Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 İLK 45 DAKİKA DEĞERLENDİRMESİ
İLK 45 DAKİKA DEĞERLENDİRMESİ
01.05.2016

Dün düşme potasında ve en iyi defans oyuncusunu dahi yedek soyundurup nasıl olsa bu maçı kaybedeceğim diyerek hiçbir maçta 3 gol yemezken 35 dakikada 3 gol yiyen Kayserispor’dan sonra bugün mutlak galibiyet şarttı. Sahaya çıkan kadro da Pereira’nın hatalarından vazgeçtiğinin ve istikrardan yana olduğunun göstergesi idi.

Ancak ilk yarı şunları anlamadım;

-1 metre mesafede Van Persie ile rakibi mücadele ederken, gözünün önünde son olarak Gaziantepli oyuncudan çıkan topa çizgi hakemi neden aut kararı verdirdi? Hem de ısrar ede ede!

-Kontaatağa çıkarken rakip oyuncu faul yapıyor, umut vadeden atak bu ve net sarı kart! Ama hakem durun diyor! Gidip oyuncunun yanına “Arkadaşça, kardeşçe” onu uyarıyor. Sanırım diyor ki “Bak normalde sarı kart yemen lazım ama ben vermiyorum” diyor! Durduruyorsan o pozisyonda sarı kart vereceksin! Vermiyorsan “Art niyetlisin” kardeşim Fenerbahçe’ye karşı çünkü o pozisyonda faulü hemen kullandığımızda Nani kaleci ile karşı karşıya kalacaktı! Yani ya golümüzü yedi hakem ya da rakibin yiyeceği sarıyı yedi!

-Sonrasında yine yan hakemler gözlerinin önündeki çıkan toplarda neden hep Gaziantep lehine kararlar verdi onu da çözemedim?

-Golden sonra yine bir kontraya çıkacaktık Volkan Şen ile ve net bir gollü atağa çıkacakken yine kontratağı, üstelik öncekinden çok daha tehlikeli atağı engelleyen rakibe yine niye tölerans gösterdi hakem? Niye sarı kart vermedi? Buna sarı kart vermemek hakem hatası değil net bir şekilde “Fenerbahçe karşıtlığıdır”.

-Alper Potuk o golü nasıl kaçırdı öyle?

-Gaziantep takımı sert futbol oynuyor ve oyuncularımızı sakatlamaya çalışırken 2 oyuncusunun sakatlanması sanırım akıllarını başlarına getirmiştir.

-Durum 0-0 iken Karcemarkas yaklaşık 5 dakika çaldı oyundan! 5 dakika çaldı! Hakemin zaten Fenerbahçe aleyhine yönetimini biliyoruz ancak anlamadığım skor 1-0 iken de kaleci dakika çalmaya devam etti!

-İkinci devrenin sonlarına doğru korneri kullanmışız sonrasında paslaşmalar ve orta gol derken o ara taç çizgisi yakınlarına top atılıyor ve hakem “Yaşasın! Fenerbahçe’nin golünü engelleme fırsatı doğdu” dermişçesine oyunu hemen durdurup pozisyonu bitirdi! Üstelik top taç çizgisine 1 metre mesafede ve top orada oynanmıyor zaten! Mehmet Topal’ın önüne düşmüş ceza sahası çizgisinin 1-2 metre ilerisinde ve olası bir şutu tehlikeye sebep olacakken!

Özetlemek gerekirse; Fenerbahçe 1-0 Mete Kalkavan!

İlk kez bu kadar net konuşuyorum ki bugün hakem hatası değil “hakem çabası” var! Umarım skoru 2’lere, 3’lere bir an evvel taşırız yoksa işimiz daha da zorlaşacak! Merak ettiğim şey ise olası bir 3. Oyuncu değişikliği ve sonrasında kalecinin kırmızı kart görmesi durumunda nelerin olacağı? Hani 3 skora da gebe maç derler ya işte bu maç öyle maç! Yenilebiliriz de, berabere de bitebilir, kazabiliriz de ama 4. Bir ihtimal de fark da atabiliriz. Umarım 4. İhtimal gerçekleşir.

İlk 45 dakika sonunda aktaracaklarım bu kadar…

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol