Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FENERBAHÇE KÖTÜ OYNADI KABUL AMA HAKEME NE OLUYOR ?
FENERBAHÇE KÖTÜ OYNADI KABUL AMA HAKEME NE OLUYOR ?
23.12.2013

FENERBAHÇE KÖTÜ  OYNADI  KABUL  AMA HAKEME NE OLUYOR  ?

Öyle maçlar vardır ki … Hakem inanılmaz kötü bir yönetim göstermiştir hatta takımınızın hakkını yemiştir ama yine de hakem hakkında konuşamazsınız  ya da küçük harflerle konuşmak , eleştirmek zorunda kalırsınız. İşte dün futbol adına tam da böyle bir maç yaşandı .

Sahaya çıkan ve oyuna sonradan dahil olan 13 Fenerbahçe’li futbolcu da bu maça zerre kadar hazırlanmamış ve konsantre olmamış. Puan farkına güvenmek ve maçı nasıl olsa kazanırız havasına girmek futbol psikolojisinde yapılacak en büyük yanlıştır . İyi oynarken yere göğe sığdıramadığımız ve adlarına methiyeler düzdüğümüz Fenerbahçe’yi bir maçta hem de böylesine zorlu iklim ve saha koşulları ile kaybettiği bir maçtan sonra da yerden yere vuracak değiliz.  Lig 34 haftalık uzun bir maraton ve kim ne derse desin özellikle ilk hafta alınan Konya Torku maçındaki mağlubiyeti sonrası kime sorsalar bu kadar iyi bir performans ve puan avantajı hayal bile edemezdi . Ama dünkü futboldan öte mücadele Fenerbahçe’ye yakışmadı .

Bazı mağlubiyetler vardır ki  ‘’galiptir bu yolda mağlup’’  sözü için biçilmiş kaftandır. Bu mağlubiyet takımdaki bazı eksiklikleri de gözler önüne serdi . Farklı kazandığımız maçlardan sonra dahi yazdığım gibi bu takımın yaratıcı bir orta saha oyuncusuna mutlak ama mutlak ihtiyacı var . Geniş diye bahsettiğimiz kadromuz son 2 maçtır 17 kişi ile sahaya çıkıyor. Orta sahadaki fazlalık Emre ve Selçuk’un sakatlığı artı 6+0 kuralı yüzünden kadroya giremeyen Meireles ve Holman ile birleşince dün o bölgede yaşadığımız zaafiyet açık seçik gözler önüne serildi . 

Maçın teknik taktik analizine çok fazla girmek istemiyorum . Bu maç hem takım hem Ersun Yanal için sınıfta kaldıkları bir 90 dakika olarak nitelendirilecektir. Rakibin Fenerbahçe topla çıkarken yaptığı önde baskıya çare bulamayıp , devamlı uzun top oynayan ve bu topları rakibin güçlü stoperleri tarafından toplanan bir mücadele izledik . Maç boyu orta sahadan tek geliştirdiğimiz topla yaratıcı ve dikine atağımızda a zaten golü bulduk ama bunu ne yazık ki tekrar edemedik . Dün sahada Caner ve İlk 45 dakika Emenike  hariç iyi oynayan oyuncumuz  sadece Volkan’dı . Bazı kalemler dün maçın yıldızı olarak Volkan ‘ı gösteriyorlar  . Kabul Volkan çok top çıkarttı ama benim için maç berabere veya öndeyken kurtardığı toplar önemlidir ,  çünkü o sayede maç kazanırsın . Kalecin sana puan kazandırır . Dün Volkan skor 2-1 e geldikten sonra harika kurtarışlar yaptı.Bir kaleci için zaten en iyi ortam ve performans kalene top geldiği zaman yaşanır. En yakın ve basit örneği Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak . Trabzon defansı öyle açıklar veriyor ki her maç Onur adeta tek başına oynuyor . Ve futbol oynayanlar iyi bilirler ki kaleciler her zaman böyle maçlarda daha motive olurlar . Üstelik dünkü maçı iyi izlediyseniz Volkan’ın gerek kale atışı gerekse geri paslarda yakın oynamayı seçmeyip uzun vurduğu tüm toplar ya rakibe gitti ya da taça…Ve atak olarak bize geri döndüler.

Sıra geldi Hakem Bülent Yıldırım’a . Onun için 1-2 cümle yazmamak futbola ihanettir.Gerçi dün o futbola  fazlasıyla ihanet etti ama olsun . Ben ne Emenike’nin  gol atıp ofsayt diye iptal ettiği goldeyim ne de maç boyu aleyhimize ince ince verdiği karalardan ….AMA ÖYLE BİR DAKİKA YAŞANDI Kİ FUTBOL ADINA TAMAMEN FACİAYDI . Skor 1-1 . Ortasahada Emenike topla giderken arkadan faul yapılıyor o sırada boşta kalan topu Cristian , Webo’ya daha 1 saniye geçmeden aktarıyor . Pierre Webo  kaleci ile karşı karşıya kalacak müthiş bir gol pozisyonu . AMA BÜLENT YILDIRIM NEYAPIYOR BİLİYOR MUSUNUZ ?  DÜDÜĞÜNÜ ÇALIP ORTA SAHADAN FAUL ATIŞI KULLANDIRTIYOR. Ben MHK nın tarafsızlığına inansam o hakemin en az 10 maç görev almayacağını düşünürüm ama nerede o tarafsızlık ! Bir takım kötü oynayabilir. Ama bu onun hakem tarafından da katledilmesine imkan vermemelidir . Dün futbolcular ne kadar isteksiz ise . Kötü ise…Hakem onlardan 10 kat daha kötüydü .

Önümüzde 2 adet kendi evimizde oynayacağımız Kayserispor ve Konya Torkuspor maçları var. Bu maçlarda alınacak 6 puan ile ligin 19. Haftasında zirvede yerimizin daha da sağlamlaşacağına inanıyorum .Puan farkı bu hafta azalsa da hala çok yüksek . Fenerbahçe bu uzun maratonda tökezlese de , ara sıra puan kayıpları da yaşasa ligi ŞAMPİYON bitirecektir. Bazı kesimlerin ligin zevki kaçmaması adına puan farkının artmasına karşı verdikleri reaksiyon ve tutuma rağmen bu takım bu ligin en iyisi . 

Yeter ki kaybederken de ders çıkartmayı bilsinler. Ve asla bir daha dünkü gibi kötü mücadele etmesinler. 

MAÇIN 3 ADAMI : CANER ERKİN – VOLKAN DEMİREL – EMANUEL EMENIKE

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol