''Bize 'Karışmayın' dediler''

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' adıyla bilinen 6222 sayılı yasadaki abartılı müeyyidelerin yeniden gözden geçirilmesine zamanında bir grup tarafından ciddi muhalefet geldiğini ve girişimin engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Hükümetin 'Özel Yetkili Mahkemeler'in şu ana kadar baktığı ve bazıları hakkında karar verdiği davaların yeniden görülmesi konusu gündemdeki ağırlığını koruyor. Özellikle Yargıtay’ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın mahkumiyetini onaylayan nihai kararı sonrası büyüyen tartışma, gerek muhalefet, gerekse de iktidar partisinin de yargıdaki 'paralele yapı'ya dair görüşlerini bu konu üzerinde açıklamalarına neden oluyor.

İlk olarak MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin dün yaptığı açıklamalarla alevlenen konu, bugün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın sözleriyle adeta bir yerde itiraf niteliği kazandı.
Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Yargıtay kararı hakkında yaptığı, ''Seçim arifesinde niçin böyle bir karar açıklanır? Bütün bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. Şu ana kadar yargıdaki o paralel yapının ince hesaplar suretiyle böyle bir adım attığına inanıyorum'' sözlerine yönelik göndermede bulunup, bu davaların arık özünden sakat hale geldiğini belirtmiş ve Erdoğan’ın siyasileştiğini belirttiği Yargıtay’ın bu kararını MİT Müsteşarı Hakan Fidan için uygulanan ayrıcalıkta ele alınması gerektiğini söyledi.
Yıldırım’ın hapis yatacağını bile bile ülkeye dönüşünün üzerinde duran Yeniçeri, Başbakan’ın Yıldırım için artık harekete geçmesi gerektiğini ifade etmişti. Bu açıklama sonrası hükümet cephesinden de itiraf gibi açıklamaları AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptı.
Elitaş, yargıdaki yozlaşmadan bahsettiği konuşmasında, bugün '6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' olarak bilinen yasanın ilk halinin değiştirilmesine yönelik çabaların cemaat tarafından engellenmeye çalışıldığını belirterek, şu itiraf niteliğindeki sözleri söyledi:

''Artık yargı, ideolojileşmiş bir pozisyonda. Şike yasasını getirdikten sonra, baktık, bu şike yasasıyla ilgili maddelerde çok ağır hükümlerin olduğunu gördükten sonra Kulüpler Birliği, federasyon, bize geldiler dediler ki 'Biz bunu istedik ancak yaptığımızın yanlış olduğunu gördük. Ne olur bunu makul bir seviyeye getirin' dediler. Şike yasası görüşülürken, bir grup bize geldi, 'Şike yasasıyla uğraşmayın' dediler. Biz dedik ki, 'Siz bizim manevi dünyamızı şekillendirmekle ilgili biz size itimat etmişiz. Ama maddi dünyadaki, futbol oyunundaki ortaya çıkan karmaşalarla, futbol oyunundaki var olan çeşitli, hukuka aykırı işlerle ilişkilerle ilgili konu manevi dünyamızı şekillendiren kişileri ne ilgilendirir?''

(TOTEMSPOR)

Ekleme Tarihi: 23.01.2014
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.