Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 1 YIL SONRA GELEN PENALTI
1 YIL SONRA GELEN PENALTI
19.01.2016

Bir gün önce olumsuz hava koşulları sebebiyle ertelenen Beşiktaş karşılaşması sonrası acaba FENERBAHÇE maçı da ertelenir mi kuşkuları ile çıkılan Eskişehir deplasmanında bizi buz gibi bir hava ama tertemiz bir zemin karşıladı . Maç öncesi hava koşullarına göre Fernandao-Van Persie arasında tercih yapacağı bahsedilen Pereira bence tercihini zaten sene başından beri Fernandao’dan kullanarak bu konuda aynı dili konuştuğu oyuncusundan yana olduğunu dünkü seçimi ile artık apaçık ortaya koymuş oldu . Şimdi 2 gol atmış bir oyuncu yine mi yaranamadı diyenler olacaktır . Ben asla FERNANDAO’yu beğenmeyen biri değilim ama son 2 maçta 3 gol bulan, morallenen ve eski günlerine dönme sinyalleri veren VAN PERSIE ‘yi yine mutsuz etmek ve onu yedek oyuncu hissettirmek asla tasvip etmediğim bir durum oldu .Bu oyuncu YILDIZ .FERNANDAO gol atabilir ama unutmayın ki VAN PERSIE sizi ŞAMPİYON yapar .

Maça 3 tane üretmekte zorluk çeken orta saha ile başlayınca , topa hakim olan ama pozisyon yaratamayan bir takım hüviyetinde olduk . Hücum aktivitelerimiz sağda GÖKHAN – MARKOVİÇ ile gelişecek ataklara veya NANİ’nin kişisel becerilerine mahkum edilmişti .

Ta ki 25. dakikada gelen kırılma anına dek . Dün 25. dakikada Fernandao’nun şutunda Sezgin’in çok bariz elle oynaması sonrası hakemin vermediği veya veremediği net penaltı sonrasında eğer hakkaniyetli yönetim sergileyen bir hakem olsa şu an bas bas bağıran rakip takım yöneticileri , taraftarları ve medya , maç sonu ağlayan Eskişehir Başkanı yerine , Fenerbahçe’mizin haklı galibiyetini konuşuyor olacaktık . Ama o an net penaltıyı vermeyip aklında soru işaretleri ile maça devam eden ALPER ULUSOY , penaltı öncesi NANI’nin bacak arası çalımında yerde kalışına da sessiz kalınca iyice baskı altında kaldı.Ve bu ortamı yaratan da düpedüz kendisi idi. Akabinde 45’te verilmese de olacak bir penaltı çalarak kendince adil olmaya ve günah çıkartmaya çalıştı.Bu kadar maç sonra bir penaltı çalındı diye olanları gördükten sonra , bize Galatasaray gibi zırt pırt penaltı çalınsa neler olur inanın merak ediyorum .

Şimdi öncelikle şunu söylemek istiyorum.Bizler FENERBAHÇE’liler olarak ne Beşiktaş ne Galatasaray taraftarına benzeriz. Biz içimize sinmeyen hakem kararları ile gol bulmaktan haz almayız aksine sevinmeyiz bile. 33 maç sonra penaltı kazanan bir takım olarak , 4 büyükler arasında son 15 yıllık istatistiklerde penaltı atmakta açık ara sonuncu olan takımımız zaten PENALTISIZ kazanmayı yıllardır çok da iyi öğrendi . O yüzden sene başından beri verilmeyen en az 8-9 penaltımız varken dünkü maçta da net penaltımız güme gitmişken sosyal medyada ve basında infial yaratanları azıcık onurlu olmaya davet ediyorum .

Tüm maç boyu kalemize dahi gelemeyen , ligin ilk devresini sonuncu kapatan , Alper , Erkan , Tarık , Lawal , Aytaç ,Diego gibi oyuncularını çok iyi rakamlara satıp yerine yenilerini koyamayan , futbolcu maaşlarını ödemeyen , durmadan teknik adam değiştiren bir kulübün başkanı ne hikmetse daha 1-2 ay önce hakkı yenilip olmayan bir frikik bir de penaltı sonrası yenildiği GALATASARAY maçı sonrası sus pus oturup , Fenerbahçe maçı sonrası nefret dolu söylemlerle 3 puanlarının gasp edildiğinden , bu kulübün ligden düşmesi halinde sorumlusunun hakemler olacağından dem vurdu .Fenerbahçe üzerinde rating yapmaya çalıştı . Eskişehir ilini ve Eskişehirspor takımını ve taraftarını seven biri olarak söylüyorum.EY ESKİŞEHİRSPORLULAR bu gazlara gelmeyin , takımı bu kadar kötü yönetip bu hale getirenlerden hesap sorun . Kanmayın …

Futbola gelirsek dün yine sıkıcı futbol oynayan , bizi heyecanlandıramayan bir FENERBAHÇE izledik . Bu orta saha kurgusu ile de daha çok böyle oyunlar izleyeceğimize eminim . Kazanan her zaman haklıdır ve bu yüzden PEREIRA eleştirileri sene başına göre oldukça azaldı ama oynanan oyunun tat vermediği gerçek . Hücumda VAN PERSIE , orta sahada ALPER ve kanatlarda VOLKAN ŞEN’in daha fazla süre alması ve takıma hareket , heyecan ve estetik katması şart . Ozan Tufan için ise günden güne umudum azalıyor . Dün 3 metre önüne bile pas atamadığı anlar oldu . Bu takımın orta sahası üzülerek söylüyorum MEHMET TOPAL hariç vasat . Hatta vasat altı . Pereira öyle bir orta saha yarattı ki 3 tane orijini defansif orta saha olan oyuncu ( TOPAL-OZAN-JOSEF) ile sahaya çıkıyoruz . Büyük kulüpler orta sahalarında bir tane defansif orta saha oyuncusu , bir tane 2 yönlü orta saha oyuncusu ve bir tane de iş bitirecek , asist yapacak , araya pas atacak , şut çekecek yaratıcı oyuncu ile oynamak mecburiyetindedir . örnek mi ? ( modric-kroos –james * busquets –rakitic-iniesta * alonso- tiago – vidal * atiba-oğuzhan-sosa ) gibi görevleri farklı ama sistemi oynayabilen bir orta saha kurgusu olmadığı müddetçe bu takımdan fazlasını beklemek hayalcilik olacak . Zira kalecisi , bekleri , kanatları , forvetleri bu kadar iyi görüntüler segileyen üstüne de Mehmet Topal gibi bir ön liberosu olan bu takımda çarkın işlemeyen dişlileri çok açık belli . Mehmet Topal’ın önümde oynayan isimler . TEŞHİS ortada TEDAVİ PEREIRA’da .

Maç fazlası ile de olsa lider olmak , Fernadao’nun 2 gol atması , Van Persie’nin az süre de alsa gollerine devam etmesi , Eskişehir gibi bir deplasmanı 3-0 ile geçmek ise madalyonun diğer yüzü . Ligde artık rakibimiz tek . Ve onlar Avrupa’da da yoklar . O yüzden tüm konsantrasyonu ligde olan bir rakibe karşı mücadele edeceğiz . Kaldı 16 hafta ve her maç final havasında sahaya çıkmak ve kayıpsız ilerlemek şart . Ve bu geniş kadro da bunu yapabilecek güçte .

MAÇIN 3 ADAMI : MEHMET TOPAL – SIMON KJAER – JOSE FERNANDAO

• NOT : Profesyonel Hakemlik kanunu sonrası ligimizde 10 hakem sözleşme imzalayıp PROFESYONEL oldular ve 15.000 TL sabit maaş , 6.000 TL maç başı , harcırah 1.500 TL , İdman başına da 1.000 TL kazanıyorlar .Diğerleri ise hala 3 kuruşa hakemlik yapıyor . Bu kazançtan mahrum olmak istemeyenler tabi ki 4 büyüklerin medya ve lobi gücünü bildiği için onların aleyhine hata yapmaktan daha da korkuyor .Benim önerim SÜPER LİGDE kaç hakem var ise hepsinin PROFESYONEL yapılması yönünde .

En Son Haberler
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Fenerbahçe'de Fred varsa sorun yok
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol