Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 LİGİN PROVASI KUPA...
LİGİN PROVASI KUPA...
03.03.2016

Hem derbi zaferinin etkisi, hemde rakibin 3. lig takımı olması sebebiyle Fenerbahçe adına konsantre olması zor bir maçtı. Öncelikle böyle bir maçta hırslı ve istekli oynayan takımı ve de onları bu maça motive eden hocayı kutlamak gerek. Amed Sportif bu tura kadar Başakşehir'in olduğu gruptan lider çıkmış, Bursaspor'u eleyerek gelmiş bir takım. Her ne kadar Fenerbahçe'den 3 hatta 5 gömlek altta bir takım olsa da, ciddiye alınmadığı zaman ne kadar etkili olacaklarını ilk maçta hatırlatmışlardı aslında bize.

Pereira bu maça gençlerle değilde, sakatlıktan yeni çıkmış ve nispeten yedek ve oyuna sonradan giren oyuncularla başladı. As olarak nitelendirebileceğimiz birtek Nani vardı ki oda son maçta kesik yiyenlerdendi. Kadroda benim yadırgadığım tek nokta Uygar'ın oynamamasıydı. Her ne kadar müthiş bir gol atarak rakibin tur ümitlerini söndürse de, 33 yaşına gelmiş ve Fenerbahçe'de miladını doldurmuş bir Mehmet Topuz yerine, Fenerbahçe'nin geleceği olan Uygar'ın oynaması gerektiğini düşünüyordum ama bırakın oynamayı sonradan oyuna bile giremedi genç oyuncu.

İlk yarıda takımın dışında Meireles, Kadlec, Nani ve Fernandao ekstra bir gayretle oynadılar. Onların istekli oyunu da Fenerbahçe'ye 2-0'lık üstünlüğü getirdi ve zaten fazla umudu olmayan Amed Sportif'inde bütün tur ümitlerini bitirdi. İkinci yarıda ise haftasonunu da düşünerek daha temkinli oynadı Fenerbahçe. Oyunu daha çok geride kabul ettik ve adeta süreye oynadık. Biraz da skorun getirdiği bir rahatlık olacak ki, çok kolay denecek pozisyonları gole çeviremedik. Özellikle Fernandao'nun Ramazan'a kızdıktan sonra, daha kolay bir pozisyonu gole çevirememesi büyük ironiydi. Bu rahatlığın bir cezası olacaktı illa ki ve o cezada Ertuğrul'un boşa çıkmasıyla kesilmiş oldu. Daha sonrasında Nani'nin attığı golle maça son noktayı koymuş olduk.

Bugün rakipten dolayı oyuncuları iyi veya kötü diye değerlendirmek yanlış olur ama Nani'ye de ayrı bir parantez açmadan olmaz. Birçok yıldız diye tabir edilen oyuncu şu maçta oynamaz, oynasa da küskün oynar, kendine oynar. Yani bütün takımı bozar. Ama öyle bir oynadı ki bu maçta Nani adeta profesyonellik dersi verdi herkese. Gol atması, kaçırması, asist yapması falan umrumda değil, zaten rakipten dolayı bunları yapması çok normal. Benim hoşuma giden Nani'nin hırslı oynaması. Bastı, koştu, pres yaptı. Takımın ateşleyicilerindendi. Yine basit hatalar, top kayıpları da yaptı ama onlar telafi edilebilecek cinstendi.

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Fenerbahçe'de Fred varsa sorun yok
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol