Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ROBIN VAN PERSIE IN , PEREIRA OUT …
ROBIN VAN PERSIE IN , PEREIRA OUT …
19.10.2015

Öncelikle Fenerbahçe bu kadar berbat bir futbol sergilediği bu maçta aldığı 3 puana yatıp kalkıp şükretmeli . Ama ardından da neden bu kadar kötüyüm diye şapkayı masaya koyup düşünmeli , özeleştiri yapmalı .

Şahsi kanaatimi ilk maçta belirtmiştim ve günden güne haklı çıkmanın üzüntüsü içindeyim .Zira dünyada onbinlerce lisanslı FUTBOL ANTRENÖRÜ içinden , bu kadar futboldan anlamayan , bu kadar futbolu bilmeyen bir antrenörü bulmak da gerçekten maharet ister.

Takımda ne defansif ne ofansif bir futbol anlayışı yok , kadro seçimi yanlış , maçı okuma ve değişiklik yapma becerisi berbat , takımı antrene etme ve maça hazırlama sıfır , ne duran top ,ne ofsayt taktiği, ne korner çalışması hiç hiçbir şey yok . Futbolcu psikolojisinden anlamadığı gibi , sahip olduğu egonun nereden geldiğini hala anlamış değilim . Biz bu haftaya kadar bu kadar puan topladıysak inanın bunlar sadece oyuncuların kişisel becerileri ile gelen puanlar , başka tek puan hanemizde ne yazık ki yok . Nani –Van Persie frikikleri ile zaten 2 maç kazandık . Gerisini anlatmama gerek yok .

Bu hafta artık gerek yoğun maç temposu gerekse de Gökhan Gönül’ü artık kazanma adına 11’de onunla başlayacağını düşündük ama o ŞENER de ısrar ediyor. Desem ki rotasyonu sevmiyor ama takımın sol beki her mçaç değişiyor , stoperler , orta saha oyuncuları ve forvet her maç değişiyor . Bu işte bir iş var .İnşaallah GÖKHAN GÖNÜL’ü kaybetmeye kadar gidecek bir problem yaşamayız .

Sahaya 4-4-2 formasyonu ile çıkmış ve orta sahada tabiri cazise 2 tane çapa olarak adlandıracağımız kesici oyuncu ile başlamış . İşte bunu yaptığın an o takımdan artık verim beklemek boşa .Çünkü orta sahan paz yapmaz , ileri oynayamaz , topla çıkamaz ise sen o 4 hücum oyuncusu ile asla pozisyon yaratamazsın ve yaratamadın da . Bunu teknik direktör olmana gerek yok azıcık futbol bilen herhangi biri bil bilebilir . Elinde OZAN ver MEIRELES var sen hala 2 çapa sahaya sürüyorsun.10 kere söyledim 100 kere daha söyleyeceğim TOPAL ve DE SOUZA asla bir arada oynamaz ,oynayamaz . Zavallı NANİ ve MARKOVİÇ top almak için yarı sahamıza gelip gitmekten hem yoruldular hem verimli olamadılar . Kayserispor’un da zayıf ve etkisiz oluşu ile maç öyle sıkıcı bir hal almıştı ki işte imdada ROBIN VAN PERSIE yetişti .Attığı müthiş frikik ile bu gece takıma 3 PUAN’ı tek başına hediye etti .

Deplasmanda oynuyoruz ve 1-0’ı yakalamışız . Rakip puan için üstümüze gelmek mecburiyetinde . Biz bu sayede hızlı hücumlarla pozisyon ve goller bulabiliriz . İşte bu bağlamda oyundan ilk çıkaracağın isim hücumda en ağır oyuncumuz olan FERNANDAO olmalı , ama hocamız o hariç tüm hızlı oyuncularımızı oyundan alıp FERNANDAO’yu sahada tuttu ve rakip 10 kişi kalsa bile tek gol pozisyonu yakalayamadık , aksine kalemizde 10 kişi rakibe pozisyonlar verdik.Bu FENERBAHÇE adına ayıptır . Elinde MARKOVİÇ ,NANİ ,VOLKAN ŞEN,VAN PERSIE olan bir hocanın bunlardan yararlanamaması futbolcuların değil tamamen teknik adamın suçudur .

Rakiplerimiz her hafta oyun ve takım olma adına üstüne koyarak giderken ,FENERBAHÇE’miz maalesef ilerlemeyi bir yana koydum futbol adına geri gidiyor . Takım topa sahip olma seviyesinde uzun yıllardır rakibe asla sans vermezken artık topu rakibe veren ve daha az topla oynayan bir takım görüntüsünde . Rakip son 5 maçta gol atamamış ve yenilmiş KAYSERİspor . Maçta 90 dakika boyunca frikik hariç 1 tek gol pozisyonumuz yok !!! Ceza alanına sadece 6 kere girebilmişiz . Ben artık bunun yorumunu sizlere bırakıyorum .

Hayatımızda oldukça KLİŞE bir söz vardır .’’ GELEN GİDENİ ARATIR ‘’ diye …

Ersun Yanal gittiğinde İsmail Kartal dönemi hep ERSUN hocayı aradık .Şimdi ise PEREIRA bize İSMAİL hocayı aratır oldu . Fenerbahçe’de en çok topla oynayan oyuncu VOLKAN DEMİREL … Sahada tüm oyuncularımız vasat veya altında bir performans gösteriyor . Artık bu duruma bir el atmak şart.Kim ne yapar ne eder bilemiyorum ,daha doğrusu biliyorum da dillendirmek istemiyorum .Fakat bu futbolla ŞAMPİYONLUK maalesef hayal. Sezon başından beri bir tane bile maç İYİ FUTBOL oynamayan bir takımdan zaten ŞAMPİYONLUK beklemek de HAYALPERESLİKTEN öteye gidemez .

Bu hafta hem AVRUPA’da hem de TÜRKİYE’de 2 kritik maça çıkıyoruz.Biri AVRUPA’da ya tamam ya devam maçı ,diğeri ise tüm FENERBAHÇE’lilerin tüm yıl boyu beklediği en büyük maç . Haftasonu hangi taktikle veya hangi 11 ile maça çıkarsak çıkalım oyuncularımızın sahaya yüreklerini koyarak taktik ve tekniği bir yana bırakıp 55.000 taraftarı önünde maçı kazanacağından şüphem yok .Ama AJAX maçı için aynı şeyleri söylemem imkansız . Bu hafta dilerim BEYAZ bir sayfa açarız ve 2 maçtan da başımız dik ayrılırız .

UZUN LAFIN KISASI FENERBAHÇE TAKIMINDA KİMİN OYNADIĞI DEĞİL ,FENERBAAHÇE’NİN NASIL OYNADIĞI ÖNEMLİDİR . Koca FENERBAHÇE , KAYSERİ’ye karşı çift ön liberoyla oynamaz .

Benim hafta sonu GALATASARAY maçı için naçizane 11’im şudur . Volkan , defans 4 lüsü Gökhan –Alves –Kjaer –Caner ..hemen önlerinde tek önlibero M.Topal hemen az önünde pas yapacak ve savaşacak Ozan veya Meireles , Sağda Markoviç , Solda Nani … Forvette Fernandao ..Hemen arkasında Robin Van Persie … Sistem 4-2-3-1 … Bir kez olsun bu 11 ile maça çıkmadın , bu sistemle maça çıkmadın . Artık 5.ay olacak lütfen doğruları bul .

Maçın ADAMI : Robin Van Persie

Maçın KÖTÜSÜ : Pereira

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol