Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 İŞTE BU
İŞTE BU
17.02.2016

Ve en sonunda zevkle , keyifle , heyecanla … Hop oturup , hop kalkarak … Sinirden değil mutluluktan bağırıp çağırarak bir maç seyrettik . 2015 Temmuzundan beri ilk kez belki ama umarım ve dilerim son kez olmaz.

Avrupa kupalarında oynamış olmanın ekstra motivasyonu mu ? Yoksa takımın en doğru kurgusu ve en akılcı taktiği mi ? Rakibin uzun süredir resmi maça çıkmıyor oluşu mu ? Hangi sebep olursa olsun dün FENERBAHÇE büyük top oynadı gerisi hikaye .

Kalede Fabiano’yu görünce endişelenmem, tüm maç boyu Lokomotiv’e kalemizi göstermeyen takımımız sayesinde yersiz oldu . Ama PORTO’da tüm maçlarda HELTON’u oynatıp Fabiano’yu sürekli lig ve Avrupa’da yedek bırakan Pereira ‘nın bu kararını manasız bulmaya devam edeceğim. Ziraat Türkiye Kupasında oynatması makul görülebilir ama artık son 16 yolunda en ufak hata bile bizi çıkılmaz kuyuya iter. Dün ender gelişen cılız vuruşlarda bile topu bloke etmeyip çelmeye çalışması özgüven eksikliğinden başka bir şey değildi .

Gökhan Gönül , iki gol atan De Souza’ya rağmen maçın tartışmasız yıldızıydı . Böyle büyük bir oyuncu kolay kolay gelmez ve gelmeyecektir de . Türkiye’de yıllardır rakibi olmadığı gibi dünyada da abartısız söylüyorum Dani Alves , Philip Lahm ile beraber en iyi 3 sağ bek arasında .

Caner Erkin sonunda formanın arslanın ağzında değil artık midesinde olduğunu anladı . Hasan Ali’nin müthiş performansı ile kulübeye çakılan Caner dünkü oyunu ile formaya göz kırptı ve sene sonu bitecek sözleşmesi öncesi bir bakıma kendisini yeniden ispat maçını oynadı . Özel hayattaki problemleri , eşinden boşanması bazı mental problemleri de yaratmış olabilir ama artık ileriye bakma zamanı . EURO 2016 da Türkiye’nin bekleri GÖKHAN GÖNÜL-CANER ERKİN olmalı .O yüzden bu şekilde devam Caner .

Alves –Kjaer ikilisinin kusursuz oyununa , öndeki 3’lünün bitmek tükenmez enerjisi ve baskısı da dahil olunca FENERBAHÇE adeta Ruslara sahayı dar etti. Hangi Lokomotiv’li topu ayağına alsa başında hemen en az iki Fenerbahçe’li bitiverdi . Hücumdaki şanssızlık ve beceriksizlikler olmasaydı dünkü maçın 5-0 bitmesi işten bile değildi . Rövanşta rakibin ilk maçta oynamayan lider oyuncusu Corluka artı maça sakatlıktan dönüp yedekten giren Maicon 11’de olacaklar . Lakin bu oyun ve bu istek gösterdi ki artık bu tur %80 geldi.Orada çok şanssız bir maç başı kırmızısı veya hakem rezaleti olmadığı takdirde 16’da rakibimizi beklemeye şimdiden hazır olun .

Dün sahanın en etkisiz ismi olan Nani birkaç maçtır ortalarda yok . Böyle büyük bir yetenek önemli maçlarda iş yapmayacak ise ne zaman iş yapacak . Ne olursa olsun hep 11’deki yerinin garanti oluşu mu , sahada dökülse bile 90 dakika sahada kalışı mı neden olur bilinmez ama bir vurdumduymazlık , topla fazla oynama alışkanlığı yeteneklerini gösterme adına yaptığı zorlamalar onu yarardan çok zararlı hale getiriyor .Bir an evvel toparlanması şart. O bizim en önemli silahlarımızdan biri . Pereira’nın RVP’ye karşı olan tutumunu düşündükçe NANİ pasaporttan torpilli diye düşünmekten kendimi alamıyorum . Robin Van Persie için bakıyorum da maçın en kötüsü , hayal kırıklığı falan gibi yazılar , başlıklar görüyorum. Bunlar sadece futbolu bilmeyenlerin işi. RVP dün tabi harikalar yaratmadı , süper oynamadı hatta gol de atmadı ama. Hareketli santrofor oluşu , rakip defansı kendisi ile beraber koşturması , çıkartması sayesinde hem 2 gol bulduk hem de pozisyonlar ürettik . Çünkü orta saha oyuncularımız da , kanatlarda oynayan NANİ-VOLKAN da biliyorlar ki RVP ile al ver , ver kaç , duvar yapabilirsin. Ve bu yüzden sahada daha rahat ve istekli oynuyorlar. Dün özellikle de en etkin oynadığımız 3.golü aradığımız anlarda sahanın iyilerinden VOLKAN ve RVP’nin çıkması PERERIRA adına gecenin tek yanlışıydı . Bunu zaten değişiklik sırasında statta yükselen ıslık seslerinden anlamak mümkündü . Bak PEREIRA , sen sevsen de sevmesen de bu taraftar RVP’yi çok seviyor ve sahada görmek istiyor .Senin elinde ondan kat be kat bir oyuncun olup oynatmasan kimse ses çıkartmaz ama mevcut durumda RVP ile ters düşmek , onu kaybetmek sadece takımı değil seni de yakar . Bu da benden söylemesi. He RVP çıkarken sergilediği tavırlarda hatalı mıydı ? Onu da sizlerin takdirine bırakıyorum .

Josef geldiği günden beri en iyi oyununu oynadı çünkü ondan beklenen Topal’ın yaptıklarını yapması değil Cristian’ın , Emre’nin yaptıklarını yapması . Çünkü o 8 numara. Ve yeri gelince gol atmak , rakip defansta pozisyonlar aramak , takımı hücuma çıkartmak onun görevi.Dilerim bundan sonra da aynen böyle devam eder. Dün harikaydı .

2012-2013 sezonunda yarı finalde kaçan penaltıyı .Sayısız pozisyonlar harcayıp sonunda 1-0 gittiğimiz Lizbon’da Mehmet Topal –Emre yokluğunda Selçuk-Salih’le oynadığımız maçta Gökhan’ın can siparane hareketi ve baygınlık sonrası oyundan çıkmasını . Yerine giren Bekir’in bir anlık ofsaytı bozmaması sonrası son anlarda yediğimiz golle FİNALİ kaçırmamızı . Hala üzülerek hatırlıyorum . Dilerim bu takım bu sene yarım kalan o işi tamamlayacaktır . Bu büyük taraftara da bu fazlasıyla yakışır .

Maçın 3 adamı : Gökhan Gönül , Josef De Souza , Caner Erkin

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol