Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ALTERNATİF FENERBAHÇE
ALTERNATİF FENERBAHÇE
24.01.2016

Kadıköy'de sezonun en enteresan maçlarından birini yaşadık. Fenerbahçe ideal 11'inden 6 oyuncu yokken ilk yarıda çok iyi bir performans sergilerken, Rizespor ise sezonun en kötü futbollarından birini oynadı. Ancak sonucu belirleyen oyun veya oyuncular değil penaltılar oldu.

Bildiğiniz gibi sezonun penaltı fakiriydi Fenerbahçe geçen haftaya kadar. Ancak ligin ikinci yarısıyla beraber artık hakkı olan penaltıları kazanıyor Fenerbahçe. Bugün de maça çok iyi girdi takım. 6 as oyuncu yokken bu kadar iyi bir futbol beklemiyordum ilk yarıda açıkcası. Fakat Pereira'nın hücum performansları Gökhan ve Caner'den daha kötü olan bekleri daha geri planda tutup, Topal ve Josef'i öne çıkarıma planı tuttu. Bu sistemde Mehmet Topal geriden çok iyi oyun kurarken, Josef ise ceza sahasına daha çok girerek içeriyi karıştırdı. Bu mantıklı plan Fenerbahçe'nin ilk yarıda 2 penaltı kazanmasına sebep oldu. Açıkcası ilk penaltı tartışılabilir ama ikincisi net bir penaltıydı. Ama penaltıların dışında ilk yarıda rakibini adeta eziyordu istatistiklerde Fenerbahçe. Şutlar 13-1, kornerler 8-0 tıopla oynama bi ara 71-29 du. Bütün bunlarda skor tabelasına 2-0'lıküstünlükle yansıyınca, herkes haklı olarak 2. yarıdan fark bekledi.

Oysa ikinci yarı ise o kadar kötü başladı ki Fenerbahçe adına. Daha başlama düdüğüyle beraber Volkan'ın saçma sapan çıkışı maçtaki 3. penaltının çalınmasına, dolayısıyla Rize'nin umutlanmasına sebep oldu. Farka gidecek maç bireysel bir hatayla riske girmişti. Skor 2-1 olduktan sonra uzatmalarla beraber 46 dakika oyun oynandı ama o süre içerisinde de sanki sahada amatör kümede oynayan 2 takım vardı. Bu kadar çok basit hatanın yapıldığı bir devre izlemedim ben bu sezon. Rize çıkarken ayağındaki pasları dışarı atarken, Fenerbahçe ise son paslarda inanılmaz hatalar yapıyordu. Top ceza sahası çevresine geldi ama orada bi türlü organize olupta tehlike yaratamadık. Hal böyle olunca da sıkıcı bir ikinci yarıyla maçı kazanıp maç fazlasıyla Beşiktaş'ın 5 puan önüne geçip rakibi strese sokmayı başardık.

Pereira'nın tercih ettiği sistemin Fenerbahçe'ye katkısı orta saha oyuncularının daha fazla oyuna girmesiydi. Fakat aynı sistemde yetenekli bir 10 numara olmadığından son paslar hep boşa gitti. Pereira muhtemelen Caner ve Gökhan dönünce eski kanat akınlarının yoğun olduğu sisteme dönecektir. Oyuncu bazında ise çok fazla öne çıkan bir isim yoktu. İlk yarıda takım halinde iyi ikinci yarıda takım halinde kötü bir Fenerbahçe izledik. İyi olan tek nokta Caner, Gökhan, Diego, Nani, Alper, Persie ve hatta Ba ile beraber 7 as oyuncusu olmasa bile Fenerbahçe'nin alternatifli kadrosuyla bu oyuncuların yokluklarını hissetmeden oynayabilmesiydi...

En Son Haberler
Ali Koç: "Türk futbol tarihi daha aşağılık bir sezon yaşamamıştır"
Kulüpler Birliği'nden Ali Koç kararı
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol