Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 REZİL BİR HAKEM VE REZALET BİR DERBİ
REZİL BİR HAKEM VE REZALET BİR DERBİ
22.10.2017

Derbilerde ezici üstünlüğü olan bir Fenerbahçe.

Her derbi öncesi bu sefer kazanacağız 3 atacağız , 5 atacağız edebiyatından bıkmayan bir Galatasaray.

Rezalet bir yönetim gösteren eyyamcı bir hakem , Cüneyt Çakır .

Maç öncesi 8 maç oynadığı taktiğin dışına çıkıp FENERBAHÇE’nin isminden korkan bir teknik adam IGOR TUDOR .

Maç avuçlarının içine gelmişken , rakip artık yarı sahasına hapsolmuşken maçı kazanma riskini alabilmekten aciz bir diğer teknik adam AYKUT KOCAMAN.

Bu sene formdayız, artık bir FENERBAHÇE galibiyeti alalım da sevinelim diye bekleyen GALATASARAY taraftarı.

8 puan fark var , 5’e indirme şansı ve yeni bir TT ARENA zaferi bekleyen FENERBAHÇE taraftarı.

Nereden başlasam bilemiyorum , o yüzden kronolojik gidelim . 8 maçtır sahaya 2 stoperle çıkıp bu sistemle lider olarak yoluna devam eden TUDOR neden FENERBAHÇE’den bu kadar çekinmiş ve sahaya 3 stoperle çıkmış bunun nedenlerini gerçekten araştırmak lazım. Fenerbahçe ismi sanırım eski yeni , Türk veye yabancı Galatasaray camiası içinde kim var ise psikolojik bir baskıya neden oluyor , bunu kimse artık inkar etmeye çalışmasın.

Dakika 5. JANSSEN, Serdar AZİZ’den tertemiz şekilde topu çalıyor, vuruyor ve top ağlarda ama GOL değil.Neden mi? Sebebi belli …

İsmi açıklandığı dakika bizzat devletin resmi kurumu SPOR TOTO tarafından FENERBAHÇE’nin maçı kazanma şansının azaltıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Çünkü CÜNEYT ÇAKIR denen EYYAMCI bu maçta görevli.

Golü iptal ettiği yetmezmiş gibi ilk yarıda , G.Saray’ın ceza alanı içinde SERDAR’ın elle oynamasına devam kararı veren , DENAYER’in JANSSEN’e direkt kırmızı kartlık hareketini es geçen de CÜNEYT ÇAKIR idi.

İkinci yarıya çıkarken de yaptığı bariz hataların gölgesinde kalıp tartışmalı pozisyonda Hasan Ali’nin elle oynamasına devam kararı veren yine CÜNYET ÇAKIR idi.

TFF ve MHK den ricam , bu hakemle ilgili lütfen bazı kararların ivedilikle alınmasıdır.

İlk yarıda GOMİS’in kendi çabasıyla yarattığı pozisyon G.Saray’ın tüm maçtaki en net, JANSSEN’in ise 42. Dakikada %100 karşı karşıya kalıp dışarıya vurduğu şut ise maçın iki takım adına en net pozisyonuydu.

Sahanın iki takım adına da hem en kötü hem de en kötü niyetli futbolcusu olan BELHANDA sahada dolaştığı yetmezmiş gibi bir de üstüne kendi takımına ihanet edercesine gördüğü kırmızı kart sonrası , yıllardır var olan karaktersitik özelliği temkinli oyunun abartı hali KORKAK OYUN sayesinde kalan 20 dakikada sadece yan top yapıp , saldıramayan ve gol pozisyonuna giremeyen bir AYKUT KOCAMAN FENERBAHÇE’si izlemek zorunda kaldık.

8 olan puan farkını 5 e indirma şansın elinde , rakip artık yarı sahası hatta ceza sahasına sıkışıp kalmış , 5 li defansa dönmüş , sen hala kontrollü oyun oynuyorsun.İnanın bana beğenmediğiniz DAUM , ZICO , ERSUN vs vs olsa idi stoperlerle bile o anlarda gol arıyorduk. AYKUT KOCAMAN ise sanki zamanı tüketmek istermişcesine 91’de AATIF’ı oyuna alıyor.Bir insanın duruşuna , adamlığına , karakterine bu kadar hayran olup, futbola bakış açısına bu kadar ZIT olduğum görülmemiştir.

Maçla ilgili söylemek istediğim bir başka nokta daha var, 90 dakika giren çıkan 28 oyuncu izleyip de bir tanesini bile vasat üstü bulamadığım tek derbi belki de buydu. Ne sarı lacivertlilerde ne de sarı kırmızılılarda tek bir oyuncu bile göze batmadı , iyi oynamadı . Futbol kalitesi olarak rezalet bir oyun izledik.

Galatasaray 8 puan farkı korumasına belki seviniyor ama bu hafta ile birlikte zorlu bir periyoda girecek ve artık ilk 8 haftadaki ligin dibindeki takımlarla değil Beşiktaş, Trabzon, Başakşehir vs gibi zorlu takımlarla maçlara çıkacak. Bu ligin altından daha çok sular akar diyorum.Karşısında güçlü bir rakip olunca GALATASARAY’ın ne kadar zorlanabileceğini ve antrenörünün nasıl basit hatalar yapabileceğini bu maç bize çok açık bir şekilde gösterdi.

Maçın ayrıca ilginç yönleri de vardı ,Galatasaray ilk defa bir maçta gol atamazken Fenerbahçe ilk kez bir maçta gol yemedi . Ayrıca GALATASARAY, OLCAN ADIN’la 5 maç önce bulduğu golden beri FENERBAHÇE kalesine halen GOL ATAMADI.

Maçın iyileri az da olsa Fenerbahçe adına ROMAN NEUSTADTER , Galatasaray adına ise abartmıyorum ama inanın hiç kimseydi.

Ama hayal kırıklıkları zirve yaptı.Fenerbahçe adına Hasan Ali, Giuliano , Aykut Kocaman …
Galatasaray adına ise Tudor , Belhanda , Feghoulı , Ndiaye maçtaki kötülerdendi.

Fenerbahçe kazanabileceği bir maçı hakem ve teknik adam nedeniyle kazanamasa da DERBİLERDEKİ üstünlüğünü yine ortaya koydu. Galatasaray ise geçen sene 2 maçta da yendildiği ve gol agamadığı FENERBAHÇE’ye bu kadar formda ve favori olduğu bir dönemde bile kendi evinde 50.000 seyircisini arkasına almasına rağmen diç geçiremedi ve deyim yerinde ise 1 PUANA dua etti.

Hakem performansı , oyuncu performansı , antrenör performansı ve sahada oynana oyun performası olarak REZALER bir derbi izledik. Kısacası DEV DERBİ adına yakışmayacak bir senaryo izlettirdi bize.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol