Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 LİDERE SELAM DURUN
LİDERE SELAM DURUN
30.11.2015

Kadıköy’de sezonun en iyi futbolunu seyrettik bu gece . Özellikle ilk yarı rakibe sahayı adeta dar eden bir FENERBAHÇE izlemenin zevki , heyecanı ve keyfini uzun zamandır özlemiştik . Kötü oynarken de kazanmayı bilmek ancak ve ancak büyük takımların işidir ve şimdi biz o kötü günlerde topladığımız puanların sefasını sürebiliriz . Çünkü artık LİDER , sene başından beri herkesin yere göğe sığdıramadığı Beşiktaş değil , yerden yere vurulan FENERBAHÇE .

Karşılaşmayı Perşembe avrupa kupası maçı oynadığımız için pazartesiye alan TFF nedense , Galatasaray maçı öncesinde de Perşembe oynamış olduğumuzu unutmuş ve o maça bizi sadece bir tek ter idmanı ile çıkarmıştı . İş günü olmasına rağmen taraftar takımını yalnız bırakmadı .Taraftar desteğini de arkasına alarak maça başlayan FENERBAHÇE ilk yarı adeta rakibine futbol dersi verirken son golünü bize 4 yıl önce atan , Kadıköy’de en son 1997 de kazanan , ve 2011 deki 3 TEMMUZ sürecinden beri 12 maçta hiç kazanamayan TRABZONSPOR artık taraftarını kandırmayı bırakmalı ve oturup aynaya bakmalıdır .

Son 9 resmi maçta sadece 2 gol yiyen FENERBAHÇE defansif açıdan belki de son 15 yılın en yüksek performansını sergiliyor . Bir takım düşünün ki rakibi Sabri’yi sağ bek oynatırken , Milli Takım sağbeki ŞENER’i ilk 18 ‘e almıyor . Kulübeye dönüp bakın , sayıyorum FABIANO, CANER , OZAN TUFAN , VOLKAN ŞEN , MARKOVİÇ , FERNANDAO , ABDOULAYE BA … Bu takımın zaten lider olması NORMAL olan değil mi ?

Bugün gerçekten Caner’i aratmayan HASAN ALİ , geldiğinden beri en iyi oyununu sergileyen NANI , sağ kulvarı otoban yapan GÖKHAN GÖNÜL kusursuz oynadılar . Alper sene başında herkese beni unuttunuz ama ben burdayım mesajı vermeye devam ediyor ve bakıyoruz VOLKAN ŞEN ve MARKOVİÇ yedek iken O oynuyor ve bunu dibine kadar da hak ediyor .

Maçta DIEGO , imkansız olanı değil de basit olanı yapıp skoru daha ilk yarı 2-0 a taşısa idi bugün tarihi bir skor üzerinden konuşuyor olabilirdik . Diego çok çalışıyor , müthiş işler yapıyor ama bir 10 NUMARA oyuncusundan beklediğimiz o bitirici pasları , şutları , golleri bir türlü bize izlettiremiyor. Benim şahsi kanaatim bunun tek nedeni , belki de sahalarda en çok koşan , top kapan , rakibe baskı yapan 10 NUMARA olması ve bu yüzden o hep en diri kalması gerkeen yerlerde yorgun olması .

Bugün çok organize bir gol ile öne geçtik . En baştan pozisyonu başlatan NANİ’nin golde son vuruşu yapan oyuncu olması ayrı bir güzelikti . İkinci golde ise takımımız adına şanssızlık adeta bir şansa dönüştü .Yan hakemin 1 metre önünde topu bariz şekilde kornere vuran AYKUT ‘un müdahelesini taç olarak nitelendiren HAKEM itiraz etmemize ramen kararını değiştirmeyince biz de taç sonrası GOLÜ bularak adeta hakeme nazire yaptık .

Eee peki ne değişti de bu kadar eleştirdiğimiz FENERBAHÇE bu kadar başarılı ve güzel top oynamaya başladı .

1- Takımın fizik kondisyonu eskiye nazaran müthiş bir ivme kazandı .

2- Rakibe o kadar iyi baskı yapan bir takım olmaya başladık ki iddaa ediyorum , rakipten en çok top çalan , top kazanan takım bu ligde açık ara FENERBAHÇE’dir.

3- TOPAL –DE SOUZA ikilisine daha evvel verilmeyen özgürlükler verilmeye başlandı ve her ikisi de rakip ceza sahasına girmeye başlayınca hücumda çoğalan bir FENERBAHÇE ortaya çıktı .

4- Bir türlü oturmayan savunma hattı artık tam kıvamında ve takım gol yemiyor , gol yemeyi bırakın VOLKAN DEMİREL’e top bile gelmiyor.

5- VAN PERSIE-PEREIRA gerginliği son buldu , bugünkü VAN PERSIE’nin taç çizgisi kenarında rakibe baskısı sonrası PEREIRA’nın koşup onu tebrik etmesi bunun en açık örneği .

6- Her yeni takımın , antrenörün ve sistemin zamana ihtiyacı vardır ve artık bazı taşlar yerine oturmaya başladı .

Bugünkü galibiyet ve gelen liderlik çok önemli .Önümüzdeki hafta 2 as oyuncusu cezalı ANTEP deplasmanından alacağımız 3 puanla geleceğe daha özgüvenle bakacağımız kesin. Maçta varlık gösteremeyen ve bunun sonucunda agresifleşen hatta çirkefleşen başta SALİH ve AYKUT olmak üzere bazı oyuncular TRABZONSPOR’a yakışmıyorlar . Antrenör olmanıza gerek yok aslında … kadrosunda dünyaca tanınan 2 oyuncusu olup ( MARKO MARIN ve OSCAR CARDOZO ) bunları oynatmayan bir hoca için ne söylenir ben bilemiyorum ? üstelik hala forvette siftahı olmayan N’DOYE oynarken .

Haftalardır içimize işleyen kara bulutlar son 2-3 haftadır dağılmaya başladı .Beni en çok sevindiren de bu . Bu takım böyle oynasın zaten ŞAMPİYON olur . İnanın böyle oynayıp yenilse de taraftar onları alkışlar . Şimdi artık gün FENERBAHÇE’nin … Korksun rakipler …Çatlasın düşmanlar …

MAÇIN 3 ADAMI : NANI , HASAN ALİ , GÖKHAN GÖNÜL .

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol