Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 EVRİM
EVRİM
01.05.2016

İsterseniz puzzle'ın eksik kalan parçası deyin, isterseniz geçilemeyen bölüm sonu canavarı. Fenerbahçe'nin bir türlü atlatamadığı kronikleşmiş bir hücum sıkıntısı vardı sezon başından beri. Neler denemedi ki Pereira. Önce forvetlerini değiştirdi, OLMADI. Sonra forvet arkasında sırasıyla önce Diego'yu sonra Ozan'ı hatta bir ara Ozan ve Josef'i yanyana denedi, OLMADI. Bir ara Josef ve Topal'ı daha önde oynattı, YİNE OLMADI. Bütün bu denemeler hem Fenerbahçe'nin bir sezonunu aldı, hemde takım içinde hala bazılarının çözülemediği krizler yarattı. Önce Persie Pereira krizi, Sonra Persie Fernandao gerilimi derken tribünlerin bugün bile hala Diego'yu ıslıklamasına kadar geldik.

Takımın içinde bu kadar büyük krize ve sorunlara yol açan bu problem ise tek bir hamleyle çözüldü. Sene başından beri kafasına göre oynayan Nani gizli forvet pozisyonuna geçince hem kendi coştu, hemde takımı coşturdu.Bu basit hamleyle ileride oynayan Volkan, Nani, Alper, Persie dörtlüsü öyle bir açıldı ki takımın gol ortalaması 1,5'ten 3,5'e yükselirken, bireysel istatistikler ise zirve yaptı. Şimdi size bu 4 oyuncunun sezon istatistikleriyle son 4 maç istatistiklerini vereceğim kıyaslamayı siz yapın.

SEZON İSTATİSTİKLERİ

FutbolcuOynadığı MaçGolAsistGole Katkı Oranı
Van Persie411512,55 maçta 1
Nani411072,41 maçta 1
Volkan Şen35363,88 maçta 1
Alper36444,5 maçta 1

SON 4 MAÇ

FutbolcuOynadığı MaçGolAsistGole Katkı Oranı
Van Persie4520,55 maçta 1
Nani4240,65 maçta 1
Volkan Şen440Maç başına 1
Alper4121,33 maçta 1

Bu istatistikleri görünce insan önce bir 'ahh' diyor açıkcası. Sonra da bu zamana kadar neredeydiniz diye sormak geliyor içinden önce hocaya sonra futbolculara. Çünkü 2 istatistik arasındaki fark, evrim teorisinin tarifi gibi adeta...


Bugünün özelinde konuşmak gerekirse; hocasız kalmış Gaziantepspor, İstanbul'a beraberlik için gelmiş. Özellikle golü yiyene kadar iyi savunma yapıp Fenerbahçe'ye alan bırakmamaya çalıştılar ama bunda da pek başarılı olduklarını söyleyemem. Fenerbahçe rakibinin kompakt savunmasını, bir kanattan diğer kanada atılan diegonal paslar ve dar alandan çıkma yeteneğine sahip oyuncularıyla rahat aştı. Kalede ligin en fazla kurtarış yapan kalecisi olmasa çok daha farklı bir skor görebilirdik. Fenerbahçe'nin 2 stoperinin bile birer topunun direkten döndüğü bir geceydi çünkü.


Şampiyonluk yolunda son 3 haftaya girilirken Fenerbahçe kendi oyun doğrusunu bulmuş gibi görünüyor. Bu saatten sonra sakatlık veya kart problemi olmadığı sürece Fenerbahçe puan kaybetmez diye düşünüyorum. Beşiktaş içinse çok kritik bir 3 haftalık süreç başlıyor. Fenerbahçe'nin üstüste 3 maç puan kaybettiği seriye şimdi Beşiktaş giriyor. Bekleyip göreceğiz elbette ama son düdüğe kadar heyecanın süreceği çok açık.

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol