Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Salı Günü Görüşmek Üzere Dostlar
Salı Günü Görüşmek Üzere Dostlar
13.02.2016

Geçen hafta Antalyaspor maçında yaşanan kaza sonrası hafta içinde, o zeminde, o şartlar altında 3-3 biten maçtan sonra takımı öyle yerde yere vurdular ki!

Sonrasında ise gördüğünüz üzere stresli bir takım, ön liberolarından 2 tanesinin cezalı olduğu, hızlı sağ kanadı sakat, yedek stoperi sakat olarak bu maça çıktı!

Yetmez gibi ön liberoda da sakatlıktan yeni çıkmış Meireles’e güvenmese olsa gerek ki Kadlec’i oynatan bir Pereira!

Ama buna rağmen forvete taraftarın sevgilisi RVP ile başlayan bir Pereira…

Sözü Dolaştırmadan Maça Geçiyorum;

Öncelikle daha dakika 2’de Adem Büyük, kendini öyle bir yere attı ki sanırım enteresan bir dans buldu dedim! Şimdi bunu kenara not edin, çünkü kendini yere atmak oyun alanının her y erinde sarı kart ile cezalandırılır!

Ardından rakibin kalecisi Kadıköy’de oynayan her takımın kalecisi gibi zaman geçirirken anlamadığım nokta “Hakem neden dakika geçirmesine hem izin verip hem yardım etti?” Yahu ofsayt olmuş, kaleci ofsayt kullanacak, zaten yavaş geliyor, kullanacak tam o sırada hakem düdüğünü çalıyor az geirden diye, sonra kaleci az geri geliyor hakem tekrar düdüğü çalıyor sağ yap sağ yap! Sonrasında tekrar düdük topla topla hooop! Bu bir hakem rezaletidir bence! Bu birilerine bir mesajdır bence! Çünkü bu 1 kere olmadı en az 3 defa gördüm!

Rakipte bir Titi var ki izleyen herkes demiştir “Bu kırmızı görmeden maçı bitiremez” diye! Sonucunda gördü de! Üstelik penaltı pozisyonunda gördüğü sarı kart bence ödüldü hakemden! Çünkü Hasan Ali’ye sarı kart vermek için çalışıp verdi kartı! Oyuncularımıza kart vermek için çalıştı ama olmadı fakat tam o sırada ceza sahası içinde NET KIRMIZI KARTLIK hareket yapıp sarı kart alıp atıldı oyundan! Eğer 1. Sarısı olmasa şu an hakeme lanet okuyacaktık! Ama kırmızı da olsa sarı da olsa 2. Sarısıydı ve atıldı ama bu da bence bir skandal!

Derken kontraatağa çıkmak istiyoruz, sağ bek ve stoperleri hep faulle durdurdu ama o sarı kart hiç gelmedi. Derken Gökhan Gönül’ü çeken, net şekilde çeken ve sarıyı hak eden Adem Büyük yine sarıdan kurtuldu! Bu onun da 2. Sarısı olacaktı! Diyen olabilir “Yahu görse ne görmese ne” diye ama hayır! Kesinlikle hayır! Kim neyi hak ediyorsa vereceksin kardeşim ve-re-cek!

Hasan Ali Antep’te niye kırmızı yedi “Dengesiz girdi” diye! Bugün bir pozisyonda Volkan Şen topu geçiremedi rakibin “Dengesiz girişi” yüzünden! Orada da kırmızı gerekmez miydi? Hadi bunu saymıyorum bile çoğunuz hatırlamazsınız bile!

İkinci yarıda da Adem Büyük hakeme söylediği sözlerden sarı kartı gördü! Bu da onun görmesi gereken 3. Sarı kart idi ancak sarıdan sonra yine konuştu ve bir sarı daha alacakken hakem kart vermedi ama Rıza Hoca oyundan aldı!

Geri kalan da aslında Alves’in sarısı net sarı ve haklı, Nani biraz hırçın davrandı, sanki bir pozisyonda sarı yese yerdi!

Veysel Sarı da en az 5 pozisyonda kendini çok güzel yere bıraktı ama onun adını ağzıma almak istemiyorum “Lan” olayı ve geçen yıl ki malum olaydan dolayı!

3-1 BİTTİ, BU OYUN 10 ÜZERİNDEN KAÇ?

Bugün Cuma ve gün bitti! Sayalım artık Cumartesi günündeyiz! Cumartesi, Pazar ve Pazartesi çalışıp Salı saat 19.00 da bir maçımız var ki “Ligin en iyi oynayan takımı olan Lig Tv spikerlerinin takımı bjk” yı saf dışı bırakıp geçen bir takımla yapacağız maçı! Herkese göre favoriyiz nedense? Ama biz ligde kötüyüz, pozisyona giremiyoruz ya hani, bjk çok çok iyiymiş ya hani, eee o zaman onlara yenilmeyen bize nasıl yenilsin?

Salı maçı yaptıktan sonra Bursa deplasmanı var ve seyircisiz bir maç olacak. Yani zorlu maçlar devam ediyor! Edecek de! Şubat ayı bir geçti mi bence olayın %70 i biter zaten!

Bugünkü oyun; Eğer Salı maç olmasa 10 üzerinden 8 alır! Hırsa, mücadeleye 8 alırdı. Kadlec maç boyu ortada yoktu! Ozan karmakarışık oynadı ama bence iyiye gidiyor! Hasan Ali ve Gökhan bildiğimiz gibi. Volkan iyi ki uyumadı maçta. Volkan Şen ve Nani de hırslı ve pres gücü yüksekti. Van Persie ve diğerlerine diyecek sözüm yok. Çok iyilerdi…

Fakat bugün takımı takım yapan, hırsı, presi, takım oyunu, tek topu iyi yapmaları, 2. Ve 3. Bölgelerdeki pas trafiği, hücum presi, Ömer Üründül’ün tabiriyle bloklar arası futbolu ile 10 üzerinden 10 aldı. Bu takım bu oyunu kime karşı oynarsa oynasın galip gelecektir!

3 DEĞİŞİKLİĞE NE DERİM?

Aslında 3 değişikliğe değil de Topuz’a takıldım ben! Dakika 65 falandı ve 3 değişiklik birden değişti. Bence gerekli idi fakat 2 değişiklik gerekli idi! Topuz’a takılma sebebim; Yahu Meireles diye bir adam var, sakatlıktan çıkmış ve ne zaman sıkışsan yardıma koşacak adam ama Topuz sezon başından beri kupa maçlarında oynayan isim. Ben olsam Meireles’i oyuna alır ve oyundan Kadlec’i çıkarırdım! Yapabileceğinin en iyisini yaptı bölgesi olmamasına rağmen ama anlayamadım.

Neden 2 değişiklik derseniz, Ozan tam ritim bulmuş, rahatlamış, eli ayağına dolaşmaz olmuş, bırak da 90 dakikayı tamamlasın ön libero sıkıntısı olan şu maçta.

Rvp DEĞİŞİKLİĞİ de tamamen Salı düşünülerek yapılmış bir hamle. Aynı şekilde Volkan Şen değişikliği de öyle. Ama kardeşim Pereira’nın da işi zor değil mi? Al Alper’i oyuna aldı ve golü gördünüz mü golü? Şişşşttt Golü gördünüz mü golü? Yıllardır özlem çektiğim “KONTRAATAK GOLÜ”! Yıllardır özlem çektiğimiz “YERLİ YETENEK” golü!

SALI’DAN BEKLENTİM;

Çift ön liberolu sisteme kızanlar Salı günü görecek ki çift ön libero oynamazsak fark yeriz bu tarz maçlarda. Bu tarz maçlar hücum maçı ya da savunma maçı değil “Bilgi, Beceri, Taktik ve Yürek” maçıdır! Bunlar yoksa istersen 4-1-5 oyna!

Salı’dan beklentim Topal ve Josef ile orta alanın direnci epey artacak, top kanatlaya da yayılacak Diego ile birlikte ortadan da hücuma aktarılacak. Van Persie de kendine yakışanı yaparsa yine golü var, yazın kenara…

Ama Pereira oyunu tutmak ve hamle için yine RVP’yi yedek bırakabilir. Fakat şu oyunun bir tık üzerini oynarsak siz bakın bakalım nasıl keyif alacağız.

MEDYA’YA KANMAYIN!

Antalya maçı gidince, Amed maçı o şartlarda 3-3 bitince sanırsınız 6-0 yenildik! Öyle bir imaj verildi! Yahu açık konuşuyum Bjk lehine olan hakem hatalarını çıksak, gs lehine yapılan hakem hatalarını çıksak, bizim lehimize olan hataları çıksak şu an 9+6 puan farkla liderdik! 15 puan yani, maç fazlasıyla! Ancak görüyoruz olanları…

Siz siz olun oyuncuları, teknik direktörü sezon içinde ağır eleştirmeyin! Çünkü bunu istiyorlar!

Son olarak da kol kola izleyelim maçları ve o stadı her maç dolduralım! 40 bin kombine satıp 24 bin taraftarla maçları izlemeyelim! Olmaz mı?

Salı günü görüşmek ümidiyle…

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol