Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ŞAMPİYONLUK TRENİ KAÇMADAN
ŞAMPİYONLUK TRENİ KAÇMADAN
03.10.2016

Güncel piyasa değerlerine baktım az önce … Tıpkı geçen sene de olduğu gibi Fenerbahçe igin açık ara en değerli takımı … 159 Milyon Euroluk FENERBAHÇE’yi , 117 Milyon ile BJK ve 106 Milyonla G.Saray takip ediyor . Ama ligin açık ara en değerli takımı maalesef lig zirvesinin açık ara gerisinde . Dünyanın en değerli takımı REAL MADRID son 3 sezonda 2 defa , en değerli ikinci takımı BARCELONA da 1 kez AVRUPA’nın en büyüğü olarak DEĞERLERİNİN karşılığını sahaya yansıtıyorlar ama FENERBAHÇE bunu yıllardır yansıtamıyor ise bunun açıklaması kadro dengesizliği-yetersizliği artı yönetimsel hatalardan başka bir şey değildir .

Fenerbahçe , misal vermek gerekirse savaşa giren bir ülke ele alalım ; ordusuna tonlarca para harcamış ama denizaltılar , tanklar , roketler , füzeler bol bol alırken tek bir SAVAŞ UÇAĞI almamış bir donanma gibi .

Takımda forvet , kanat atak oyuncusu , santrofor , ön libero bolluğu yaşanırken bir tane bile yaratıcı hatta geçtim yaratıcı olmasını ayağa pas yapabilen topla alışverişi iyi olan , şut atan , asist yapabilen oyuncusu üzülerek söylüyorum belki de tarihte ilk kez kadrosunda YOK !!!

Böyle olunca takım orta sahasında 3 tanesi de kartvizitinde aynı görev ve özellik tanımı olan oyuncu ile oynamak zorunda kalıyor ve bu düzenle , bu sistemle de bir takımın sene sonunda mutlu sona ulaşması maalesef mümkün değil. Bir maç çıkar müthiş mücadele eder ve taraftara ümit verirsiniz ama bir maç sonra yine haya kırıklığı sizi gelir bulur .

Takım içinde bazı oyuncuları devşirme kullanarak bu zaafiyeti minimuma indirgeyerek devre arasına puan farkı açılmadan girmek şart diyorum ama şimdiden liderin 8 , ezeli rakiplerin 6 puan gerisindeyiz ve ezeli rakiplerimiz birbirleri ile oynadılar artı biz daha ilk kez bu hafta İstanbul dışında bir maça çıktık.

Her geçen hafta rakipler son dakikalarda da olsa puan kazanırken veya geriden gelip maçı çevirirken biz geri düştüğümüz hiçbir maçı çeviremiyoruz . Bu da yetmezmiş gibi üstümüze yapışmış kalmış olan deplasman fobisi yüzünden her deplasmanda puan kaybetme ihtimali olan bir takım haline geldik . Uzun lafın kısası son şampiyonluğumuzdan beri milyonlarca Euro harcamamıza rağmen önlenemez düşüşümüz sürmekte . Rakiplerimiz özellikle de BEŞİKTAŞ madden manen yükselişteyken , G.Saray en kötü dediğimiz geçen seneyi bile 2 kupayla kapatırken , Fenerbahçe taraftarının çektiği bu ıstırap artık son bulmalı . Bunun için yapılması ne ise yapılmalı , gitmesi gereken kim var ise gitmeli .

Bugün Perşembe gecesi Zürih’ten dönen ve yorgunluğu göze açık seçik çarpan Osmanlıspor önünde en az biz de o kadar yorgunduk . Şu maçta ADVOCAAT’tan özellikle orta saha 3 ‘lüsünde bu maçta bir rotasyon bekledim . Benim futbol anlayışıma göre rakip REAL – BARCA – BAYERN olmadığı müddetçe OZAN-TOPAL-JOSEF orta sahası ile maça çıkmak en başta futbolun zevkine , güzelliğine hakarettir . Geçtiğimiz maçta gol atmaları veya nispeten iyi oynamaları herkesi yanılttı belki de ama bu 3’lü ile şimdiden söylüyorum ŞAMPİYON OLMAK im-kan-sız …

Advocaat belli ki SALİH-AATIF – STOCH gibi oyuncuları kafasından silmiş . Ama sen bu kadar zayıf bir orta sahası olan FENERBAHÇE’de bu dar rotasyonlu ve yeteneksiz orta sahada en azından şu ocak ayına kadar bu oyunculardan yararlanmak zorundasın . Aklım hala koca bir yaz transfer dönemini boşa harcayan YÖNETİME takılıyor . Yazık değil mi bu camiaya . Yazık değil mi sizin harcadığınız paralara . Çünkü sen elindeki o müthiş forvet hattını da arkalarında OZAN-TOPAL-JOSEF olduğu için kullanamıyorsun . Dönelim birkaç yıl geriye … AURELIO – APPIAH – ALEX 3’lüsü görmüş bir taraftara bu yapılan ayıptır .

Şener –İsmail bugün adeta tel tel döküldüler . Gitmesini ne kadar hatalı bulduysam bir o kadar kızdığım CANER , Beşiktaş’ta şu an müthiş bir performans ortaya koyarken . Biz ona vermeyi çok gördğümüz parayı İSMAİL’e verdik. Caner’i de beş kuruş kazanmadan ezeli rakibimize kaptırdık. Ben oyuncunun karakteri vs ile ilgili konulara girmeden konuşuyorum. Çünkü aldığımız oyuncu da şampiyonluk kutlamaları yaptıkları REINA’da FENERBAHÇE’ye küfreden İsmail .Tamam özür diledi ama CANER de tartıştığı için özür dilemedi mi ? neyse …

Ocak ayına 5-6 puan geride girmeyi başaralım başka bir şey istemiyorum . Çünkü bu kadro daha iyisini yapacak güçte değil . günün tek güzel yanı ROBIN VAN PERSIE’nin gol atarak dönüşüydü . Size son olarak bir istatistik vermek istiyorum . Benim de dahil tüm taraftarların çok sevdiği MOUSSA SOW , 4 sezon üstelik de en az 30 maç oynadığı FENERBAHÇE’de maksimum 15 gole ulaşırken . Herkesin takımdan göndermek istediği , bitirmek istediği ROBIN VAN PERSIE geçen sezon çoğu maça yedek başlasa da , takım tarihin en az gol attığı sezonu yaşasa da 17 gol atmıştır. Benim demek istediğim şu ; bu kadar yaratıcı ve büyük oyuncu eksikliği çektiğimiz bir sezonda ROBIN VAN PERSIE’yi kullanmamak aptallıktır .Üstelik LENS-WAN DER WIEL takımda iken ve takımın başında yine bir Hollandalı hoca ADVOCAAT var iken.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol