Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Biz Şampiyonluğu Kaybettik Peki Ya Siz?
Biz Şampiyonluğu Kaybettik Peki Ya Siz?
16.05.2016

33 haftası geride kalan ve şampiyonun kim olduğunun bence “Önceden belirlendiği” ligde şampiyonluk yarışına Fenerbahçemiz yine son 10 sezonun çoğunda olduğu gibi 2. Olarak havlu attı. Konuşulacak çok şey var, söylenecek çok söz var ama sayfanın kapanmaması adına, ceza yememe adına üstü kapalı bir şekilde belirteceğim bazı şeyleri.

Öncelikle şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler, çatır çatır oynadılar ve siyah beyazlılar kuşkusuz ligin en iyisi idi. Şampiyonluğun kutlu olsun Juventus…

Sonrasında ise bu yıl ilginçtir Lig Tv kayıtlarına göre ligi 1. Bitir(til)en takımın lehine hakemler “30 puanlık” bir hata yapmışlar. Bu 30 puanlık hatanın zekatını çıkarsak zaten şampiyonluk ellerinden gider! Kaldı ki bu 30 puanın içinde ofsayttan gol yediğimiz, 2 tane %100 lük atağımızın ofsayt diye kesildiği, son golü faul sonrasında yediğimiz, rakibe kırmızı kart verilmesi gerekirken verilmeyen ve 3-2 kaybettiğimiz maç da var! O maç “Adil yönetilse” bugün puanlar eşit olacak! Kalan 27 puanı ister sayayım ister saymayayım. Sırf o maç adil yönetilse söylediğim gibi bugün durum çok farklı olur!

Bu 27 puandan hariç olarak da bizim maçta şahane top oynadığı halde bjk maçında nedense kötü oynayan Antalya’nın, Kayserispor’un, Gençlerbirliğinin,Trabzonspor’un bu takımla oynadığı maçları sayarsak durum aslında çok farklı değil.

Ayrıca merak ettiğim nokta şu ki neden bu sene bu kadar lehlerine hata oldu? Bizim ise lehimize yapılan 2 hata vardı herkese göre! 1. Si 3-0 kazandığımız Eskişehir maçındaki ilk penaltı idi oysa ondan 5 dakika önce kaleye giden topu elle çıkartan Eskişehirli oyuncudan için kırmızı kart+penaltı diyen kişilerdi bunu eleştirenler. İkincisi de yenildiğimiz Antalya maçındaki penaltı idi ki olsa ne olmasa ne! Oysa yakın bir geçmişten söyleyim; Gs ile oynadığımız derbide elle oynayan muslera, son adamlara verilmeyen kartlar, Konya maçında yediğimiz ofsayttan gol, verilmeyen penaltımız ve daha nice maçlarda doğranmamız vs.

İşin hakem boyutu, kollanma boyutu, haksız boyutunu şimdi bir kenara koyalım!

Mühim bir sorudur! Bu soruya yönetim kurulumuz ve Başkan Aziz Yıldırım cevap verirse sevinirim.

Soru: Bu yıl 70 milyon dolar gibi bir paranın harcandığı, büyük umutlarla Nani’lerin, Van Persie’lerin alındığı sene, geçmişte olduğu gibi niye adı sanı duyulmamış, papatya falı misali bir hoca getirildi takımın başına? Yani trilyonluk takım kuruluyor, eskiler ile bir araya gelince “Efsane” olacak deniyor ama sonuç yine hüsran. Bunun sebebi nedir?

Düşünsenize Robin Van Persie ile gelir gelmez kavga etti! Gökhan Gönül iyileşti yine kadroya almadı! Her fırsatta Caner’i kesmeye çalıştı, sonunda da kadro dışı bıraktı! Futbolcularda form kalmadı! Sürekli sakatlıklar arttı! Takım “Aman gol yemeyim” mantığıyla oynaya oynaya bıktırdı! 38 bin kombineli derbide dahi bir arada maça gelmedi! Alves kadro dışı kaldı! Nani kaldı! Bu kadar kaprisli bir hoca nasıl olurda bizim bu kadar duygularımızı sömürür de takımın başında kalır diye düşünmedim değil!

Oynattığı futbol “Çağın gerisinde”, elindeki kadro “Süper Ligi Mart’da bitirir cinsten” ama sonuç 2. Lik ve kulislerde konuşulan “Seneye de kalmasının düşünüldüğü” yönünde!

Ben giden paralarımıza acıyorum, ben 38 bin kombine alıp neler hayal edip 1-2 maç sonra hayali kırılanlara acıyorum, ben Fenerium’dan o kadar az parası olmasına rağmen o kadar pahalı fiyatlarla ürün alanlara acıyorum, yandex’e girip saçma sapan şey arattıran kendim gibilere acıyorum, ben bu kadar kişi düşmanımız iken doğru dürüst bir hocayla hepsini susturacakken rezil olduğumuza acıyorum. Biz bunları hak etmiyoruz!

Ersun Yanal diye bas bas bağırıyor taraftar! Hani yandex’e tıklayıp bizim 1 transfer hakkımız olacaktı ya, biz tüm taraftarlar bunu Ersun Yanal’dan yana kullanmak istiyoruz, çok mu şey istiyoruz? Daum zamanında bu takım kondisyon patlaması yaşıyordu ama şöyle kadro nerdeee. Ersun Yanal döneminde 90+5 lerde gol buluyordu bu takım “İnanıp” bu yıl inanmayı 17. Haftada bıraktılar!

Ben merakla bu sorumun cevabını arıyorum. Çok mu zor “Taraftar istiyor, alın size Ersun Yanal, isterse küme düşürsün ses etmeyeceğim” demek? Çok mu zor taraftarı dinlemek? Çok mu zor takımı en zor günde dahi destekleyen bu topluluğun rahat rahat maç izlemesi? Şimdi konuşmak kolay ama ilk 10 hafta boyunca her gün “Pereira istifa” dedik, sonra Pereira baktı ki forvetlerde iş yok, defansa yöneldi, savunma iyi olunca gol yemeyince Pereira’ya bir güvenir gibi olduk ama 2. Antalya maçı sonrasında şapka düştü, kel göründü ama bunu niye biz gördük.

Ya bir de merak ettiğim şey şu; Fenerbahçe’de devre arası hoca gönderilmez! Nedir bu kural mı? Böyle olunca 3 puan mı veriyorlar fazladan? 2 yıldır ya devre arası forvet alalım dedik yok hoca gitsin dedik, geçen yıl Muhammed Demir gelse belki geçen yıl şampiyonduk, bu yıl Roma’daki o futbolcu gelse şampiyonduk ama kimsenin umrunda değil!

Yeter artık! Biri bizi savunsun! Bjk’nın bu kadar hakem hatası ile kazanıp bizim doğranmamızı savunsun! Her yerde, mahkeme kararına rağmen halen şike yapsana diyen taraftarlara karşı bu taraftarı biri savunsun! Bu kadar iyi kadro kurmamıza rağmen rakiplerin hakemlerce şampiyon edilmesine karşı biri bizi savunsun! Rakibin doping yaptığı olayları dolaşıyor medyada, doping var ya da yok biri bizi çıkıp savunsun! Bjk başkanının TFF binasını bastığı söylentileri dolaştı, böyle bir şey varsa biri bizi savunsun! Bjk maçlarına “Kurtarıcı” olarak mete kalkavan sürekli verilip ve her verildiği maçta skandal kararlar verirken biri bizi savunsun! Ama yok! Savunan da yok, konuşan da yok! Yönetimimiz sadece canları istediği zaman çıkıp konuşuyorlar sonra ise devam ediyor zulüm…

Fenerbahçe bu ülkenin “En büyük takımıdır” ve durdurulması için ancak “Ayak oyunları”gereklidir. Her takımın, her maçını, adil, adaletli ve iyi hakemler yönetse, Fenerbahçe şu anki 19 şampiyonluk sayısını çoktan 30 lara çekmişti, bunu siz de biliyorsunuz ve bizi bu şekilde engellemeye çalıştıkça farkında olmadan bizi daha çok büyütüyorsunuz. Zamanı geldiğinde de bu büyüklüğün altında öyle ezileceksiniz ki…

Fenerbahçe şike yaptı dediniz şikeyi yapan Bjk imiş kupayı iade etti ses etmediniz ama Fenerbahçe’yi de ele geçiremediniz! Fenerbahçe takım otobüsüne suikast düzenlediniz, öldüremediniz büyüttünüz! Bu yıl da Fenerbahçe’nin rakibine 30 puan ve doping (kullanmışlarsa eğer) serbestliği getirdiniz ve Fenerbahçe’yi şampiyonluktan ettiniz.

Biz sadece “Şampiyonluğu kaybettik” peki ya siz?

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol