Fenerbahçe'de Altay Bayındır gerçekleri! Volkan Demirel detayı
11.10.2022

«
2/4
»
Altay’ın bu sezona bocalayarak başlamasında 2 neden ön plana çıkıyor. İlk olarak yıllardır Fenerbahçe’de yedek kaleci istikrarsızlığı yaşanıyor. Rekabeti sağlayacak bir ikinci kalecinin olmayışı önce Volkan Demirel şimdi de Altay Bayındır’ı olumsuz etkiliyor.

2015’te Mert Günok’un ayrılmasından sonra Fenerbahçe’de ikinci kaleci eksikliği hep hissedildi. 2015-16 sezonunda Fabiano ile başlayan bu süreçte sırasıyla Kameni, Harun Tekin, Berke Özer ve İrfan Can Eğribayat geldi. Altyapıdan Erten Ersu, Oytun Özdoğan ve Ertuğrul Çetin gibi kaleciler yetişse de 1 numarayı zorlayacak duruma ulaşamadılar.

ADAPTASYON PROBLEMİ

İkinci seçenek olarak da Jorge Jesus’un oyun sistemi ve tarzına uyum sağlamak kolay olmuyor.

Altay’ın geldiği 2019’dan beri ilk kez bu denli bir hücum futbolu benimsendi. Savunma hem çok önde kuruluyor hem de belirlenen ofsayt taktiğiyle rakip savunmaların sürekli defans arkası koşu tehdidi bulunuyor. Ersun Yanal, Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira ve İsmail Kartal dönemlerinde daha dengeli bir defans hattı vardı. Altay, Jesus’un oynattığı sistemle ilk kez çalışıyor. Bu durum adaptasyon sorunları ve hataları getirebiliyor.
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.