Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 ERKEN UYARI
ERKEN UYARI
06.08.2015

Bu dene de ŞAMPİYONLAR LİGİ maalesef hayal oldu . Nedenlerini saymak bize ne kazandırır ? hiçbir şey… sadece belki teselli eder . O yüzden artık daha güçlü bir şekilde ileriye bakmalıyız. Bazı spor yazarlarını pardon pardon … SKOR yazarlarını okuyorum da , maç evveliyatında konuştuklarını unutanlar bugün FENERBAHÇE’ye giydirmeye başlamış bile .

Fenerbahçe daha doğrusu V.Pereira sanki yıllardır bu sistemi oynayan bir takımı varmış gibi , camia açısından bu derece önemli bir maça yine ilk maçın aynı taktiği ile çıktı . Şimdi sen Real Madrid , Barcelona , Bayern Munchen olsan bir nebze seni anlayabilirim ki onlar dahi bazı maçlara rakibe göre bir oyun taktiği belirleyerek çıkıyorlar iken sen daha 3-4 haftalık antrenman programı ve 2. resmi maçına çıkmış bir takım olarak sahada ben buyum , ben böyle oynarım ,rakip beni ilgilendirmez mantığıyla yer alamazsın.He alırsın alırsın da sonra eve dönüş biletini de eline alırsın .

Maçta görülen taktik 4-1-2-3 şeklinde idi …kimse bana 4-4-2 , 4-1-4-1 den falan bahsetmesin . 4lü defans önünde tek başına DE SOUZA , önlerinde MEIRELES ve DIEGO , en uçta da değişmeli olarak NANI,FERNANDAO,SOW yer aldı . Beyler rakip UŞAKSPOR değil . Futbolda maçı orta sahalar kazanır . Siz dünyanın en iyi golcülerine de sahip olsanız orta sahanız yeterli değil ise hüsrana uğrarsınız . MESSI,RONALDO dünyanın en iyi 2 oyuncusu ve forveti iken kulüp takımları ile başarılı olup milli takımlarında başarısız olmalarının sebebi de budur .Yoksa her 2 si de aynı oyuncu ama arkalarındakilerin kalitesi milli takımlarında daha düşük . Bu takıma transfer de yapsanız eğer sistem bu olacak ise değişen hiçbir şey olmaz . Günümüz futbolunda başarı 4-2-3-1 ile gelir .Bu sistemle son 10 yıldır oynayan bir takımı 3-4 haftada başka bir sisteme sokup , karşısına da 13 yıldır aynı hoca ve sistemle başarılı olmuş ve liginde de 4. haftaya gelmiş bir takım çıkartırsanız sonuç ne yazık ki işte bu oluyor .

Dün maça sakin başlayıp , oyunu kitleyecek iken biz Shaktar’a uyduk ve bizi sol kanatta uyutup belki de 100. kez attıkları kopya golleri ile 1-0 yenik duruma düştük . Golde Caner’den ,Kjaer’e kadar yapılan pozisyon hataları altyapıdaki gençlere adeta ders olur . Ve artık kurt hoca LUCESCU istediğini alınca bu sefer maçı o yönetmeye başladı . İlk yarı böyle sona ererken , 2. Yarı ile birlikte gerçekten oyuna ağırlığımız koyarken 43de SOW , 57de NANI ,58de ALVES ile %100 lük fırsatları harcadık . Ama savunma hattımız orta saha çizgisine kadar gelmişti ve her hızlı topun tehlike olacağını görüyorduk . Ki önce PEREIRA’nın benim hala gidişine mana veremediğim , istenmeyen EMREvari hareketi ile tribüne yollanması ve ardından Kjaer ve Volkan’ın ağır kalması ile gelen penaltı ve gol zaten oyunu o dakika bitirdi . Şimdi gelelim asıl meseleye Pereira orada o hareketi yaparak atılmayı hak etti veya etmedi bu tartışılır ama bu takımın bu kadar dağınık oynaması ve gollerden sonra bu kadar çabuk demoralize olması asla tartışılamayacak kadar büyük bir YANLIŞTIR .

Uzun lafın kısası bu takım çok gol de atar çok gol de yer . Kimse kusura bakmasın ama bu sene çok sürpriz derbi galibiyetleri de yaşayabilir , mağlubiyetleri de yaşayabilir. 90 golle sezonu bitirip şampiyon olamaz isek kimse şaşırmasın . Çünkü bu oynanan futbol ile belki göze hoş gelecek maçlar oynayacağız ama bu futbol günümüzün futbolu değil.AYKUT KOCAMAN ile oynadığımız ligde bizi sıkan futbol işte tam tamına AVRUPA’da TÜRK takımlarının oynaması geren oyundur.O seneki kadronun kalitesi düşünecek olur isek FİNALİN kapısından dönmemiz her halde bu iddaama tek kanıttır .

Hiç mi pembe tarafı yok peki bu mağlubiyetin .? Takımın 3 as oyuncusu M.TOPAL , GÖKHAN GÖNÜL ve ROBIN VAN PERSIE dün sahada yoktu .Bu asla azımsanacak bir eksiklik değil . Ayrıca SHAKTAR da asla bu takıma nasıl elenilir denilecek bir rakip değil. Bu turun favorisi zaten onlar idi. Ve lig başlamadan , rakiplerimiz daha resmi maç bile oynamadan gelen bu erken uyarı takım için doğru yönetilirse gelecek adına yararlı olabilir . Artık gelecek Cuma günü ligler başlıyor . Tek isteğim işler yolunda gitmediğinde hatalarından ders çıkarmasını bilmektir.

Not :
• Hem KJAER hem ALVES çok kaliteli olamalarına rağmen , çok yakın tipte oyuncular, bu oyun formatı ile çok geniş alanda oynuyorlar ve defoları ortaya çıkıyor .
• DIEGO ne oynadığı belli olmayan serbest bir oyuncu modunda ! Heryere o koşuyor , kendini de yoruyor, topla da çok oynuyor kısacası bal yapmayan arı gibi .
• Van Persie bu takıma girdiğinde SOW kesik yer ve bir daha da 11’e zor döner .
• Nani hala burada değil , umarım 2. Bir QUARESMA vakası olmaz .
• Caner önünde NANI oynadığı zaman çok etkisiz , bu sene eski CANER’i inşallah aramayız .
• MEHMET TOPAL bu takımın bankosu,bu dün bir kez daha net gözler önüne serildi.DE SOUZA iyi niyetli ama anca TOPAL’ın yedeği olur , MEIRELES hala aynı tas aynı hamam , ben olsam şu an elinde bonservisi olan KEVIN PİERCE BOATENG’i takıma kazandırırım. Çünkü orta sahaya hırs lazım , yetenek lazım , tecrübe lazım ve hepsi de BOATENG de mevcut .

HER HAYIRDA BİR ŞER HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR , UAMRIM BU MAĞLUBİYET GELECEK ADINA HAYIRLI OLUR …

En Son Haberler
Ali Koç'tan Ankara'da kritik görüşme!
Fenerbahçe'de Miha Zajc için flaş karar!
Fenerbahçe'ye sakat futbolcularından iyi haber
İsmail Kartal'dan 38 maçta 23 farklı defans hattı
İsmail Kartal'dan Haber Global'e özel açıklamalar!
Mert Müldür'den Milli Takım ve Fenerbahçe için şampiyonluk sözü
Fenerbahçe'de kanatlardan müthiş katkı!
İsmail Kartal: "Trabzon'u unutmalıyız"
Gelecek maçımız
Fenerbahçe
Adana Demirspor
03.04.2024 | 20:30
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol