Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Şimdi Siz Söyleyin; Öyle mi iyi böyle mi?
Şimdi Siz Söyleyin; Öyle mi iyi böyle mi?
23.12.2015

İLK 45 DAKİKA SONA ERDİ AMA ÇOK ŞİKAYETLERİM VAR ÇOK!

Öncesinde maça başladığımız kadro yapısından bahsetmek istiyorum;

Ertuğrul Taşkıran, Şener, Ba, Kadlec, Caner, Ozan, Mehmet Topuz, Uygar Mert Zeybek, Nani, Volkan Şen ve ROBİN VAN PERSİE…

Van Persie neden büyük harfle yazıldı demeyin onun derdini ben çözdüm! Adam “İstenmiyor!” Evet bunun tek tabiri bu! Nedir ya bu adama karşı düşmanlığınız? Nedir bu adama karşı herkesin “Kusura bakma atamadım” hareketleri? Bal gibi de bile bile pas atmıyorsunuz!!!

Üstelik aynı Van Persie takımı 2 pozisyona sokmuş, dar açıdan golü aramış ve defansa dahi yardım ediyorken…

Ben bu maçı ve bugün de maç saatini iple çekiyordum ama böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim. Ne Van Persie’nin 11 de olacağını ne de bu kadar güzel oynamasına rağmen takım arkadaşlarının yaptığını. Bu takımda Guiza gol atamıyor diye maç boyu 20 den fazla pas verilmedi mi? Sow gol atamadığı için ağladı diye bir maçta 6 defa gol pozisyonuna sokulmadı mı? VAN PERSİE’ye karşı da böyle bir şey yapılması gerekirken onu pozisyona sokacak paslar atılmıyor, onun gol atma imkanı olduğu pozisyonlarda herkes bencilleşiyor!

Kimsenin günahını almak istemem ya da kimseyi hedef göstermek istemem ama Nani hariç kimse kolay kolay pas atmıyor. Umarım ben yanlış görmüşümdür, umarım ben yanlış düşünüyorumdur ve olay böyle değildir!

NANİ’NİNKİ ŞENER’İN “KITALAR ARASI GOLÜ” YÜZÜNDEN SÖNÜK KALDI!

Yahu her maç buradan yazdığım “Uzaktan şut atmıyoruz” sözleri duyulmuş çok şükür. Bugün uzaktan şut atan ve buldu mu affetmeyen, isabet oranı da önceki maçlara göre çok yüksek olan bir takım sahada. Nani’nin pozisyonunda Şener’in şahane pası, Van Persie’nin defansı “Hadi sizinle gezintiye çıkalım” deyip Nani’nin önünü açması ve sonrasında şahane bir gol. Önce direk sonra yer sonra tekrar direk sonra tekrar yer ve son olarak tekrar file! Kolay değil bu şut arkadaşlar. Halı sahada benzerini ben çektim ve 3 kez direğe çarptı top ve o gün kaleciyi  “sakatlamak” için çekmiştim o şutu. (Aramızda bir mevzu idi, art niyet yoktu ama şaka yollu bir olay idi.Aydın’daki vicdansızınki gibi değil yoksa! Yazıklar olsun ona!)

Sonrasında ise Şener aslında bir maçta daha benzer bir vuruş yapmış top falso alıp dışarı gitmişti az farkla ama bugün affetmedi! Roberto Carlos’un sağ ayaklı olma yolunda hızla ilerliyor ama tek şanssızlığı (ama bence şansı) Gökhan Gönül’ün bu kadar formda olması. Yahu Şener, senin şut çektiğin yer ile kalenin arasında 3 tane şehir, 16 tane ilçe, 500 tane petrol istasyonu kurulu demek geliyor içimden ama abartmamakta fayda var ama ne goldü abi ya…

PEREİRA GÖZÜMDE HER GEÇEN GÜN DAHA BÜYÜYOR!

Öncelikle Volkan Şen neden 11’de sürekli oynamıyor sorusunun cevabını aldınız mı? Yahu nedir bu “saçmalama” merakı? Sen şahane bir oyuncusun, geçtğimiz yıl yılın golünü attın, sansasyonel bir biçimde bu takıma geldin, oynadığın her maçta (Gaziantepspor maçı hariç) şahane idin, bu kadar desteğe rağmen ben de gol atayım deme! Bu fikirden vazgeç ve aynı önceki yaptıkların gibi “Takıma faydalı olmak için” oyna, olmaz mı? Yoksa bu formunla Mehmet Topuz’a dahi o formayı kaptırırsın, benden söylemesi!

İKİNCİ YARI DUALARIM KABUL OLDU!

Bugün öğrencilerime de söyledim, konuştuğum kişilere de söyledim, maç öncesi yazımda da belirttim “İNŞAALLAH Van Persie gol ya da goller atar” diye ve çok şükür dualarım kabul oldu ve Van Persie affetmedi.

Attığı ilk golde “Defans nasıl uyutulur, kurnaz oyuncu nasıl olur ve tecrübe denen şey nedirin cevabını” gösterdi. Dikkatimi çekti özellikle de kale arkası kameradan çekim yapan yayıncı kuruluş sebebiyle ve dedim ki kesin ön direğe hareketlenecek birdenbire ve defansın uyuduğu pozisyonda gidip golünü attı ve hem ben hem de 1 yaşındaki hayranı olan kızım çok mutlu olduk.  Sonrasında ise Fernandao’nun oyuna girmesi ile Alex’in görev bölgesine geçip topları çok güzel dağıttı, özellikle de Nani’ye olmak üzere!

MAÇ GENEL ANLAMI İLE KEYİFLİ VE HİÇ BİTMESİN DEDİĞİMİZ TÜRDENDİ!

Aslında ilk yarıda çok daha kontrolsüz ve defans güvenliğini 2. Plana atan hatta hiç düşünmez gibi hareket eden takımımız ikinci yarı biraz daha kompakt bir futbol sergiledi. Bu sefer savunma güvenliğini de önemseyen ve rakibe daha az pozisyon veren bir takım görüntüsü sergilese de kalemizde 2 golü gördük. Oysa rakibin 2. Yarıda yakaladığı hiç net pozisyon yokken. İşte futbolunda cilvesi burada ortaya çıkıyor. Oysa ilk yarı net 3 pozisyon vermiştik!

Ancak ikinci yarıda her ne kadar 2 gol yesek de 5-6 gol kaçırdık desek yeridir. Özellikle son tercihler ve son vuruşlardaki şanssızlıklar buna sebep oldu fakat Caner’in Ersun Yanal dönemindeki asistleri ile ön plana çıkma sebebi, yaptığı asistte ortaya çıktı. İşte Caner’i, Caner yapan bu tip oyuncular idi. Nerede, ne zaman, nasıl olacağını bilip orada da gerektiği gibi vuruş yapan oyuncuların eksikliği idi Caner’i aşağılara çeken. Bugün Van Persie’nin yaptığını uzun zamandır kimse yapamıyordu. Geçtiğimiz yıl Emenike kahredercesine hareketler yapıp bunların hiç birini atamıyordu, Kuyt çok uzak kalıyor ama bulduğunu o da gole çeviriyordu fakat durum bu.

Aslında bugün maça çıkardığımız 11 ligdeki kadroya benzer yapıda bir kadro olsa da “El insaf” diyorum sadece! Şener de dahil hatta Caner de dahil bugünkü maçta oynayan kaç kiş Pazartesi günü sahada olacak? Bugünkü kadrodan sadece Van Persie ve Volkan Şen oynarsa oynayacaktır 11’de geri kalan isimler ise yedek kulübesinde yerlerini alacaktır ya da 18 kişilik kadroya giremeyecektir. Rakip de ideal kadrosundan sadece 3-4 oyuncu eksiğiyle oynadı.

TFF’YE ŞAŞIRDIM!

Rakibimizin cezalı oyuncusu vardı neden ona “Erteleme” kıyağı yapılmadı ki? Böyle bir kadro ile çıkacağımızı tahmin mi edemediler? Neyse artık Sivas maçına verecekler “Hakem” ile el atarlar artık!               

BU ARADA UFAK BİR BİLGİLENDİRME;

Arkadaşlar, hiç biriniz artık hiçbir maçta yenileceğimizi düşünmüyorsunuz, bilmem farkında mısınız? Rakipler pozisyona giremeyeceklerini bilip taktik değiştirir oldular. Oyuncular hakemlerin yanlış yönetimleri ile sakatlansa da rakipler biliyor ki karşılarında “narin” bir takım yok ve gerekeni, gerektiği şekilde yapacaktır. Son olarak da “Eğer 2 ön libero” sisteminden vazgeçip, bunu teke indirip, orta sahaya koyduğu kişi 2 kişilik görev yaparsa aynen böyle 4 gollü çok maç izleyeceğiz. Bir de son vuruşlardaki şanssızlığımız bir kırılsa, patlama yapacağız ama ne zaman?

ERTUĞRUL VE MEHMET TOPUZ’A ALKIŞ AMA KADLEC’E!

Nefes nefese kalıp, elinden geleni yapan bu iki isme de sonsuz teşekkürler. Bu arada Mehmet Topuz’un, takımımızda oynadığı en iyi maçtı ve Pereira’nın ondan daha alacağı şeyler olacağının sinyalini verdi. Bir bakarsınız Pazartesi Nani’nin yerine o oynar kanatta!

Ertuğrul Taşkıran’a ise sonsuz teşekkürler. Yahu sen adamın dibisin dibi. Eminim ve biliyorum ki en geç 2 yıla kadar bu takımın AS Kalecisi olacaksın ve o günleri sabırsızlıkla bekleyen “Milyonlarca destekçin” olacak. Bugün herkesi mest ettin ve daha da edeceksin.


ÖYLE Mİ İSTERSİNİZ BÖYLE Mİ?

Evet çok şükür, ALLAH’a bin şükür ki sormak istediğim soruyu videolu olarak gösterdi. Bir tarafta ligde 12 gol yiyen ama 25 gol atan Fenerbahçe, diğer tarafta ise ilk 45 dakikada 3 net gol pozisyonu veren ama 2 gol atan Fenerbahçe! Siz hangisini seçerdiniz?

Bu arada pozisyonların oluşma sebebi “Tek ön libero” ile oynamak ve hem Mehmet Topuz’un hem de Uygar Mert Zeybek’in defansa yeterince yardım etmemesi. Bu taktiksel bir seçimdir eminim ama Mehmet Topal ve Josep oynarken neden bu kadar az gol yediğimizi şimdi anlamışsınızdır umarım. Bir de buna Kjaer ve Bruno Alves’in hava toplarında ve ara pasları kesme hakimiyeti eklenince anlaşılmıştır sanırım konu.

Şu bir gerçek ki Gaziaantepspor maçında 10 kişi kalınca Josep oyundan çıkmış ve sırıtmamıştı, o gün bir soru sormuştum; Aceba Topal çok mu iyi oynadı yoksa Josep hiç mi oynamıyordu ki belli olmadı eksiklik diye, bugün sanırım cevap çıktı ortaya.

Düşünün ki maç 4-2 bitti! Açıkçası, kendi adıma konuşmak gerekirse “1-0 biteceğine 4-3 kazanalım isterim” ama sizler ne düşünürsünüz bilemem. Fakat savunmaya el atan ve kalecilerimizin dahi performansını yükselten Pereira, sırası gelince de ona el atacaktır diye düşünüyorum.

Pazartesi görüşmek dileğiyle dostlar, Umarım bizden önce rakiplerimiz puan kaybeder, “Kaleciler iyi kurtarışlar yapar”, “Hakemler gol olan pozisyonları görür”, “saçma sapan penaltılar vermezler umarım rakiplerimiz lehine”…

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol