Fenerbahçe'de golcüler fark yarattı
10.10.2022

«
2/6
»
Valencia'dan lige harika başlangıç

Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Enner Valencia, özellikle ligde başarılı bir performans ortaya koydu.

VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasında 3 gol birden atıp, Fenerbahçe formasıyla ligde ilk kez “hat-trick“ yapan Ekvadorlu forvet, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda HJK Helsinki'ye karşı aynı başarıyı göstermişti.

Sarı-lacivertli camiaya katılmasının ardından ligde ilk sezonunda 12 gol bulan 32 yaşındaki golcü, geçtiğimiz sezonu ise 7 golle tamamlamıştı. Enner Valencia, bu sezon ise ligde çıktığı 7 müsabakada 10 gol atmayı başardı.

Süper Lig'e bu sezon etkileyici bir başlangıç yapan ve 3 maç üst üste 2'şer gol atmayı başaran tecrübeli forvet, Konyaspor deplasmanında oyundan atılarak hayal kırıklığı yaşattı.

Kayserispor'a karşı cezası nedeniyle oynayamayan Valencia, Alanyaspor maçıyla gollerine devam etti. Beşiktaş maçında rakip fileleri havalandırmayı başaramayan 32 yaşındaki oyuncu, Fatih Karagümrük karşısında ise “hat-trick“ yaparak dikkat çekti.

Ekvadorlu golcü, ayrıca sarı-lacivertli formayla 2017-2018 sezonundan sonra “hat-trick“ yapan ilk yabancı futbolcu oldu.

Fenerbahçe adına bir maçta 3 golü en son, 19 Kasım 2017 tarihinde Sivasspor'u 4-1 yendikleri maçta Roberto Soldado kaydetmişti.
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.