Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 DARBE
DARBE
28.07.2016

Bir yanda Terör olaylarıyla sarsılan Fransa'nın temsilcisi Monaco, diğer tarafta haince planlanmış bir darbe teşebbüsünü atlatmış fakat etkisinden daha kurtulamamış ülkemizin temsilcisi Fenerbahçe vardı sahada. İki takımdan birisi darbeyi gerçekleştirecekti ve sahneye çıkan Emanuel Emenike Fenerbahçe adına darbeyi adeta tek başına gerçekleştirdi...

Bir kere Fenerbahçe'deki en büyük fark sahada ne oynayacağını bilen bir 11'in olmasıydı. Anlaşılan Pereira yaz döneminde dersine iyi çalışmış ve yanlışlarından birini düzeltmiş. Çünkü geçen sene kadro her ne kadar yıldızlarla dolu olsada takım sahada diziliş hataları yapıyordu ve özellikle hücuma çıkıldığı anda kimse ne yapacağını bilmiyordu. Hal böyle olunca ortaya doğaçlama ve kısır bir futbol çıkıyordu. Bu sene ise yetenekleri daha sınırlı olsa da sahada ne yapacağını bilen oyuncular olunca hem bol pozisyon hemde zevkli bir 90 dakika izledik.

Pereira'nın 3-5-2'si top rakipteyken net bir 5-3-2'ye dönüşüyor bu çok net. Wiel ve Hasan kanatları kapatırken 3'lü stoper tandemi savunmanın göbeğine adeta duvar örüyor. Özellikle Skertel daha önce bu sistemde oynamasının da avantajını kullanarak kestiği toplarla maçın yıldızlarındandı. Neudstader ve Kjaer ise takım atağa çıkarken attıkları uzun toplarla hücuma yön verdiler diyebilirim.

Orta sahada ise Josef bildiğimiz gibiydi. Fazla kiloları yüzünden sezonu geç açması bugün vasatın altında kalmasına sebep oldu. Ozan ve Salih ise bu mevkiilerin sahibi biziz diye adeta bağırdılar. Ozan 6 numarada savunma ve hücum bağını geçen sezona göre çok daha iyi kuruyor ve özgüvenli oynuyor. Salih ise Totti'den eğitim aldığını belli edercesine bu takımın 10 numarası benim diyor. Top kontrolleri ve akıl dolu pasları ise hepimize Alex De Souza'yı hatırlatıyor. Benim şahsi fikrim Topal döndükten sonra da Ozan-Salih ikilisinin bozulmaması yönünde. Fenerbahçe kazanacaksa da kaybedecekse de bu çocuklarla olmalı. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz, ikiside henüz çok genç ve tutturabilirlerse (ki bu çok mümkün görünüyor) Fenerbahçe'ye hem maddi hem manevi çok şey katarlar. Josef bu takımda ancak Topal'ın alternatifi olur. Topal-Ozan-Salih üçlüsüde bu sezona damga vurur.

Hücumda ise sığmıyordu Fenerbahçe forvetleri. Fernandao fazla kiloları sebebiyle kameraların kadrajına sığmazken, Emenike koşarken adeta sahaya sığmıyordu. Tamam yanyana oynayan forvetler birbirinden farklı olur ama bu kadarda farklı olmaz diye düşünüyorum. Fernandao acilen kilo vermeli. Eğer veremiyorsa onun yerinde Van Persie dönene kadar en iyi oynayacak isim Aatıf. Çünkü Aatıf, süratiyle Emenike'nin açtığı boşluklara girebilir, aynı zamanda adam eksiltme özelliğiyle hem pozisyona girip hemde Emenike'yi pozisyona sokabilir. Özellikle rövanşta gol arayacak olan Monaco'ya karşı Aatıf'ın kilit oyuncu olabileceği kanaatindeyim. Hücum'la ilgili son bir not: Eğer Van Persie güçlü bir şekilde dönebilirse, hücumda ne yaptığını daha iyi bilen bu takımla yıldızlaşabilir.

Son bir not da Pereira ile ilgili; hakikaten çok eleştirdik yeni kurduğu sistemi. Olmaz dedik, macera dedik, astık, kestik ama bu maçta gördük ki bu takım bu sistemle de oynayabilir. Pereira'dan tek ricam oyun sistemini düzelttiğin gibi oyuncularla ikili ilişkilerini ve değişiklik anlayışınıda değiştirmesi. Bugün sahadan çıkan 3 oyuncu da maçın yıldızlarındandı. Özellikle Salih ve Emenike başroldelerdi. Emenike yerine çıkan isim Fernandao olsa belki de maç 3-1 bitebilirdi. Eğer tabularını yıkıp oyuncu tercihlerini de değiştirirse güzel geçecek bir sezon bizi bekliyor demektir..!

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol