ellerinde   10 saniye maç görüntüsü bile  olmadan  yayın yapıp bir de ratinglerde ÜST SIRALARA TIRMANIR OLDULAR .

Bu ortamın yaratılmasında en az suç futbolcu ve teknik adamlara ait . Eskiden bir maçtaki gerginliğin sebebi bile sadece saha içinde tartışan bir- iki futbolcu olurken şimdi saha içindeki dostluğa RAĞMEN   , tribünlerde rakip takım seyircisi olmamasına RAĞMEN … DÜŞMANLIK HAD SEVİYEYE GELDİ.

Dün sahaya ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ÇIKMIŞ BİR TAKIM İLE , KARŞISINDA KOCA BİR SENEYİ 2 FENERBAHÇE MAÇINA İNDİRGEMİŞ BİR TAKIMIN MAÇINA ŞAHİTLİK ETTİK .Sırf bu maçta sahaları kapanmasın diye deplasman maçına bile seyirci götürmemesi  TRABZON’un bu maça nasıl baktığının bir işaretiydi . 3 TEMMUZ 2011 ‘den BERİ BU TRABZONDAKİ 4. Maçımız ve 4. Kez sahadan galip ayrılıyoruz. İlk 3 maçta yaşanmamış gerginliğin sebebini ve suçlusunu ben çok net biliyorum.Tüm kamuoyu da biliyor.Artık takımını seven , provakasyonlara , oyunlara gelmeyen TRABZONSPORLULAR da biliyorlar . Bu mesele artık FENERBAHÇE- TRABZON gerginliğini aşıp bundan nemalanmaya çalışanların siyasi  bir oyunu haline geldi . Bir rakip takım başkanı düşünün ki  başkanlık seçimlerinden önceki tek vaadi FENERBAHÇE’den kupasını almak için saha dışında her mücadeleyi vermek olsun. Takımda ONUR dışında bir tane kaliteli üst düzey oyuncusu yok.  Hakkını yemeyelim belki de biraz OLCAN da buna dahil olabilir. 3 temmuz sonrası son 3 sezonda bırak şampiyonluğu , yarışın içine dahi dahil olamamış , bu sene 10. lukta gezinen , her sene SELÇUK – BURAK – EGEMEN – YATTARA – UMUT – JAJA – TOLGA vs gibi en iyi oyuncularını kaybeden bir takım artık şapkasını önüne koymalıdır! 

Gelelim maça . Dün sahaya YÜREKLERİNİ koyan bir 11 vardı . Maça müthiş  sakin , cesur ve kendilerinden emin başladılar . Maç öncesi stada gelirken yaşanan taşlı saldırıların zerre kadar korkusu yoktu gözlerinde.  Maçın ilk düdüğünden evvel  okunan İSTİKLAL MARŞIMIZIN  bile yarısında küfür eden bir taraftar vardı tribünlerde. Küfür etmekten MARŞIMIZI BİLE GEÇ DUYDULAR  !  Başta Volkan Demirel , Emre Belözoğlu  ve BAŞKANIMIZ AZİZ YILDIRIM olmak üzere FENERBAHÇE’MİZE edilen küfürler İNSANLIĞA SIĞMAYACAK KADAR aşağılık idi . Maçın ilk dakikalarından bu maçın sonunun gelmeyeceği belli  oldu. Hakem aslında gayet hoşgörülü ve esnek davrandı . Ama 19 PAS sonrası , EMANUEL  EMENIKE ile golü de bulunca UMUDU hepten yok olan TRABZON taraftarı sahaya taş, tuğla, kapı kolu , çakmak , bozuk para , şişe , sis bombası , maytap , meşale vs ne bulduysa atmaya başladı . Ben izlerken TÜRK FUTBOLU ADINA utanç duydum. Bir de bu maçla 12 mayıs 2012 deki KADIKÖYDE oynanan maçı bir tutanları okudum . O maçta sahaya  90 dakika boyunca tek bir cisim atılmamıştır , toplu küfür edilmemiştir , tüm maç takıma destek verilmiştir. Üstelik CÜNEYT ÇAKIR haksız bir kararla ŞAMPİYONLUK MAÇINDA BİZİ 10 kişi bırakmış olmasına rağmen. Maç sonu FENERBAHÇE TAKIMI tribünlere çağırılıp alkışlanmıştır .GALATASARAYA EN UFAK BİR SALDIRI OLMAMIŞTIR . TA Kİ bir kaç kendini bilmez polisin tribünlere gaz bombası atması ve biber gazı sıkmasına kadar. O olaylar üzerine seyirci ve polis arasında arbede çıkmış ve saha dışına kadar taşmıştır. Dün geceki olaylara EMSAL göstermek isteyenler 2007 yılında ŞAMPİYON OLARAK gittiğimiz ALİ SAMİ YEN stadyumundaki sahaya her şeyin atıldığı , 3 kez maçın durduğu e bizim yine de KAZANDIĞIMIZ maçı örnek alabilirler. 

UZUN LAFIN  KISASI ŞAMPİYONLUK YOLUNDAKİ EN KESKİN VİRAJLARDAN BİRİNDEN  BAŞIMIZ DİK DÖNDÜK. BU CESUR FUTBOLCULARA ŞAMPİYONLUK ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR . VOLKAN’ın gol sevincini provokasyon olarak gören hatta MELO’nun çirkin hareketleri ile eş değer sayan insanlara SÖYLEYECEK TEK SÖZ bile bulamıyorum. BU TARAFTAR SENİNLE HER ZAMAN GURUR DUYDU VOLKAN DEMİREL …

TÜM TRABZONLULARA İNAT … BİR VOLKANDIR FENERBAHÇE …

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol