Warning: Undefined array key "kaynaklink" in /customers/b/8/f/fenerkolik.org/httpd.www/yazi1.php on line 9 OPERASYON GECESİ
OPERASYON GECESİ
24.02.2015

Kadıköy’de 33 maçtır yenilmeyen FENERBAHÇE, Akhisarspor karşısında. Maç 1-1 devam ediyor ve dakikalar 49 ‘u gösteriyor. Fenerbahçe gol için baskısını artırmış Akhisar iyiden iyiye ceza sahasına hapsolmuş vaziyette. 1 dakika önce arkadan EMRE’nin tendonuna kramponun tabanı ile dalan CUSTODIO, sarı ile yırtmış olmanın gazı ile ceza alanı çevresinde bir hava topu mücadelesinde MEHMET TOPAL’a önce dirsek göstererek sonra da yüzüne direk kasti omuz vurarak çok sert bir faul yapıyor. Faulü gören sözde hakem aslında operasyonun tetikçisi oyunu devam ettiriyor, top sadece 1 saniye sonra MOUSSA SOW’un önüne düşüyor, kaleciyle karşı karşıya penaltı noktasında %100’lük gol pozisyonu o an herkes gol diye ayağa kalkarken birden bir düdük sesi ile oyun duruyor, ! Herkes isyanda !!! golümüzün güme gitmesine sinir vaziyette . KIRMIZI KARTI oyun durunca da gösterebilir diye düşünüyorlar ! yok yok ne kırmızısı ! sadece faul ! GOLÜMÜZ gasp edilirken, RAKİBİN 10 KİŞİ kalması da engelleniyor ! Herkes isyan ediyor ! ÇÜNKÜ FUTBOLU BİLEN HERKES, hangi takımı tuttuğu önemli değil … o pozisyonun devam ettirilmesi gerektiğini bilir ! SONUÇ MU ? FENERBAHÇE 50.dakikada 2-1 öne geçeceği yerde maç berabere devam ediyor. Akhisarspor takımı uzatmalarla beraber kalan 44 dakikada bir kişi eksik oynayacağına 11 kişi maçı tamamlıyor. AYIPTIR. YAZIKTIR. GÜNAHTIR. Bir takımın emeklerine ihanettir.Bir takımın puanlarını alıp başka bir takıma vermektir bu! Hatırlayın birkaç hafta evvel, GALATASARAY ’ın golünde kendisi de topa o heyecanla vole atan hakem müsveddesine şimdi göstermelik 3-4 maç ceza verecekler.Ama arka tarafta onu tebrik edecekler.Görevini layığıyla yerine getirdiği için ödüllendirecekler.Ve çok geçmeden nisan ayı gibi yeniden bu TETİKÇİYE maç verecekler ! Ben artık bundan sonra maçı ne kadar yazsam boş. Gerçekten boş. Tüm maç üstün oynasak en yazar. Hakem hakemliğini yapmadıktan sonra….

Zor da olsa saha içine gelecek olursak.Kimileri şöyle düşünebilir.Sen büyük takımsan hakemi de yeneceksin.Zaten dün maçı kazansaydık yazımın başlığı HAKEMİ DE YENDİK olacaktı. Ama olmadı. Emenike 1 metreden dağlara taşlara vurdu, SOW 3 metreden direğe nişanladı ! Gökhan Gönül 2 kez karşı karşıya kaldı son vuruşa kadar her şeyi mükemmel yapıp topu sonunda tribünlere attı. Maç içinde orta ve şut rekoru kırdık.Sayısız korner attık. EE ? sonuç … AKHİSAR 2-FENERBAHÇE 1. Evet kimse o detaylara bakmaz kardeşim. Hakemi de unuturlar hatta konuşmazlar bile.Ve olan FENERBAHÇE’nin şampiyonluk yolunda haksızca kaybettiği çok mühim 3 PUANA olur. Sene sonu o 3 puanla belki de şampiyonluk kazanacağız. Bu kadar yakın seyreden bir ligde bir takımın diğerine 3 puandan fazla fark yapması şu an için bile olası gözükmüyor iken bu 3 PuaN çok değerli olacak.Lakin o güne kadar da herkes tarafından unutulmuş olacak.

İşte bu yüzden artık FENERBAHÇE CAMİASI olarak daha da çok kenetlenme, birlik olma zamanıdır. Takım puan kaybetse de son derece üstün oyun ortaya koymaya devam ediyor. tıpkı Trabzonspor mücadelesinde olduğu rakibi ezdik ama kazanamadık.Rakiplerimiz kötü oynayıp, rakiplerinin hak ettikleri maçlarda 3’er 3’er puanlar alırken biz kazanacağımız maçları hediye ediyoruz. Bu maçtan ders çıkartmalıyız. Hem bu sene adına hem de sene sonu transfer anlamında çok çok iyi dersler çıkarılacak bir maç oynadık. İstediğiniz kadar çok sevin MOUSSA SOW bu takımın santroforu değil. Kanmayın 1-2 göze hoş gelen röveşata golüne bu adam yılda en fazla 10-12 gol atabilen sıradan bir oyuncu. EMENIKE zaten futbolda santrofor değil.Sadece hızlı bir hücüm oyuncusu, İngilizlerin tabiri ile striker. Ne zaman faydalı olur önünde açık alan olduğu zaman.Yoksa KADIKÖYDE kapalı müdaafalara karşı en uçta santrofor oynar ise her maç ıslıklanıyor. Gol vuruşu yok, fırsatçılık yok, hava hakimiyeti, kafa gol vuruş özelliği yok ! WEBO dan bahsetmeyeceğim bile artık futbolunun son demlerini oynayan iyi bir yedekten ötesi olamaz maalesef. Ve biz kalan 13 maçı bu forvet hattı ile oynayacağız. Sene başı bu takıma sanrtofor şart diye bas bas bağırırken boşa konuşmuyorduk.Maalesef şimdi dediklerimiz bir bir ortaya çıkıyor.Umarım bu hatalar 4.YILDIZIMIZA engel olmaz. Bu takımı takım yapan kalecisi, defans hattının uyumu, orta sahasının iyi pas yapması ve hepsinden önemli en güçlü yanı ise 2 bekinin üst düzey olmasıdır. Asla ve asla hücum hattı değildir. Zaten EMENIKE 4, SOW 8, WEBO 4 gol atarak kendilerini bu söylemlerimde delil niteliğinde ele vermişlerdir.

Son olarak geçen sene 2. Yarı başında puan farkının açılmış olması sebebi ile lige denge getirmeye çalışan hakemleri unutmadığımız gibi bu senekileri de asla unutmayacağız.Dün gece futbol kirlenmiştir. Çünkü dünkü verilen karar anlık bir ofsayt veya penaltı kararı deği, l açık seçik bile bile avantajı GOL olur korkusu ile durdurma ve net KIRMIZI KARTI gösterememe EYYAMIDIR !

EY FENERBAHÇELİ TAKIMINA, KAÇIRIDIĞI GOLLER İÇİN OYUNCULARINA, HATALI DEĞİŞİKLİKLER YÜZÜNDEN TEKNİK DİREKTÖRÜNE KIZ … SİNİRLEN … AMA YAPILAN HAKSIZLIKLARI DA SİNEYE ÇEKME.

BU TAKIM 2015 MAYISINDA HAKEMLERİ DE, TFF ‘Yİ DE, TAHKİM KURULUNU DA, GALATASARAY’I, BEŞİKTAŞ’I DA yenerek rahmetli SÜLEYMAN SEBA sezonu adı verilen ama gerçek ismi FENERBAHÇE’yi şampiyon yapmama sezonu olan bu ligde 4. YILDIZI TAKACAK ve. ŞAMPİYON olacaktır.

En Son Haberler
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'de Edin Dzeko gönülleri fethetti
Batshuayi'den inanılmaz istatistik: 48 dakikada bir gol!
Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman, şifresiz mi? Hangi kanalda, saat kaçta?
Michy Batshuayi'den rekor!
İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!
Fenerbahçe'nin yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı'nı seçeceği tarih açıklandı
Fenerbahçe'de Oosterwolde’den kötü haber..
Gelecek maçımız
Sivasspor
Fenerbahçe
22.04.2024 | 20:00
FenerKolik Resmi Web Sitesi © 2013-2022 - Tüm Hakları Saklıdır.
by Serkan Acar

Anasayfa    FB TV    İletişim    Reklam

24 Saat Futbol