Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 MÜKEMMEL KADRO , VASAT FUTBOL
MÜKEMMEL KADRO , VASAT FUTBOL
15.08.2015

Dün lige 3 puan ile başlayan 2015-2016 sezonu FENEBAHÇE KADROSU futbol Takımının kulüp tarihindeki en iyi kadrosudur .Bu sözlerimi ciddiye almayanlar elbet olacaktır lakin bu kadro ve bu kadar alternatifli bir oyuncu gurubu hiçbir takımda , hiçbir dönemde var olmadı .

Şimdi size bir tane 11 yazıyorum .Fenerbahçe’nin dün sahaya 11’de çıkmayan oyuncularından oluşan .

FABIANO-GÖKHAN GÖNÜL –KJAER –KADLEC –CANER ERKİN –OZAN TUFAN – M.TOPAL – ALPER –VOLKAN ŞEN- STOCH – ROBIN VAN PERSIE

Size 2 sorum var ? Bu 11 ‘mi iyi , dün gece başlayan 11’mi ? veya bu 11 şampiyonluğa oynar mı ?

Siz bu soruları düşüne durun … BİZ MAÇA GELELİM …Fenerbahçe takımı öncelikle belirtmem gerekir ise bu kadronun hakkını asla vermiyor .Dün gece sahada dağınık , ne yaptığını bilmeyen , hatlar arasında kopuk kopuk oynayan , defansta güven vermeyen bir FENERBAHÇE izledim . Diyeceksiniz ki 2-0 kazandı ? Bu Eskişehir kadrosu kimse kusura bakmasın bu sene takviye yapmaz ise ligde zor tutunur .Lawal’ı ayrı tutuyorum , tüm takım çok yetersiz .İşte böyle bir rakibi ilk yarının uzatma anlarında bulduğu 2 gol ile yenerken , 58. Dakikadan sonra da sahada 1 kişi eksik oynayan rakibi göz ardı etmemek gerekir.

Fenerbahçe’nin problemi TEKNİK ADAMDA . İlk başlarda beğendiğim ve güvendiğim PEREIRA yaptıkları ve yapmadıkları ile kafamda yüzlerce soru işareti bırakmaya başladı . 30 yıl öncenin futbol sistemi ile oynaması , oyuncu seçimlerindeki hatalar , takımın dağınık görüntüsü için daha çok yeni takım , sistem daha oturmadı , zamana ihtiyaç var gibi haklı mazeretler üretebilrsiniz fakat bir de görünen köy kılavuz istemez misali bazı gerçekler var . Bir kere çok fazla adamla ve dağınık hücum ediyoruz ve orta sahamız eskisi gibi güçlü değil. Takım pas takımından , hızlı oynayan takıma geçmeye çalışıyor bunu başarırlarsa amenna ama bunun için gerçekten zaman ve bu sisteme uygun oyuncular tercih edilmek zorunda . Ben yıllardır oynadığız 4-2-3-1 sisteminin hele ki bu sene yapılan transferler sonrası oynananacak en iyi sistem olduğunun savunucusuyum ve olmaya da devam edeceğim .

Maçı izlerken düşündüm de İSMAİL HOCA’nın günahı neydi diye sordum kendi kendime , bu sene yapılan transferlerin sadece 1 tanesi hücum anlamında geçen seneki kadroya eklenmiş olsa bu sene 4.YILDIZ bizim formamızda olacak idi . Üstüne üstlük çok fazla haksızlıklar , kollanmalar , komplolar , kurşunlanmalar ile rakibimiz adeta hak etmediği bir yıldıza sahip. Bilmiyorum bunu sadece ben mi düşünüyorum ?

Ozan Tufan ve Volkan Şen hamleleri müthiş . Takım bol alternatifli bir kadro haline geldi .İnanın bana oyuncu kalitesinin yakınlığı bakımından ele alındığında bu kadro REAL’de , BARCELONA’da yok.Onların yedekten gelen oyuncuları asla 11’in yerini tutamazlar .Fenerbahçe bu sene böyle bir şansı da elinde tutuyor .Ama 2 yerde yine de eksiklikler hissediyorum 1.si alınan Fabıano asla VOLKAN'ın alternatifi değil ve Volkan’ı zorlayamaz .Volkan rekabetle formu yükselen bir kaleci ,ayrıca defans hattında KJAER hariç diğer hiçbir oyuncuya GÜ-VEN-Mİ-YOR –UM …

Lige 3 puanla başlamak güzel ve önemli . Gökhan,Caner,Kjaer , Ozan Tufan , Volkan Şen , Van Persie gibi banko 6 tane 11 oyuncumuz da sahada dün yoktu .Bütün bular hep takım adına önemli doneler . Tek kuşku nispeten gücü daha zayıf rakiplere karşı çok üstün oynayacak olan FENERBAHÇE ‘nin zorluk derecesi yüksek maçlarda bu sistem ile zorlanıp zorlanmayacağı ?

Dün sahanın en iyisi DIEGO idi . Bu takımın oyununu yöneten kişi şu an için o .Bazen çok fazla ve gereksiz yoruluyor bunu minimuma indirmeli ve gol yollarında daha diri kalmalı .Sow attığı gole rağmen vasatı aşamadı , dün hat-trick yapması işten bile değildi. Çoğu kimse beğeniyormuş ? AMA bu takımın orta sahası MEIRELES-DESOUZA değil MEHMET TOPAL-OZAN TUFAN olmalı . NANİ özellikle 2. Yarıda etkili idi ama ondan çok daha fazlası bekleniyor ve yapacaktır .ALVES-BA rakip o kadar etkisizdi ki adeta soru işareti olarak kafalarda kaldılar ama BA özellikle yaptığı tek hata ile bize gol yedirmediyse Eskişehirsporlu oyuncuya teşekkür etmeli . BA bu takımın stoperi değil. Maalesef ALVES de değil . ŞENER-HASAN ALİ görevlerini yaptılar . FERNANDAO ise kaldığı yerden devam ediyor…

Umarım her şey her geçen gün daha iyi olacak . Takım hocayı , hoca oyuncuları ve rakipleri tanıdıkça ligin en güçlü takımı olduğumuz herkes tarafından kabul edilecektir.Ligin en güçlü takımının da ligin en iyi futbolunu oynaması hepimizin tek beklentisidir . ZAMAN FENERBAHÇE İÇİN en büyük İLAÇ .

MAÇIN 3 ADAMI : DIEGO – FERNANDAO – ŞENER

En Son Haberler
Kilidi açamayan çilingir: Szymanski
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Şampiyon Fenerbahçe Opet
Kartal: "Kafamızı kaldırıp önümüze bakacağız"
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Beşiktaş
27.04.2024 | 19:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol