Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 SARAÇOĞLU KLASİĞİ
SARAÇOĞLU KLASİĞİ
10.11.2013

Öncelikle Ulu Önder Atatürk’ümüzün  75.ölüm yıldönümünde Atamızı  saygı,sevgi ve özlemle anıyorum.Nur içinde yatsın.Tüm silah arkadaşlarının da ruhları şaad olsun..

Böyle bir günde adına yakışacak kalitede olmasa da ,küfürleri  dışında son yılların aksine saha içi ve dışında sakin ve rahat bir derbi seyrettik.Zor bir maç bekleyenlere rağmen sakin bir derbi seyretik.

Maç öncesi Kadıköy adeta karnaval yeri gibiydi.Ve inanılmaz bir kalablaık vardı.Maç  öncesi atmosfer oldukça hareketliydi.
Maç hakkında konuşmadan,yıllardır maçlara giderim ..Bugünkü kadar güzel okunan istiklal marşımızı hiçbir maçta görmedim.Gerçekten inanılmazdı..

Maça gelince,beklentilerimi karşılayamadı.Futbolu beğenmedim.Mücadele düzeyli ve güzeldi.
İki takımda beklediğim kadrolar ile sahadaydı.Ama benim kendi görüşüm,Fenerbahçe’de Emenike’nin,Galatasaray’da Riera’nın 11′de başlamasıydı.

İki takımda kontrollü oyunla oyuna başladı.Galatasaray’ın  3 lü orta saha oyunu  ilk 25 dakikada tuttu.Fenerbahçe’de Alper’in olmayışı beklenen baskının yapılamayışına engel oldu.İmdada Chedjou’nun anlamsız penaltısı gelince(net penaltı idi)  Emre taraftırın  söylemi ile ”gerçek Fenerbahçeli ” oldu..

Ondan sonra iki takım içinde pozisyonsuz bir ilk yarı seyrettik.Volkan ve Kuyt’ın sakatlıkları Fenerbahçe’nin canı sıkan durumlardı.
İkinci devre Kuyt-Emenike değişikliği ile başadı.İki takımda  ilk yarıdaki oyunlarından ödün vermediler.Çok pozisyon olmayanorta alanda iki takımında sıkıntı yaşadığı  oyun devam etti.Mancini’nin Engin hamlesi ile az da olsa hücumu düşünen  bir Galatasaray ortaya çıkacaktı  ki  2.gol ( ofsayt verilebilir) geldi ve oyunda Fenerbahçe iyice rahatladı.
Golden evvel Sow’un ofsayt olmayan net pozisyonunun da kesildiğini es geçmeyelim.
Bu dakikadan sonra ne Fenerbahçe ne de Galatasaray oyuna ağırlığını koyamadı.
Son dakika penaltısı da Volkan’da kalınca ..Kadıköy’deki gelenek devam etti.
Bu geleneğin bu psikolojide devam eden Galatasaray olduğu sürece daha da devam edeceğini düşünüyorum.
Çünkü bu kadar vasatın altındaki Fenerbahçe varken  bile bu kadar kötü oynayan Galatasaray var ise bu sadece performans ile açıklanamaz.

Galatasaray’da çok eksikler var.Özellikle Bruma çok övülse bile forma Bruma’ya şuanda büyük geliyor.Chedjou ağır ve gereksiz transfer.Burak ve Selçuk formsuz ve hoca değişikliği de eklenince durum buralara kadar geldi.
Mancini geldİğinde de dediğim gibi Türkiye’de başarılı olacağını düşünmüyorum.
Fenerbahçe’de bugün çok iyi oynamadı.Ama özgüven üst seviyede.Takımda arkadaşlık çok iyi ve Hoca’nın otoritesi sahda net anlaşılıyor.

Taraftarın da desteği olunca Fenerbahçe  emin adımlarla yola devam ediyor.
Bugün Alves-Egemen  inanılmaz iyiydiler.Emre çok koştu.Topal istekliydi.Cristian ve Emenike vasatta olsa takım olarak mücadele ettiler.

Ve çok önemli bir avantajın sahibi oldular.
Ama en önemli alkış Ersun Hoca’ya..Artı geçmiş olsun Ersun Hoca
Hakam Bülent Yıldırım’a gelince..İki penaltı da haklıydı.Cristian’n penaltısı tartışılır.Çok  kötü yönettiğini düşünmüyorum..
Kısacası 15.yıla gelen gelenek devam ediyor.Bakalım bu gelenek bir gün bitecek mi?
Bence çok zor..

Herkese iyi geceler

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol