Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 "Burası Kadıköy, Buradan çıkış yok"
"Burası Kadıköy, Buradan çıkış yok"
21.11.2016

Maç öncesi derbiye son 17 yılda aynen olduğu gibi ‘’ bu sefer kazanacağız’’ naralarıyla gelen bir Galatasaray vardı . Maç sonrası ise bu sene de olmadı diye sessiz sedasız dönen bir Galatasaray.

Maç öncesi MEHMET TOPAL ,JERAMAIN LENS ,OZAN TUFAN,VAN DER WIEL gibi eksikleri olan bir FENERBAHÇE ile Sahaya sakatsız ve cezalısız yani eksiksiz çıkan bir Galatasaray vardı .Maç sonrası ise kaleye bile gidemeyerek çok büyük eksikleri olduğunu gösteren bir Galatasaray.

17 yıldır G.Saray’a , 20 yıldır Trabzonspor’a , 11 yıldır Beşiktaş’a sahasında kaybetmeyen FENERBAHÇE her ne kadar önemli eksikleri de olsa herkesin gözünde kesin favoriydi , tıpkı iddia oranlarındaki G.Saray galibiyetine verilen yüksek oran gibi zaten cimbomun kazanması sürprizin de ötesindeydi .

Maç için bazı şahsi kanaatlerim ve gözlemlerim var.

Kalecimiz Volkan Demirel’in maç boyu yere yatmaması gibi.

Lens sakat olmasa , özellikle 2. Yarı GS defansını gördükten sonra , ALLAH’ın ikinci bir 6-0 vakasından G.Saray’ı koruduğu gibi .

G.Saray’ın ceza alanımıza ilki 48.dakikada olmak üzere sadece 2 defa girmesi gibi .
Avrupa’da olmayan ve sadece lige konsantre olan G.Saray’ın bu kadar fizik açıdan güçsüz oluşu gibi .

Maç değerlendirmesine geçecek olursak . Maça her zamanki sistemi ile sahaya çıkan TOPAL’ın yerine NEUDSTADER’i , LENS’in yokluğunda da ALPER’i kullanan bir FENERBAHÇE karşısına SERDAR AZİZ gibi senenin ilk , DE JONG gibi de senenin 2. maçına çıkan oyuncularla başlayan bir Galatasaray gördük .

Selçuk İnan gibi hem orta sahada top yapabilen bir oyuncuyu hem de bir oyun aklını kulübede tutan G.Saray maç öncesi beraberliği verseler sahaya dahi çıkmadan Florya’ya dönmeye razı bir havadaydı . Siz bakmayın maç öncesi kenetlenip galibiyet andı içmelerine önemli olan sahada galibiyeti hak edecek mücadeleyi göstermektir. Bugün G.Saray değil 90 dakika 900 dakika oynansa bu maçta gol atacak görüntüde değildi.

Fenerbahçe eksiklerini bilerek oynuyor . Sene başındaki gibi orta sahada pas yapıp , set oyununa dönüp , pozisyon bulmaktan vazgeçtiğinden beri zaten bir çıkış yakaladı ve doğru yolda ilerliyor . Bugün de saha içi parselizasyonda mükemmellerdi . Özellikle yokluğunu arayacağını düşündüğümüz TOPAL’ın bölgesinde NEUDSTADER çok çok iyi , JOSEF ise harika iş çıkardı . ROBIN VAN PERSIE dünya üzerindeki faal bütün futbolcular içerisinde kariyeri en iyi 5 golcüden birisi . Herkes artık bittiğini , bu takımda yeri olmadığını söylediğinde ben hep buna itiraz ettim ve şimdi haklı çıkmanın gururunu taşıyorum . Bu geceden söylüyorum sene sonu Türkiye Süper Lig GOL KRALI , ROBIN VAN PERSIE olacaktır. Yazın bir kenara .

Attığı ilk golde vuruş becerisi ne kadar yüksek ise ŞENER’in asisti de o derece şahaneydi.İkinci golde ise JOSEF’in golü koklayıp yaptığı baskı ve kazandırdığı penaltı maça adeta noktayı koyan an oldu . RVP 2 golle gerçek FENERBAHÇE’li olurken , Josef kazandırdığı penaltı sonrası hırsının sevince yansıdığı görüntü ile bu gece bir çok FENERBAHÇE’linin gönlünde ayrı bir yere sahip olmuştur.

Galatasaray adına gecenin kötüler arasından tek vasat oyuncusu BRUMA idi . Enteresan olan EREN sakatlanıp çıktığında dahi gollere ihtiyacı olan G.Saray’da SELÇUK İNAN’ın değil de sağ bek Cavanda’nın oyuna girmesiydi .G.Saray gol atmak değil de sanki daha fazla gol yememenin derdinde idi . Bu işte büyük takım olma refleksi değildir . RIEKERINK kariyerindeki ilk teknik direktörlük şansının sanırım yakın zamanda sonuna gelecek . Çünkü her ne olursa olsun bu kadar korkak ve silik bir G.Saray asla kabul dilebilir bir durum değil .
Ligde özellikle G.Saraylıların fırsat bu fırsat diyip puan farkını elleri ile gösterdikleri günler artık geride kaldı ve FENERBAHÇE , G.Saray’ı altına alıp lig 3.lüğüne yerleşti . Beşiktaş ve FENERBAHÇE anlaşılan o ki yine geçen seneki gibi şampiyonluk mücadelesi verecekler , Başakşehir de bu mücadelesine devam edecek olursa güzel bir zirve yarışı bizi bekliyor .
Fenerbahçe için şimdi tek hedef 15 gün sonra yine bu muhteşem atmosferde konuk edecekleri Beşiktaş’ı da evine puansız göndermek . Haftaya oynanacak Başakşehir-Beşiktaş mücadelesi sonrası , 15 gün sonraki derbinin ardından çok daha farklı bir zirve yarışı bizi bekliyor olacak .Sabredin .

Her şey bir yana . Kadıköy büyüsü gerçekten farklı bir ‘’ OLAY ‘’ olarak başlı başına ele alınması gereken bir konu haline geldi . Kabul her takım kendi evinde daha etkili ama Fenerbahçe hem G.Saray hem Beşiktaş hem de Trabzon’un sahalarında çok sefer galip gelebiliyor lakin hiçbir büyük KADIKÖY’de yıllardır kazanamıyor ise bunun adı tam manasıyla ‘’ BURASI KADIKÖY , BURADAN ÇIKIŞ YOK ‘’ olmalıdır .

Son galibiyette yeni doğmuş bebeklerin bu sene üniversiteye başladıklarını görüyor isek 1999 dan beri süregelen bu seride , galibiyet görememiş koca bir nesil yetişti dersek mübalağa etmiş sayılmayız.

Fenerbahçe’de bu gece ile beraber güzel günler tam manasıyla gelmiş bulunmaktadır .
Artık taraftar takımına küs değil. Artık futbolcular özgüvensiz değil. Artık stadyum boş değil .
En önemlisi Artık FENERBAHÇE’li ŞAMPİYONLUĞA umutsuz değil .İnançsız değil .
Bu takıma destek vermek her FENERBAHÇE’linin boynunun borcu.

MAÇIN 3 ADAMI : ROBIN VAN PERSIE – JOSEF DE SOUZA – ROMAN NEUDSTADER

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol