Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 EYYAM!!!
EYYAM!!!
18.01.2016

Eskişehir'de hem taraftarıyla, camiasıyla, futbolcusuyla, hocasıyla inanmış bir takım olarak sahaya çıktı Fenerbahçe. Buna yakışır bir oyun da oynadı aslında ama öyle bir hakem vardı ki sahada ilk yarıda Fenerbahçe aleyhine, ikinci yarıda Eskişehir aleyhine inanılmaz hatalar yaparak hem maçı katletti, hem de güzelim futbolu gölgede bıraktı.

Hakem konusuna illaki değineceğim ama ondan önce oyun konusunda değinilmesi gereken çok önemli noktalar var. Öncelikle takımın maç başlangıcı son derece doğru. Bu zeminde ilk 11 çıkacak oyuncu fizik avantajından dolayı Fernandaoydu. Onun diri olması ve ikili mücadelelerde rakibi yıpratması rakip savunmayı çok yoruyor, dolayısıyla sonrasında oyuna giren Persie rahat ediyor. Zaten maçta bunun çok rahat bir göstergesiydi. Maçın sonlarında Fenerbahçe'nin rahat pozisyon bulma sebebi, hem rakibin 10 kişi kalması hem de Fernandao'nun rakip stoperleri yıpratmasıydı.

Fenerbahçe'nin oyun çehresi değişmeye başlıyor. Daha önce de bu satırlarda yazmıştım ''Pereira yavaş yavaş öğreniyor ve öğrendiğini takıma iyi uyguluyor'' diye. Aynı şekilde öğrenmeye devam ediyor Portekiz'li hoca. Takım hem savunma yönünden pozisyon vermemeye devam ediyor, hem de hücum atraksiyonlarının üzerine her maç biraz daha koyuyor. Bu gelişerek devam eden oyun Fenerbahçe'nin önünün ne kadar açık olduğunun en büyük göstergesi. Benim diğer dikkatimi çeken nokta ise şu; takım maç oynadıkça yorulmuyor, aksine maç oynadıkça ritmi artıyor. Bu da Pereira'nın antrenman stratejisiyle alakalı. Sezon başında eleştirilen bu antrenman şekli, sezon sonunda Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak en önemli koz şuanda.

Hakeme gelecek olursak. Bir hakem anca bu kadar konsantrasyondan ve ciddiyetten uzak bir maç yönetebilirdi. Ne yapmaya çalıştığını anlamak çok güç. İlk yarıda Fenerbahçe lehine olan bir penaltı bir kırmızı kartı vermeyen hakem, ilk yarının son dakikasında Fenerbahçe lehine çaldığı DOĞRU penaltıdan sonra 180 derece dönerek bu kez Eskişehir lehine bariz hatalar yapmaya başladı. Eskişehir'li oyuncunun atıldığı pozisyonda faul yapan ve kart görmesi gereken Topal'ken Alpaslan'ı oyundan attı. Bir de üzerine son dakikalarda Eskişehir'in bir penaltısını vermeyerek, çift taraflı eyyam nasıl yapılır sanırım tüm Türkiye'ye gösterdi.

Sonuç olarak; deplasmanlarda ki klasik oyununu özellikle hücum yönünden geliştirerek oynamaya devam ediyor Fenerbahçe. Bugünkü oyun çok ciddi bir referans olacaktı ama maalesef bu oyuna hakem gölge düşürdü. Ama bu galibiyetin tamamını hakeme bağlamak, rakipler için yaklaşan Fenerbahçe tehlikesinin farkında olmamak demektir..!

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol