Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ''Eline yüreğine sağlık Volkan''
''Eline yüreğine sağlık Volkan''
20.12.2016

Skora bakıp maçı izlemeyenler yazdıklarımı okuyunca benim çıldırmış olabileceğimi sanabilirler. Lakin her ne kadar FENERBAHÇE’li olsam da futbolun hakkını yememek için , oyunun ruhunu öldürmemek için bu akşam koskocaman bir alkışı başta ÜMİT ÖZAT olmak üzere GENÇLERBİRLİĞİ takımına vermek istiyorum.

Uzun zamandır özellikle Kadıköy’de gelen her rakibini sürklase eden ve aralıklarla uzun uzun süreler galibiyet ve yenilmeme serileri yakalayan FENERBAHÇE’nin bu maç kadar rakibine oyun anlamında boyun eğdiği ve etkisiz oynadığı bir maç daha hatırlayamıyorum.

3-0 lık net bir galibiyetten sonra bunları konuşmak sizce yersiz olabilir ama biz asla skor yazarlığı yapmadığımızı , kah yenilip ama güzel oynadığımız için alkışladığımız , kah galip gelsek de eleştirdiğimiz maçları dile getirerek defalarca anlattık.

Fenerbahçe 3 defa yenilse de bu sezon hiçbir maçta bu kadar oyun hakimiyetini rakibe vermemişti , işte bu yüzden diyorum ki …

Her maç rakip , bu kadar gol pozisyonunu harcama konusunda cömert olmaz.
Her maç kalecin VOLKAN DEMİREL , bu kadar olağanüstü bir performans gösteremez.
Her maç forvet oyuncuların , her yakaladığı pozisyonu golle sonuçlandıramaz .
… işte o zaman aynaya bakınca ben nerede hata yaptım dememek adına , bu gibi maçlardan gereken dersleri çıkartmak zaruridir.

Son 2 iç saha maçında da seyircilerinin kötü tezahürat yapması sebebiyle ceza alan Fenerbahçe , tüm tribünlerinin cezalı olduğu üstüne pazartesi iş çıkışı bir saatte maç oynandığı bu gecede adeta seyirci desteği olmadan bir maça çıkmak zorunda kaldı . Yeni stat açıldığı tarihten bu yana en kötü seyirci ortalaması bu sene yaşanıyor . Fenerbahçe seyircisinin geçen seneden kalan kırgınlığı zaten kombine satışlarına yansımıştı , bir de üstüne taraftar gruplarının başkanla olan çatışmaları da eklenince bu sene derbiler dışında o gerçek SARAÇOĞLU atmosferi asla yakalanamadı . Bu FENERBAHÇE adına büyük bir dezavantaj.

İlk yarıda silik oyun içinden adeta şapkadan tavşan çıkartan LENS muhteşem bir asistle SOW’u topla buluştururken SOW’un vuruş becerisini de es geçmek ayıp olur .Soyunma odasına bu moralle giden FENERBAHÇE’nin 2. Yarı kendinden beklenen oyununu sahneleyeceğini düşünsek de oldukça yanıldık. Serdar Gürler ve İrfan Kahveci önderliğinde Gençlerbirliği bu akşam gol atmak dışında her şeyi yaptı. Ama skoru alamadı . 15. Haftası oynanan ligimizde böylece FENERBAHÇE ilk kez kötü oynadığı bir maçtan 3 puan almayı başardı. Oysa rakipler hem Beşiktaş hem de Galatasaray çok defa böyle maçlar kazanmayı başardılar. Geçen hafta da söyledim , hep de dile getiririm . Büyük takımlar zaten iyi oynarlar ise o maçları kazanırlar , mühim olan kötü oynarken de maç kazanabilmektir.Çünkü o galibiyetler sizi şampiyon yapar.

Fenerbahçe bugün kazandı ise VOLKAN DEMİREL’e teşekür etmelidir .Son 5 yıldır en az 15 maçı Muslera sayesinde kazanan G.Saray taraftarı bu duyguyu en iyi bilenler olduğu için bu geceyi en güzel onlar idrak edeceklerdir.

Peki tamam rakip iyi oynadı ama neyi eksik yaptı FENERBAHÇE ?

Fenerbahçe bu akşam özellikle orta sahanın hakimiyetini tamamen rakibe kaptırdı . Ne Alper ne Topal ne de Josef vasatı aşamazken rakipten top kazanamadıkları gibi takımı hücüma da çıkartamadılar . Volkan Şen sahada yokları oynamaya devam ediyor. Geçen sene ne kadar çok hak ettiği halde oynatılmadığı için eleştirdiysek , bu sene bu formuyla hala nasıl 11 başlar diye ADVOCAAT’ı tenkit etmeden duramayacağım . Kusura bakmasın ama AATIF bu formayı VOLKAN’dan çok daha fazla hak ediyor şu an için. Ayrıca belki 11 oyuncusu değil diyebilirsiniz ama ne zaman şans bulsa gol veya asistle skora katkı yapan bir STOCH en azından 18 kişilik kadroda yer almalı.

Evet FENERBAHÇE 2 hafta aradan sonra galip gelmeyi başardı. Bu sahada bundan evvel oynadığı 2 derbi maçında kalesini bırakın ceza alanına rakibi sokmayan FENERBAHÇE bu akşam tüm sezondan fazla pozisyonu kalesinde gördü . Ve haftaya oynanacak Trabzon deplasmanı evvelinde tüm taraftarlarını endişeye soktu.

Her ne şartta olursa olsun bu sene ilk yarısı 16 hafta oynananacak olan ligimizin son maçında Trabzon’dan 3 puanla dönmek zorunlu hale geldi . Üstelik aylardır yeni stat yapılıyor diye bakımı yapılmayan ve berbat bir zemine sahip olan AVNİ AKER’de oynamak kolay olmayacak . Ama 2011 den beri orada her maçı, kazanan üstelik çoğunda rakibini ezerek yenen ve fark atan FENERBAHÇE konsantre olduğu takdirde bu maçtan rahat bir galibiyetle dönmesi çok da zor olmayacaktır .

Maçın 3 adamı : VOLKAN DEMİREL – MOUSSA SOW – JERMAIN LENS

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol