Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Pereira'ya Sormak İstiyorum Senin Bu Takımdaki Hedefin Ne?
Pereira'ya Sormak İstiyorum Senin Bu Takımdaki Hedefin Ne?
20.02.2016

Daha Salı günü yüksek dozajlı bir maç oynayıp bugün de yüksek dozajlı bir maça daha çıktı takım. Bence oyun tek kelime ile “Şahane” ama skor “Futbolun adaleti yok” sözünü doğrular nitelikte ama bir şeyi de eklemek istiyorum “Formula 1 aracına o aracın pilotu yerine henüz 7 yaşında bir çocuğu oturtamazsınız!”

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM;

Maçın hakemi “Katletti” maçı! Neden böyle başladım? Hakem ne yaptı ki demeyin. Dakika 2 ve Bursasporlu 5 numaralı bekir tabanı ile dalıyor ve Türk Medyasına göre “Net kırmızı, ALLAH sarı vereni cennete koymaz” derecede ama bu arkadaş ya “hakeme böbreğini vermiş ya da hakemin çocuğu kaçırıp şantaj yapmış!” Geçtim kırmızı kartı, sarı kart daha almadı! Aradan dakikalar geçti ve aynı 5 numara yine taban girdi! Kesin kırmızı yedi dediğimiz anda kart dahi yemeden kurtuldu! Yani “2 Kırmızıyı vermedi! 2 kırmızı yerine haifletip sarı verse dahi 1 kırmızı olacak kartları vermedi. Maçı katletti!”. Yetmedi bu arkadaş 4 defa daha faul yaptı ve bunlardan 2 tanesi kontraatağı kesmeye yönelikti ama maçı kart yemeden bitirdi! Bence bu bir skandaldır! Skandal!

Yetmedi Japon oyuncu da aynı şekilde ayak tabanı ile Nani’ye, üstelik umut vaad eden atakta faul yaptı ama yine aynı uygulama! Yani hakem efendi 3 kırmızı kartı öyle bir yedi ki!

Josef’e verdiği sarı kart “umut vaad eden atağı engellemekten” dolayı idi ve bu bir çekme idi ama bursasporlu hiçbir oyuncu itmekten, çekmekten sarı kart yemedi! Sadece 1 oyuncu sert girdiği için, kaleci de süre çaldığı için yedi! Ancak itme, çekme, vurma, darbe, dirsek hepsi var ancak Fernandao yaptığında komple kulübe olarak isyan ettiler! Evet o da sarı karttı ama hakem efendinin size vermediği sarıları ve kırmızıları düşündüğümüzde susmanız gerek!

Gelelim diğer bir konuya; “Uzatma ne için verilir, hangi durumlarda verilir?” İlk devre değişiklik olmadı, oyun az durdu öyle çok değil. Ama kendini atmalar, yerde kıvranmalar falan vardı ve 3 dakika uzatma verildi. Çok güzel ve standart bir şey bu. Ancak ikinci yarı “6” değişiklik oldu! 6 değişiklik, kendini yere bırakmalar ilk devrenin iki katı idi, kalecinin çaldığı dakika sırf 3 dakika iken maça verilen uzatma da 3 dakika ve son saniyesinde Fenerbahçe atağa çıkacakken “Aman gol atmasınlar” diye maçı bitiren bir orta hakem! Merak ediyorum 3 dakika çok değil mi?

Hakeme buradan kocaman bir alkış gönderiyorum ve tebrik ediyorum; “Babası öldüğünde babasına söven bjk taraftarlarına çok güzel bir hediye yolladın.” Diyorum. Ha yanlış anlama senin yüzünden berabere kalmadık ama adil yönetse idin eminim bu futbolla 5-6 atardık yine bir şekilde ama olmayınca da olmuyor!

PEREİRA’YA SORMAK İSTİYORUM;

Bu takımda hedefin nedir hocam? UEFA yı almak mı? Ligde şampiyon olmak mı? Türkiye kupası mı? Yahu Premier ligde bir takımın ortalama 3 forveti var! Çoğu tek forvet oynadıkları halde 3 forvet. Fenerbahçe ise onlara göre çok daha az maç yapıyor ve çift forveti ve zorda kaldığında o bölgede oynayacak çok ismi var. Ama Kasımpaşa maçında 10 üzerinden 9 luk oynayan RVP, Lokomotiv maçının kahramanlarından RVP bugün yedek başlıyor maça! Soruldu mu bilmem ama eminim “Dinlendirmek” içindir ya da “Zemin kötü ya aman daha taksiti bitmedi” diyedir! Oysa neyin dinlendirmesi bu anlamış değilim? 2-0 kazanmışsın ilk maçı, mantıken 2. Maçta da rakibin üzerine gelecek ve ilerde top tutacak Fernandao’yu oynatacaksın, bugün de son 2 maçta iyi olan RVP’yi oynatman gerek ancak ne olduysa yedek başladı, 65 de oyuna girdi ve ne yaptığını o da anlamadı! Yahu amaç burada nedir? Oyuncu bu tempoyu kaldıramayacaksa hiç oynatma! Ben geçtim bu bahaneleri ya yok yorgunluk oluyor yok bilmem ne! Ben olsam asla ama asla RVP yi bugün yedek bırakmazdım ama neyse çok uzatmayacağım!

HER ŞEY BİTTİ HAVASINDAN ÇIKIN ARTIK!

Ya ALLAH aşkına 29 şut çekmişiz “29”. Gol pozisyonu desen 11 pozisyona girmişiz! Kaleyi bulan 11 şut var ki akıllara zarar! Topla oynama %67 leri gördü! Tek kale top oynadık ve rakibin 30 metreden 2 şutu hariç kaleyi bulan şutu yok! Korner desen 8 e 1 di sanırım. Ben bu futbolu “Ayakta alkışlarım”. Yahu siz nasıl kötü gün taraftarısınız çözemedim ben! Bu takım takır takır top oynadı ama siz sonuca odaklanıyorsunuz! Şu takım derbide o sahayı dar eder dar! Kaldı ki ilk derbi maçı nasıl kaybettiğimiz malum! Bu takım “Zor maçların takımı” ya fark etmediniz mi? Ayrıca öyle bir algı oluştu ki bjk nın kalan tüm maçları alacağı yönünde! Mersin maçına baktıysanız maç özeti golden ibaret! Bu takım mı ligin en iyi top oynayan takımı? ALLAH aşkına saçmalamayın lig daha uzun bir maraton ve 3 maçla her şey değişir! Bakarsınız bjk takımı Gençlerbirliği, Ts ve Bizimle oynayacağı maçtan sadece 1 puan alır alaşağı olur! Bunun garantisi yok ama olmaz diye de bir şey yok! Sabredin ve kanmayın kimseye! Salı günü oynanan toptan sonra rakipleri öyle bir korku saldı ki…

SORUYORUM SİZE UEFA KUPASI MI ŞAMPİYONLUK MU?

Deseler ki 1 hakkınız var, UEFA kupasını mı almak bu yıl ligde şampiyon mu olmak? İstisnasız herkes UEFA kupası der ama emin olun bu takım her ikisini de alacak güçte ve emin adımlarla ilerliyor! Yeterki sabredin sabredin! Türkiye kupasında Amedspor’u geçersek Bjk-Konya eşleşmesinin turu geçeni ile karşılacağız ve eminim orayı da rahat geçecek bir takımız. Ama sabredin ve 1 maçla üstelik “Mükemmel oynadığımız” bir maçla rakibi yerden yere vurmayın! Giden 2 puan olsun ama bu oyunu inkar etmeyin!           

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol