Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 DERBİLER KRALI
DERBİLER KRALI
23.03.2015

90 dakika sona erdiğinde , 15 gün arayla ikinci kez tamam mı ? yoksa devam mı ? maçına çıkmış ve iki derbiden de ZAFER ile ayrılmış , sahasında oynadığı son 34 DERBİDE üst üste mağlup olmamış bir takım selamlıyordu yarısı eksik olan öfkeli , hırçın , asabi ve zafer sarhoşu Saraçoğlu tribünlerini. Maç öyle saçma sapan bir maç oldu ki neresinden konuşmaya kalksak saatlerce sonu gelmeyecek türdendi.

Beşiktaş için aslında görüp görebileceği en iyi atmosfer çıkmıştı karşısına , 3 yıl evvel cezamız nedeni ile sadece bayan ve çocukların izlediği ve 3-0 kazandığımız maçı hatırladım da inanın o atmosfer ve 55.000 bayanın çığlığı dünkü kale arkası olmayan BEYEFENDİLERİN oturarak izlediği tüm 90 dakikadan kat be kat etkiliydi.

Beşiktaş şanslı idi ,

Çünkü daha maçın hemen başında Fenerbahçe için en önemli 2-3 futbolcudan biri olan GÖKHAN GÖNÜL ısınırken sakatlanmış ve oynayamıyordu .

Saraçoğlu’nu adeta cehenneme çeviren kareografileri , tezahüratları ile müthiş bir atmosfer yaratan 2 kale arkası tribünü TFF’nin saçma sapan taraflı tutumu nedeni ile boş kalmış ve 25.000 kişi eksik bir stada maç oynuyorlardı .

Maç içinde önce MEIRELES sonra da KUYT henüz daha 48. Dakika dolmadan sakatlanmış ve Fenerbahçe’nin tüm değişiklik hakları bu dakikada bitmişti.

Emenike – Taraftar gerginliği takımı da tribünü de germiş FENERBAHÇE adeta kendi ile savaşıyordu .

Galatasarayın galibiyeti ile 5’e çıkan puan farkı BJK’nin bulacağı bir golle de 7 ‘ye çıkabilir ve puan durumu 57-55-50 olup FENERBAHÇE için 2014-2015 sezonu daha 25. Hafta FİNAL yapabilirdi.

Beşiktaş şanssız idi ,

Kalecisini daha ilk yarı kaybetti,
Başlarında SLAVEN BİLİÇ var idi …

Nasıl ki BRUGGE maçını adeta kendi elleri ile verdiyse BİLİÇ bu maçı da adeta FENERBAHÇE!ye hediye etti. Geldiği günden beri hiç DERBİ kazanamayan hatta bu seneki derbilerde gol dahi atamayan bir takım yaratan BİLİÇ’e camiasının ve spor kamuoyunun verdiği desteğe şaşırmaktan öte SCHUSTER’in , Sarıyer kasabı diye yaka paça kovduğunuz DEL BOSQUE’nin , feda sezonunda gençlerle yine başa oynayan SAMET AYBABA’nın ne suçu vardı inanın bilmek istiyorum ? bir hoca vardı dün sahada kazansa ligde bir rakibini ekarte edecek ama o berabere kalmak için adeta dualar ederek maça çıkıyordu. Beşiktaş dün tüm maç beraberlik için oynadı ve işin en acı tarafı ne zaman aklına galibiyet geldi ve saldırmaya kalktı o dakikalarda da golü kalesinde gördü ve zaten hiç hak etmediği bir maçtan puansız evine döndü. Gün günlerden BEŞİKTAŞ taraftarı için aynaya bakma ve özeleştiri yapma günüdür . Benden söylemesi .

Fenerbahçe iyi miydi ? HAYIR ! sahanın en iyisi 33 yaşındaki GLADYATÖR , EGEMEN KORKMAZ ve 35!lik hırsın ve mücadelenin vücüt bulmuş hali EMRE BELÖZOĞLU’ydu . Dün yine beki de yapmaması gereken hareketler yaptı EMRE.Ve bunu fırsat bili ona bel altı vuracaklardır.Ama biz sahada basmadık yer bırakmayan ve o formayı sonuna kadar terleten oyuncularımızı asla ama asla kurda kuşa yedirtmeyiz.Siz önce sahada yeri yokken saha içerisine giren BİLİÇ’i eleştirin sonra EMRE’ye de laf ederseniz biz de tarafsızlığınıza inanırız.

Maçın hakemi FIRAT AYDINUS sanırım ilk 45 dakika kartlarını soyunma odasında unutmuş olacak ki , Formasını çıkartıp izinsiz sahayı terk eden EMENIKE’ye , Saha içine kadar girip futbolcularımızı tahrik eden BİLİÇ’e , ona aynı şekilde cevap veren EMRE’ye , ALPER’i formasından çekip indiren SERDAR’a kart gösteremedi ? Oyunun sonucuna etkisi belki olmadı ama HAKEMLİK adına rezil bir maç yönetti . Gerçi biz 8.2 puan alan GALATASARAY maçımızdaki CÜNEYT’İ gördükten sonra bu hakeme yatıp kalkıp dua etmemiz gerekir o da ayrı bir konu.

Bazı oyuncular vardır taraftar ile arası açılırsa ağzı ile kuş tutsa artık ondan iflah olmaz. Emenike artık ne yaparsa yapsın 22 mart 2015 itibari ile bileti kesilmiştir. Dün kaçırdığı gol bardağın taşan son damlası idi.Taraftarın tepkisi tabi ki saçama idi.Daha maçın başı bu kadar tepki akıl almaz hele üstüne üstlük MOUSSA diye bağırmak o futbolcuyu yer bitirtir.Sadece 1 dakika o psikolojiyi düşünün ve empati yapın.Dün sahada en zor şey EMENIKE olmaktı.Üzülüyorum inanın onun mücadele ettiğine ve özverili olduğuna eminim ama bazen olmayınca olmuyor.İSMAİL KARTAL oyuncusunu kazanmak için adeta göz göre göre kaybetti.Bir iki maç yedek soyundurup dinlendirse ve maça sonradan dahil etse aynı geçen sene olduğu gibi girip belki de atacağı gollerle EMENIKE eski günlerine dönecek ve hem kendisi hem de FENERBAHÇE adına büyük kazanç olacaktı ama olmadı .Bu sezon en az onun kadar kötü olan, en az onun kadar gol kaçıran hatta ondan çok daha az sahada savaşan mücadele eden SOW , taraftarın gözbebeği ve nasıl bir şanstır ki sahada adeta dökülürken attığı soın dakika golü ile taraftarın yeniden SEVGİLİSİ olmayı başardı .Bu işte futbol şansıdır. Ayağına sağlık SOW, asistine sağlık WEBO .

Gitti denen maç hatta gitti denen ŞAMPİYONLUK belki de bu gol ile bize geldi.Bu gol sezonun KRIILMA ANI olacak , sene sonunda bunu unutmayın size hatırlatacağım . Şimdi lige verilen arada yaraları sarma ve sakin kalıp birlik olma zamanıdır.Bunca sakat varken verilen bu ara ilaç gibi gelecek..Ama asıl mücadele şimdi başlıyor.Galatasaray maçı sonrası Ankara’da kaybedilen 3 puanın tekrarını yaşamak istemiyorsak bu maça da aynı ciddiyetle hazırlanıp RİZE’den 3 puan ile dönmek şarttır hatta farzdır , sünnettir…

Kalan 9 haftada derbileri bitirmiş bir takım Olarak ŞAMPİYONLUK yolu bizim için net bir şekilde ANADOLU’dan geçmekte . Rakipleirmizin TRABZON-G.SARAY , TRABZON-BEŞİKTAŞ , G.SARAY-BEŞİKTAŞ maçlarını hesaba katmadan biz kendi işimize bakmalıyız.Yaşanan gol problemi artık bu sene için halledilebilecek bir sorun olmadığına göre eldekilerle idare edeceğiz. Dünkü maçtaki hırs, azim,istek her maça yansır ise 4.YILDIZ zor da olsa bizim formamızda PARILDAYACAKTIR.Çünkü bunu en çok hak eden de biziz .

HAYDİ FENERBAHÇE.DÜN GECE DİRİLİŞ MAÇINI OYNADIN.BUNDAN SONRA HER MAÇ AYRI AYRI FİNAL VE BİZE DE ŞAMPİYON OLMAK YAKIŞIR .

MAÇIN 3 ADAMI : EGEMEN KORKMAZ – EMRE BELÖZOĞLU – PIERRE WEBO

Not 1 : Dün gece bir kez daha net olarak gördük ki MARATON ve FENRIUM tribünlerine gelen halkın kısmen daha zengin tabakası , KOMBİNELİ PARALI FENERBAHÇELİLER…asla ve asla cebindeki yemek parasını ,cüzdanındaki son parasını , biriktirdiği harçlığı ile bilet akıp KALE ARKASINI dolduran gerçek halkın arasından gelen taraftarların tırnağı dahi olamazlar.Biz maçta TARAFTAR istiyoruz oturup çekirdek yiyerek tiyatro izler gibi maç izleyen maça 5 dakika kala gelen seyirci değil. Tüm maç boyunca en çok sesi çıkarttığınız en organize ve yüksek sesle bağırdığınız an EMENIKE^yi yuhladığınız andı. Demek ki isteyince bağırabiliyormuşsunuz .Olmadı maratan alt, olmadı Fenerium !!!

Not 2 : Tamam Emenike mümkün olduğunca iyi niyetle ve senin açından bakmaya çalıştım. Protestolara üzülmekte haklısın. Taraftarın yaptığı da yanlıştı ama o çıkarttığın forma LEFTER’İN,CAN BARTU’NUN , CEMİL’İN , SELÇUK’UN , RIDVAN’IN, ALEX’İN forması. Bazıları gibi sanki formayı yere atmışcasına tepki vermeyeceğim ama sana yakışan saha kenarına gelip hocandan çıkmak istemekti. Bu taraftar AZ Alkmaar maçında ALEX’i yuhaladı be sen neden bahsediyorsun…uzun lafın kısası O FORMA KUTSALDIR NASİP OLMAZ HERKESE…bunu unutma …

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol