Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 EMEK HIRSIZLIĞI
EMEK HIRSIZLIĞI
10.12.2015

Kadıköy'de, beraberliğin hatta Ajax'ın kazanamaması durumunda mağlubiyetin bile bize yeteceği maça o kadar güzel başladık ki, sanki mutlak galip gelmesi gereken Fenerbahçe'ydi. Oyun akıyor, kanatlar işliyor, rakip top yapamıyordu. Takımın tek aksayanı Diego'ydu. Göreceği kırmızı kartın sinyallerini veriyordu. Ama oyunun merkezinin aksamasına rağmen kanatları o kadar iyi kullandık ki, Celtic savunması en sonunda topla beraber ağlara girmek zorunda kaldı. Zaten o kadar kanat hücumuna ve iyi oyuna, bu şekilde bir gol yakışırdı.

İlk yarı bittiğinde şunu farkettim. Fenerbahçe, Avrupa'da daha güven verici oynuyor. İlk yarıda ve hatta Diego atılana kadar oyunu çok iyi forse ettik. Bunu yaparken de pozisyonlar bulabilmek Pereira'nın takımda geliştirdiği en önemli özelliklerden biri. Dikkat ederseniz son 4 Avrupa maçını da bu şekilde oynadık ve hepsinden istediğimiz skorları aldık. Ama işte gelin görün ki 67. dakika da öyle bir ihanet gördü ki takım, sanırım bunu kimse beklemiyordu. Çünkü ortada pozisyon yok, gerginlik yok. Hani fol yok yumurta yok derler ya, tam da öyle bir durumda Diego takımına ihanet etti, sattı. Yaptığı şey için söylenecek tek bir söz var EMEK HIRSIZLIĞI! Çünkü sahada ki diğer 10 arkadaşının emeğini çaldı. Diego için bu akşam daha fazla laf söyleyip kelime israfı yapmanın manası yok, çünkü değmez. Burada Pereira'nın hatası Diego'yu oyunda tutmaktı. Çünkü hiçbir yararı yoktu ve olmadığı gibi agresifliğiylede atılacağını hissettiriyordu.

Sonuç olarak 2-0 hatta 3-0 alabileceğimiz maçı gereksiz bir hata yüzünden 1-1 tamamladık. Bu hatayı bütün takıma yıkmak; yine sağ kanadı otobana çeviren GÖKHAN'a, savunmada vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gösteren BA'ya, istikrarını sürdüren H. ALİ ve ALPER'e ve de özellikle bana göre maçın yıldızı MARKOVİÇ'e haksızlık yapmak olur. Çünkü eğer o saçma kart olmasa, şuanda hepimiz az önce isimlerini saydığım oyuncuları alkışlıyor olurduk. Skora takılmamak ve yine de bu oyuncuların hakkını vermek gerek. Ben özellikle sağ kanatta Markoviç, Gökhan ikilisini izlerken çok büyük keyif aldım. Birlikte oynadıkça daha çok keyif verecek gibiler.

Ve son bir parantez de maçın hakemine açmak istiyorum. Maçı o kadar temiz ve akıcı yönetti ki, maçta 7 sarı 1 kırmızı kart çıkmasına rağmen hiç öne çıkmadı. Bunun en önemli sebebi adil yönetimdi. Evet beğenmediğimiz kararları oldu ama, adil yönetimi, standartının olması, ve sürekli oyunu kesmemesi çok önemliydi. İnşallah bizde de kendini hakem zannedenler izleyip örnek alırlar Serge Gumienny'i.

En Son Haberler
Şenes Erzik açıkladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol