Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 Kjaer durdurdu, Nani vurdu
Kjaer durdurdu, Nani vurdu
14.12.2015

Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi liderlik koltuğuna tekrar oturmak isteyen Fenerbahçe, mutlak üç puan için sahaya çıktığı müsabakada, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi‘nde konuk ettiği Medipol Başakşehir'i Nani‘nin 84. dakikada kaydettiği golle 1-0 mağlup etti.

Geçtiğimiz hafta Gaziantespor ile deplasmanda berabere kalarak liderliği Beşiktaş’a kaptıran Fenerbahçe, maç fazlasıyla tekrar liderlik koltuğunu devraldı.

Celtic maçında gördüğü kırmızı kartla eleştiri oklarını üzerine çeken Diego’yu yedek soyunduran Vitor Pereira, ilk 11’de Ozan Tufan’a şans tanıdı. Ve Ozan Tufan ile Fenerbahçe maçın ilk pozisyonunu 13. dakikada yakaladı, ancak genç oyuncunun sert şutu auta gitti. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra sakatlanan Alper Potuk, yerini Lazar Markoviç’e bırakmak zorunda kaldı.

29. dakikada Fenerbahçe Nani ile gole yaklaştı, savunma arkasına sarkan Portekizli oyuncunun, kaleci Volkan Babacan üstünden aşırttığı topu Yalçın son anda uzaklaştırdı. Fenerbahçe'nin 36. dakikada Josef de Souza ile ağlara giden topu ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İlk yarıda bunun dışında çok fazla gol üretemeyen Fenerbahçe, ikinci yarıya değişiklik yapmayarak başladı.

Fenerbahçe taraftarının ikinci yarıdan beklentisi büyüktü ve Pereira buna karşılık vermek istercesine, 53. dakikada, Diego ve Robin Van Persie'yi ısınmaya gönderdi. Önce Ozan Tufan yerine Diego’yu saha süren Pereira, ardından Hollandalı yıldızı van Persie’yi etkisiz gözüken Fernandao’nun yerine oyuna dahil etti ve böylelikle henüz maçın 60. dakikasında 3 oyuncu değişiklik hakkını da kullanmış bulundu.

Maçın 68. dakikasında Medipol Başakşehir'den Stephane Badji, Josef de Souza'ya yaptığı faulün ardından önce ikinci sarı kartı ve sonrasında da kırmızı kartı görerek oyun dişinda kaldı.

Rakibinin 10 kişi kalmasından yararlanan Fenerbahçe, baskı kurduğu maçta aradığı golü 84. dakikada Nani'nin ayağından buldu. Maçta daha fazla gol olmayınca, Fenerbahçe kazanarak puanını 34'de çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Konuk Medipol Başakşehir ise 26 puanda kaldı. Performansıyla büyük beğeni kazanan, defansta kusursuz oynayan Simon Kjaer taraftarın beğenisini kazandı ve maçın adamı seçildi.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol