Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 AYAĞINA SAĞLIK NANI
AYAĞINA SAĞLIK NANI
14.12.2015

Soğuk bir İstanbul akşamında alınan 3 puan ve rakiplerinin derbi maçını keyifle izleme fırsatı. Dün gecenin en önemli 2 kazanımı işte bunlar oldu .

Hafta içi gazetelerde dev puntolarla şu haberleri okudum ; ‘’ Beşiktaş’ın DERBİ öncesi dezavantajı Perşembe Avrupa kupası maçı oynaması ‘‘ , ‘‘Beşiktaş sadece 2 idmanla maça hazrılanacak’’ … Oysa Perşembe maç yapan sadece Beşiktaş mı ? Biz de Perşembe oynayıp üstelik onlardan bir gün evvel maça çıkmıyor muyuz ? Ya da yine bir Perşembe günü oynadığımız AJAX maçı sonrası G.Saray derbisine çıkarken , pazartesi derbi oynanmaz diye bizi sadece tek idmanla Pazar akşamı GS-FB derbisine çıkartanlar konu FENERBAHÇE olunca mı susuyorlar ? İçimde kaldı söylemeden duramadım bir bahane veya mazeret değil sadece ADALET isteği diye adlandıralım bunu … YETER …

Dün sahada ligin en iyi ‘’rakibi oynatmayan’’ takımına karşı mücadele ettik . Gerçekten de takım olarak savunma yapmayı müthiş beceriyorlar . Maça stoperlerimize baskı yaparak ve GÖKHAN ile CANER’i oyuna çıkartmamak üzerine hazırlanmış bir sistem ile başladılar . Sahada topla oynayan , pas yapan , oyunu rakip sahaya yıkan FENERBAHÇE gözükse de YALÇIN’ın bireysel hatasıyla karşı karşıya pozisyonda topa yavaş dokunuş yapan NANI ve bir yan topta müsait pozisyonda kafayı VOLKAN BABACAN’ın kucağına gönderen KJAER dışında ilk 45 dakika pozisyon üretemedik .

Avrupa’da kişisel zaafları veya bir takım yönlendirmelerin baskısı altında olmaması sebebi ile gerçekten benim de beğendiğim üzere takdire şayan bir yönetim gösteren lafta ligimizin en iyi hakemi olan CÜNEYT ÇAKIR’ın özellikle FENERBAHÇE maçlarında yaptığı inanılmaz ve yanlı kararları geçmişten bugüne toplasak geniş bir ARŞİV olur . Dün de daha maçın hemen başında NANI’ye sakatlığa yönelik tekme atan BADJI’yi sadece ilk yarıda bile 2 defa atacak şansı varken oyunda tutarak ne denli basiretsiz olduğunu herkese gösterdi. Ayrıca onun BADJI’yi atmaması ne kadar yanlış ise ABDULLAH AVCI’nın da BADJI’yi değiştirmemesi en az o kadar hatalı idi .

Bir kişi eksilen BAŞAKŞEHİR kırmızı kart sonrası oyunu iyice yavaşlatıp 1 puanla ayrılmanın hesaplarını yaparken sahneye çıkan yine ligimizin benim nazarımda en yetenekli oyuncusu olan NANI oldu . Ligde 6. golünü gerçekten usta işi ,sakinlik artı beceri kokan vuruşu ile atarken Antalyaspor maçı sonrası bir maçı daha tek başına almış oluyordu .

Takım olarak pozisyon vermemeye devam ederken hücumda üretken olamama sıkıntımız da sürüyor . Ligde en az gol ürettiğimiz sezonlardan birini yaşamamamız bunun en açık kanıtı . Takım olarak hücumda çok etkili silahlarımız olsa da özellikle orta sahadaki defansif seçimler bizi pozisyon bulmada sıkıntıya sokuyor. 50 kere yazsam 51. Defa yine yazacağım . MEHMET TOPAL ile JOSEF aynı anda bu takımda OY-NA-MAZ … Üstelik tek defansif orta saha ve önlerinde sağ ve sol iç 2 orta saha ile oynuyorsan 2 kere oynamaz 22 kere oynamaz ! Josef belki de kötü bir oyuncu değil ama asla ve asla orta sahada sağ iç oynayacak bir futbolcu değil . Dün DİEGO da haklı olarak kesik yedikten sonra 2 tane defansif yönü baskın orta saha ile oynamamız üretken olamamamızın BAŞ sebebi idi .

Bu takıma eğer devre arası transfer yapılacak ise benim önceliğim tamamen ofansif bir orta saha yönünde . Çünkü ligde 2 yılda anca 2-3 gol atabilen bir DIEGO ile bu takım ne kadar üretken ve skorer olabilir ki ? Kabul asla bir ALEX performansı beklemiyordum ama bu kadar etkisiz de olması tamamen düş kırıklığı .

Devre arası EURO 2016 sebebi ile oynayamadıkları için oynayabilecekleri bir takıma gitmeleri de şart olan KADLEC , MEIRELES gibi isimlere teşekkür edip , her ne kadar geniş olması ile övünsek bile kadromuza bir yedek santrofor , bir de hücuma dönük yaratıcı orta saha oyuncusu katmamız bence şart . Geçen sene devre arası biz de dahil herkes bas bas bağırırken eldeki forvetleri yeterli görüp takviye yapmayan yönetim, şampiyonluğun kaçmasının belki de en büyük sebebi olurken , bu sene işi sıkı tutmalılar diye düşünüyorum .

Maç içindeki güzellikleri de söylemeden geçemeyeceğim. Fenerbahçe’li babanın Fenerbahçe’li oğlu ve hepimizin sevdiği EMRE BELÖZOĞLU’nu tribünlerin bağrına basması , yedekten oyuna girip bize attığı gollerle büyük başarılar yaşatan , kulübeden GOL KRALI olan tek adam SEMİH ŞENTÜRK’e gösterilen sevgi hepimizi mutlu etti.Teşekkürler çocuklar bu taraftar sizleri asla unutmayacak .

Not : Sen ki Türkiye’nin en büyük takımına gelmişsin. Ve o takım tarihindeki en önemli 3-4 YILDIZ isimden birisi olan VAN PERSIE’yi kadrosuna katmış . Antrenörün onu değil seni 11 ‘e koymuş . Sahada 65 dakika varlık gösterememişsin , skor 0-0 …Ve sen tabelada numaranı görünce sinirleniyorsun , sahayı tıngır mıngır terk ediyorsun. Ve kulübeye değil direk duş almaya geçiyorsun . Olmadı yakışmadı FERNANDAO . Bu ilk diye belki affedilecek ama OLMADI bir daha da OLMASIN …

Maçın 3 adamı : Gökhan Gönül , Sımon Kjaer , Luis Nani .

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol