Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Fenerbahçe’nin en büyük rakibi yine hakemler
Fenerbahçe’nin en büyük rakibi yine hakemler
29.01.2018

Trabzon’da son yılların en sakin derbisini yaşadık bu gece. Maç öncesi maça atanan hakeme de zaten bu tembihlenmiş olacak ki maçı idare etmek için elinden ne gelirse yaptı. Maçı belki berabere ve istenilen gibi bitirdi ama, benim gözümde hakemliğini de bitirdi. Yazıklar olsun böyle eyyamcı, omurgasız hakemlere...

Maça Şener, Skrtel, Neto, Janssen, Giuliano’dan yoksun Valbuena ve Soldado gibi iki en kariyerli oyuncusunu da kulübede bekleterek maça başladı Aykut Hoca. Hasan Ali ise 65 dakika boyunca, asla bir daha görev yapmaması gereken bir yerde FENERBAHÇE’yi 10 kişi bırakırcasına etkisiz olarak sahada kaldı. Trabzonspor da klasik ve tipik bir Rıza Çalımbay takımı edasında rakibinden korkan, oyunu kendi sahasında kabul eden bir anlayışla oyuna çıkınca, özellikle ilk 45 dakika Fenerbahçe’nin kontrolünde olan bir maç izledik. Topa daha çok sahip olan, oyunun hakimi ve topu daha çok rakip yarı sahada oynayan taraf Fenerbahçe idi. Ama kaliteden uzak oyuncular, yeteneği kısıtlı bir karo olunca, taktik anlayışınız ne kadar iyi olursa olsun maç bir yerde maalesef kilitlenip kalıyor.

İsmail’in yüzde yüzlük gol poziSyonunda amatör futbolcu gibi yaptığı pardon yapamadığı top kontrolü neticesinde 1-0 öne geçmekten mahrum oldu Fenerbahçe. İlk yarı boyunca üstüste kullandığı kornerlerden de, duran top kullanıcısı olmaması yüzünden yararlanamayan Fenerbahçe maçta üstün ama yeteneksiz oluşundan skor kaydedemeyen taraf olarak soyunma odasının yolunu tuttu.

Bu arada İlk 45 dakikayı 11 kişi olarak bitirdikleri için tüm Trabzon, Hakem Ali Palabıyık’a teşekkür etmeli. Önce PEREIRA ardından KUCKA, ALPER’in arkadan aşil tandonuna topla uzaktan yakında alakasız bir şekilde basmalarına rağmen, hakem Ali Palabıyık’ın da pozisyonlara çok yakın olup üstelik faulu tereddütsüz vermesine rağmen, şahsi kanaatim KIRMIZI çıkartmaya YÜREĞİ yetmedi. Gerçi biz Fenerbahçe’liler olarak Trabzon’da ZOKHORA’nın hakemin 1 metre önünde EMRE’nin hayalarına tüm gücüyle tekme atmasına bile KIRMIZI çıkmamasını görmüş insanlarız o yüzden bunlara şaşırmadık.

Topa sahip olsa da hücum bölgesinde etkisiz olan Fenerbahçe’nin oyunundan asla işler zora girmeden vazgeçmeyen AYKUT KOCAMAN maçta ender gelişen bir Trabzon atağında Abdülkadir’in muhteşem asistinde Burak Yılmaz’ın golünden sonra yine her zamanki gibi VALBUENA’ya sarıldı. Benim anlamadığım nokta şu … ALEX’in biyografi kitabında da belirttiği gibi oyuncunun ne kadar gol veya asist katkısı yaptığı değil sadece ve sadece ne kadar kilometre koştuğunu önemseyen bir teknik adamla biz nasıl şampiyon olacağız inanın çok merak ediyorum.

Giuliano zaten yok. Artık bu maçta da VALBUENA yedekse gerçekten ortada büyük bir futbol yanlışı vardır.

2011 den sonra oynadığımız 6 maçta 5 kez kazanıp, 1 kez berabere kaldığımız, son 5 maçta gol dahi yemediğimiz hatta 3-4 attığımız Trabzon’dan bu sene bu denli rahat çıkamayacağımızı öngörüyordum. Bunun nedeni, iki takımın başında da kontrollü oyunu hedef alan ve hücumdan çok savunma güvenliğini önemseyen iki teknik adam olmasıydı.Ama maçın bu skorla bitmesinde onlardan da öne çıkan bir isim oldu = ALİ PALABIYIK. İlk yarıda atamadığı iki Trabzonsporlu oyuncunun farkında oluşundandır ki ikinci yarıda FERNANDAO’nun saçma sapan gereksiz hareketinde de kırmızı kartını çıkartmaya cesaret edemedi.

Bu sene yanlış hatırlamıyorsam toplamda 16. asistini yapan ama yine de yedek kalan VALBUENA’nın ortasında mükemmel bir zamanlama ile golü bulan JOSEF oldu ve maç aynı ilk yarıdaki maç gibi berabere bitti. 94.04 de kazandığımız korneri dahi gol olur korkusuyla attırmayan ALI PALABIYIK da BJK, GS ve BAŞAKŞEHİRLİLER ile beraber bu skora en çok sevinen taraf oldu.

Trabzon sonuç olarak zor bir deplasman ve tarihin hangi döneminde, hangi kadroyla giderseniz gidin, beraberlikle dönmeniz asla büyük bir eleştiriye sebep olamaz ama puan farkının artması, üstüste zorlu deplasmanlar oynayacak olmamız açısından buradan alınacak 3 puan bizi çok önemli yerlere taşıyabilirdi. YAZIK OLDU.

JANSSEN’in uzun süreceği açıklanan sakatlığı. Solbekde İSMAİL’in inişli çıkışlı performansı, Sağ Açıkta DIRAR’ın vasat oyunu, Sol açıkta Valbuena yerine tercih edilen AATIF’ın tüm sezon boyu SIFIR gol SIFIR asistlik performansı, JANSSEN+SOLDADO+FERNANDAO’nun toplamda maalesef 6 GOLLÜ performansını düşündükçe … 1 ayı geçen transfer sezonunda hala eli kolu bağlı duran yönetim ve başkanı sebep ne olursa olsun eleştirmemek FENERBAHÇE’ye ihanettir. Yabancı sınırı veya ekonomik darboğaz asla bahane olamaz. Zira iyi bir başkan ve yönetim takımın zaaflarıı görmek ve o noktaları güçlendirmek zorundadır.

Kim eleştirir ise eleştirsin doğru bildiğimi söylemekten kaçınmayacağım. İlk geldiği günden beri ta 2017 mayısından beri söylediğim üzere, FENERBAHÇE’nin şampiyonluk yolunda en büyük engeli önce AYKUT KOCAMAN sonra da ince ince bizi doğrayan TFF ve MHK‘dir.
Not: Transfer sezonunun son 3 günü ! Şampiyonluk gerçekten hedefiniz ise artık durmayın kadroya TAKVİYE yapın.

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol