Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Biz Şampiyon Olacağız Diğer Takımlar Sıralamayı Belirlesin
Biz Şampiyon Olacağız Diğer Takımlar Sıralamayı Belirlesin
22.08.2016

Öncelikle yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Perşembe günkü maç 3-0 bitse de pek yazmaya değer bir şey bulamadım ve kendimi beklemeye alıp bugün yazmaya planladım. Nitekim karşımızdaki rakip aşırı zayıf ve yedek kadromuzla dahi eleyebileceğimiz bir ekipti.

Bugün ise sanki “Bilerek çekilmiş” gibi bir kura ile son 8 yılda sadece 1 kez kazandığımız ve lige hazır Başakşehir ile oynanamamız dezavantajdı bence. Hatta ilk 5 maçımızın İstanbul içinde olması da ayrı bir avantaj olacak türde fakat bu da bence dezavantaj olacak! Takım maç havasına kolay kolay giremeyeceğe benziyor ama yeni hoca yeni sistem ile bakalım neler olacak…

İlk Yarı Sonucu 1-0 Geride %70-%30 Öndeyiz!

Rakibin artık klasikleşen “Bırakalım rakip gelsin, kontralarla 1 tane atalım. İyi kapanalım, pozisyon vermeyelim” oyunu aynen oynandı! Tek fark ise daha 3. Dakikada Ozan’ın korkmayıp şut çekecek oyuncunun önüne kendini atması gerekirken kendisine gelmesi olanaksız toptan korkması ve rahat şut çektirmesi sonucu topu ağlarımızda görmemizdi! Ozan’ı milli maçta yerden yere vurdu medya ama 1 değil 2 değil bunu hep yapıyor! Hele ki haftaya Topal’ın yokluğunda eminim hoca Roman’ı ön libero oynatıp Ozan’ı yine bu bölgede oynatacaktır! Josef’e 1 yıl boyunca kızdık da Ozan’a da kızma vakti geliyor! Artık her maç üzerine koy be Ozan! Her maç biraz daha geliş!

Maç Sonucu 1-0 Mağlubuz!

2. yarı aslında ilk 15 dakika tutuk ve maça ısınamayan Fenerbahçe’nin aksine, son 1 yıldır gördüğümüz “Rezaletin” aksine isteyen, maça tutunmaya çalışan, her yolu deneyen ama gerek fizik kondisyonu gerekse her Fenerbahçe maçında kaleci olduğunu hatırlayan rakibin kalecisine takılıp bir türlü golü bulamadık. Aslında aradık, çok aradık!

Fakat ne kadar ararsan ara “Hücumcu bek” tabirine hiç uymayan Hasan Ali’nin maç boyunca “0” isabetli ortası, Van Der Wiel’in 1 kere dahi rakibini ekarte edip orta açmayı denememesi de aynı bir muamma! Topu kanatlara aktarıyoruz pozisyon olsun diye ama orta açacak oyuncularımız ya rakibe nişanlıyor topu ya isabetsiz açıyor ya da %60 ında yaptıkları gibi topu geri pas olarak değerlendiriyor! Bence Perşembe günkü maçta İsmail ve Şener’in oynaması ve mesaj göndermesi gerek!

Genel Değerlendirme;

Bugün sahada Hakim Ziyech oynasa, orta sahamız Topal, Salih ve Hakim’den oluşsa şu an bol gollü galibiyeti kutluyorduk! Bugün Ozan’ın 60’tan sonra oyuna girmesini konuşuyorduk! Hala anlamadınız mı “Salih 10 Numarayı tek başına kaldıramıyor, henüz hazır değil!”

Evet oynuyor, deniyor, çalım atıyor, pas atıyor, ara pas deniyor vs ama geçen yılki sistemden ne farkı var bu sistemin? Ozan geçen yılki Josef’in rolünde ve görevi sadece yan top yapmak! Topal zaten belli! Hücumcu bekler etkili değil! Eee ne değişecek bu takımda?

Pereira ve Yükleyemediği Kondisyon!

Maçta en çok da şuna dikkat ettim bizim futbolcularımız şu an %30 kondisyon yüklü halde! En hazır futbolcumuz dahi sanki hazırlık kampı yapmamış, daha takıma katılalı 2-3 gün olmuş gibi! Bu aşılması zor bir sorun değil! Zamanla ve rotasyonlarla aşılacaktır!

Taktik de zaten 3-5-2 den birdenbire 4-3-3 e döndü ki 4-4-2 düşünülüyor (ki bence asla düşünülmemeli!) bakalım neler olacak. 4-4-2 de bizim o ileriki 2 li hep sorunlu olacaktır görüşünde olduğumdan istemiyorum fakat kadroda en büyük eksikliğin 10 numara olacağını ve “Transfer yapılamaması halinde” illa ki 4-4-2 ye dönüş olacağını bende gözlemliyorum! Korkum aslında geçen yıl ki teknik direktörümüzün 4-4-2 ile başlayıp hüsrana uğraması idi ama bakalım zaman ne gösterecek!

Bugün Formalar Değişse Ne Olurdu?

Bugün formalar değilse, maçı 1-0 biz kazanmış olsak, rakip %70 topa oynama ile oynasa, 7 gol pozisyonuna girse atamasa, biz ise 1 tane dahi pozisyonumuz olmadan golle kazansak ne diyecektiniz? Ben söyleyeyim; “Bu hocanın da Pereira’dan farkı yok, kansere devam” diyecektiniz!

Ama şimdi hepiniz en azından “Pozisyon üretemedik, gol atamadık, şanssızdık, hazır değildik” diyorsunuz! Böyle demeye de bence en fazla 11 Eylül’de yani milli maç arasından sonraki maça kadar devam edeceksiniz! Sonrasında zaten güneşli günler yakın!

“Biz Şampiyon Olacağız Diğer Takımlar Sıralamayı Belirlesin”

Bugün Ersun Yanal futbolunu sahada gördüm ve bu takım şu an 1. Viteste! Bu vites 5 lere 6 lara ve hocanın becerisiyle 7 lere çıktığında hep birlikte şampiyonluğu kutlayacağız! Bugün sahada umutsuz olan tek şey “10 numara eksikliği” ama bu adam yılların tecrübesi ve Obradovic’e ne kadar güveniyorsam Advoocat’a da o kadar güveniyorum!

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol