Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 SERKAN ÇINAR KAOSU
SERKAN ÇINAR KAOSU
29.08.2016

Kadıköy'de, hakem Serkan Çınar'ında büyük katkılarıyla, kaos altında geçen maçtan 1 puanı zor kurtardı Fenerbahçe...

Maç önü kadrolara baktığımızda konuk Kayserispor geride fizikli savunmacılarıyla ayakta kalmayı, ileride ise özellikle Nakoulma ve Wellington gibi hızlı oyuncularıyla savunmanın arkasına sarkmayı planlamıştı. Hücum planları işlemese de savunma planlarının duran toplar haricinde işlediğini söyleyebiliriz. Fenerbahçe ise Advocaat döneminin klasik kadrosuyla sahadaydı. Tek fark Mehmet Topal'ın yerine oynayan Neudstader'di. O da ilk yarıda rakipten kaptığı 6 topla görevini yerine getirmişti. Burada fark yaratan ise maalesef hakemdi.

Fenerbahçe oyuna önde baskılı başladı. Özellikle Alper orta sahaya dinamizm katıyordu. Ancak hakem konusunda ilk kaos burada başladı. Kayserispor'un ilk golüne kadar tam 4 kartlık pozisyonu es geçti Serkan Çınar. Es geçtiği pozisyonların içindeki Mabiala ve Deniz Türüç'ün maçı nasıl tamamladığını hala aklım almıyor. Kayserispor'un golünden sonra ki süreç ise kaosun tam anlamıyla sahaya yansıdığı anlardı. Önce Kjaer frikikle eşitliği sağladı, ardından gördüğü kırmızı kart doğru olsa da pozisyon öncesinde Stoch'a yapılan faulün atlanması maçın kaderinine maalesef direkt etki etti. Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra ilk yarıyı böyle tamamlar mı diye düşünürken, ters psikolojiyle yüklenip öne geçtiler fakat yine bir duran top ve yine pozisyon hatasıyla soyunma odasına 2-2 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda aslında Ersun Yanal dönemindeki Fenerbahçe'den esintiler izledik. 1 kişi eksik oynamasına rağmen rakip sahaya oyunu yığmayı başardı Sarı Lacivert'liler. Ancak hücumda organize olamama probleminden dolayı 75. dakikaya kadar 2 pozisyon bulabildi Fenerbahçe. Van Persie ve Fernandao hamleleri pozisyon sayısını arttırmak için önemli bir hamleydi ancak aynı zamanda 10 kişilik bir takım için çok cesur hamlelerdi. Çünkü zaten Fenerbahçe fiziksel olarak kötü bir takım, birde buna 10 kişi kalmanın yorgunluğu eklenince ayaklar geri koşmamaya başladı. Bunun doğal sonucu olarakta Fenerbahçe hücumda üstüste pozisyonlar bulurken, savunmada ise ileri çıkmaya hiç niyeti olmayan Kayserispor bile kontra ataktan golü bulup öne geçti. Yine de bundan sonra ki çabayı takdir etmek lazım 90. dakikada gol yiyip uzatmada çevirmek ilerisi için umut ışığıdır.

Hocanın ilk 11'de Emenike'yi tercih etmesini eleştirmemek lazım. Kayserispor'un iki stoperi Mabiala ve Kanabıyık fizikli ve ikili mücadeleyi seven stoperler. Persie bu ikilinin arasında kaybolurdu. İsmail'in ise henüz hala tam hazır olmadığını düşünüyorum. Milli takım arasından sonra iki oyuncununda ilk 11'de yer alacağını düşünüyorum. Ve maalesef ligin ikinci haftasından hakem konuşmaya başlamak kötü. Tff'nin bunun önüne geçmesi lazım. Maçın sonucuna etki eden hakeme ceza vermekte yetmiyor, yeniden hakemlik dersi verseler çok daha iyi olur. Bugün Serkan Çınar ilk yarıda maçı koparacak bir performans sergiledi, ikinci yarıda ise oyunu idare edeyim derken Alper'i oyundan ihraç etmeye yüreği yetmedi. Ayrıca bir soru sormak istiyorum genç hakeme. Wellington'un, Kjaer oyundan çıkarken üzerine doğru su püskürtmesi kart için yeterli değil mi?

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol