Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 FENERBAHÇE TESTİ GEÇEMEDİ
FENERBAHÇE TESTİ GEÇEMEDİ
03.10.2016

Fenerbahçe açısından Kasımpaşa ve Gaziantepspor galibiyetlerinden sonra Osmanlıspor maçının önemi bir kat daha artmıştı. Her ne kadar ligde üstüste iki alibiyet alınmış olsa da, Osmanlıspor ligin hem namağlup hemde en iyi futbol oynayan takımlarından biriydi. Üstelik orta saha ve hücum oyuncularının oyun tarzıda Fenerbahçe'ye çok ters gelecek cinsten.

Açıkcası Fenerbahçe'li oyuncuların ve teknik ekibin Osmanlıspor'ın ligdeki durumundan gözü korkmuş. Bu korkudan dolayı akın sürekliliğini pas yaparak değil direk oynayarak sağlayan Fenerbahçe, ilk 10 dakikada pas yaparak çıkmaya çalıştı ama orta saha oyuncularının bu konudaki yetersizliğinden dolayı bu plan tutmadı ve Halis Özkahya'nın da çabasıyla!! yenik duruma düştüler. Türkiye liginde 1-0 geride oynamak büyük takımlar için zordur, heleki rakibiniz Osmanlıspor'sa daha zordur. Çünkü bu takım ligin en fazla top kapan takımı. Mustafa Reşit Akçay akıllı adam. Fenerbahçe'nin hücum silahlarını iyi bildiği için çok iyi önlemler almış. Moussa Sow'un fiziksel olarak yetersizliği, Volkan Şen'in son vuruş yetersizliği hücumda Fenerbahçe'ye karşı önlem almayı kolaylaştırıyor. Mustafa hocada Emenike'nin üzerine Prochazka'yı verip sprintlerini kesince, Ozan ve Josef'inde pas kanallarını kapatınca Fenerbahçe'yi kitlemeyi de başarmış oldu. Burada önlem alınamayacak tek oyuncu Lens'ti, oda sakatlığı yüzünden oynayamadı. Bir oyuncunun ne kadar önemli olduğu oynarken değil, oynamadığında belli olur derler. Lens'te bu maçta oynamayınca Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu anlamış olduk. Sadece ilk yarıda kullanılan 8 kornerin etkisizliği bile Lens'in önemini anlatmaya yeter aslında.

İkinci yarıya Advocaat risk alarak başladı. Hızlı hücuma çok iyi çıkan bir takıma karşı orta saha eksiltmek tehlikeli olabilirdi ancak Osmanlıspor savunmasının hatalar silsilesiyle gelen erken gol maçın senaryosunundeğişmesine sebep oldu. Çünkü başkent temsilcisi ikinci yarıda sahaya bulacağı kontralarla farkı arttırma niyetiyle çıkmışken yenen gol takımı skoru koruma psikolojisine soktu. Van Persie'nin girmesiyle daha hareketli oynamaya başlayan Emenike istediği toplarıda almaya başlamıştı fakat bu seferde kanatlardan istediği desteği alamayınca Fenerbahçe yine kısır bir döngüye girmiş oldu. Oyuna sonradan giren Alper ve Stoch'da beklenen etkiyi yapamayınca puan kaybı ben geliyorum diye bağırmaya başladı. Osmanlıspor'un direkten dönen iki topu ise başkent temsilcisinin üç puana uzanmasına engel oldu.

Osmanlıspor deplasmanında puan kaybetmek normal sonuçtur ama Fenerbahçe ilk 5 haftada kaybettiği 8 puandan dolayı kredisini tüketmiş ve telafisi olmayan bir maça çıkmıştı. Milli takım arasına girerken zirveyle aranın açılması konsantrasyon kaybına sebep olabilir. Yani bundan sonra Hollandalı çalıştırıcının işi bir kat daha zorlaştı.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol