Yazarlardan Fenerbahçe yorumları; "Yolun sonu artık belli"
23.10.2022

1/9
YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin evinde Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından gazetelerindeki köşelerinde değerlendirmelerde bulundu.

2/9
“JESUS TREND BELİRLİYOR“
“Futbol boks değil. Kazanmak için gol atmalısınız. Bu noktada da Jesus devreye girdi zaten. 75’te oyuna gol şansı olan üç futbolcu birden sürdü; Pedro, Rossi ve Emre’yi. Gol gelmeden önceki 120 saniye içinde Emre’nin driplingle Lincoln’e hazırladığı bir pozisyon var. Pedro’nun güçlü presi. Arao’nun kazandığı topla yaptığı asist. Ve Rossi’nin bu sezon ligde penaltı dışında hiç gol yememiş Volkan’ı mağlup eden şutu...

Jesus sadece bir teknik direktör değil. Ecnebilerin deyimiyle bir ‘trendsetter’. Trend belirleyici yani... Türkiye’ye geldiğinden beri trend belirliyor, ezber bozuyor. “Sadece küçük takımlar haftada bir maç yaparlar” dedi önce. Ardından üçlü-dörtlü savunma tartışmasını gülünç hale getirdi. Çünkü hiçbir şey fark etmiyordu onun takımında. Bu arada ‘ideal 11’ kavramını çöpe atıp bir ‘ideal 25’ yarattı Kadıköy’de. Ve dün o ideal 25’ten dördünü oyuna sokup çevirdi maçı.“ (Uğur Meleke - Hürriyet)

3/9
“ÖMER ALİ KOLUNU AÇIYOR“
“İki ayrı tarzda futbol oynayan takım... Dün akşam Kadıköy'deki karşılaşmada çok iyi mücadele ettiler. Fenerbahçe, hücum presi iyi yapıyor, kaptığı toplarla hücum ediyor. Başakşehir de pres yapıyor ama hücum preste fazla yoklar. Rakibi çekip öyle mücadele ediyorlar. Hücum presi az yapıyorlar.

Hakem Zorbay Küçük oynatmak istedi, az hata yaptı. Ama en büyük hatası oyunun içine çok fazla girmesi. Futbolcuların görüş alanlarını kapatıyor. Penaltı istenilen pozisyonda, top Ömer Ali'nin eline mi çarpıyor? Yoksa Ömer Ali topa doğru kolunu mu açıyor? Bana ilk görüntüde biraz kolunu açıyor gibi geldi. Bu ne demektir? Top geçmesin.“ (Erman Toroğlu - Sabah)

4/9
“HAKEM VE VAR PENALTIYI ATLADI“
“Önce şunu söyleyelim, Fenerbahçe çok fazla pozisyon üretemese de inanılmaz dominant oynayan, rakibe basan, sürekli defansı ileri çıkartıp rakibi ofsayta düşüren bir oyun tarzına sahip. Oyunun kontrolünü hiçbir zaman rakibe vermiyorlar.

Hakem Zorbay Küçük, oyun genelinde fena değildi. Ama ilk yarıda Ömer Ali, bilerek isteyerek top yanından geçerken koluyla dokundu. Penaltı olmalıydı. Ne hakem gördü, ne de VAR davet etti. Ama Zorbay'ın en önemli dezavantajı sahadaki duruşu ve vücut diliyle ürkek ve sahanın hakimi olmadığını hissettirmesi.“ (Ahmet Çakar - Sabah)

5/9
“GÖVDE GÖSTERİSİ“
“Ligin zirve mücadelesinin, tam bir bilek güreşine döndüğü, tadından yenmeyecek bir maç izledik. Pozisyon sayısının az olduğuna bakmayın, zaten iki takımın kurgusu da tedbirleri aşmak üzerineydi.

Bir anda kurgusunda dengesizlikler doğdu Başakşehir'in. Boş alanlar oldu ve Rossi'nin mükemmel şutu geldi. Kazanmak kadar, önemli bir gövde gösterisiydi bu. Rakibi iki-üç şutta bırakıp, taktik disiplinden uzaklaşmadan, sabırla aradılar golü. Kadıköy'ü yeniden “cehennem“ yapan bir atmosfer yarattılar taraftarlarıyla.“ (Gürcan Bilgiç - Sabah“JESUS DOĞRUYU YAPTI“
“Fenerbahçe genel ofansif anlayışta defans bloğunu çizgi halinde öne çıkarttığından rakiplerine pozisyon bulma şansı veriyordu. Jesus dün gece Başakşehir'in gücünü de göz önüne alarak bu anlayıştan vazgeçti. Başakşehir, kalecinin de işin içinde olduğu prese karşı riskli paslarla oyun kuruyordu. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin gücünü göz önüne alarak bu alışkanlığını en aza indirtti. Böyle olunca maçın genelinde disiplinli bir taktik savaşı izledik.

Bu tempoda maç kısır bir döngüye girmiş gidiyordu. Ben de düşünüyordum 'Niye Jorge Jesus 60'larda yaptığı değişiklikleri açıkça gerektiği halde yapmıyor' diye. Nihayet 3 doğru hamleyi biraz geç de olsa yaptı. Sonrasında maçın rengi tamamen değişti. Müthiş bir Fenerbahçe baskısı ve tehlikeleri başladı. Geliyorum diyen gol de Rossi'nin güzel vuruşuyla geldi.“ (Ömer Üründül - Sabah))

6/9
“JESUS DOĞRUYU YAPTI“
“Fenerbahçe genel ofansif anlayışta defans bloğunu çizgi halinde öne çıkarttığından rakiplerine pozisyon bulma şansı veriyordu. Jesus dün gece Başakşehir'in gücünü de göz önüne alarak bu anlayıştan vazgeçti. Başakşehir, kalecinin de işin içinde olduğu prese karşı riskli paslarla oyun kuruyordu. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin gücünü göz önüne alarak bu alışkanlığını en aza indirtti. Böyle olunca maçın genelinde disiplinli bir taktik savaşı izledik.

Bu tempoda maç kısır bir döngüye girmiş gidiyordu. Ben de düşünüyordum 'Niye Jorge Jesus 60'larda yaptığı değişiklikleri açıkça gerektiği halde yapmıyor' diye. Nihayet 3 doğru hamleyi biraz geç de olsa yaptı. Sonrasında maçın rengi tamamen değişti. Müthiş bir Fenerbahçe baskısı ve tehlikeleri başladı. Geliyorum diyen gol de Rossi'nin güzel vuruşuyla geldi.“ (Ömer Üründül - Sabah)

7/9
“YOLUN SONUNU F.BAHÇE BELİRLER“
“Her rakibin çare üretmek için kafa patlattığı Fenerbahçe’nin agresif formatı, maçın son çeyreğindeki Jesus rötuşlarıyla Belözoğlu’nu aştı ve teknik direktörlerin teknik/taktik yarışı anlamındaki maçı 'usta' olan kazandı.

Artık tren kaçtı… Bundan sonra Fenerbahçe’nin nereye kadar gideceğini ancak Fenerbahçe bilir. İster “Eksper” olur, ancak şampiyonluk garında durur… İster “duraklara” uğrar yarışa başka yolcuları da kabul eder.“ (Ercan Güven - Milliyet)

8/9
“ALTIN VURUŞ“
“Oyun, maçın son anlarına kadar ya duran bir topa ya ceza sahası dışından atılacak bir şuta kaldı. O şutu da Fenerbahçe 84 dakika boyunca bekledi ve Diego Rossi'nin ayağından buldu. 60. dakikadan sonra maça tamamen hakim olan bir Fenerbahçe izledik. Başakşehir'in 2. yarıda sadece uzatma dakikalarında bir şutu vardı. Son bölümdeki oyun çok doğru ve çok iyiydi. Başakşehir'e adeta nefes aldırmadan tek kaleye dönen bir oyun izledik. Jesus'un değişikliği de maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puana imza atmış oldu.“ (İlker Yağcıoğlu - Takvim)

9/9
“FENERBAHÇE'NİN NEREYE GİTTİĞİ BELLİ“
“Tam da şövalyelerin buluşması gibiydi Fenerbahçe - Başakşehir maçı… Puan cetvelinin ve istatistiklerin efendisi olarak takdir toplayan Fenerbahçe ve konuğu, birbirlerine önem vererek, saygı duyarak sanki düelloya değil, yuvarlak masa toplantısına katılmış gibiydiler.“

“Fenerbahçe parlak elbisesine toz kondurmadan, sezonun büyük takımı özelliğini daha da geliştirerek… En yakın rakibini yenip liderlik koltuğuna oturarak büyük iş yaptı. Bu takıma uzaktan bakanlar artık nereye gittiğini biliyorlar. Büyük konuşmayalım. Hedefine ulaşır ya da ulaşamaz. Hiç belli olmaz. Ama bu heyecanlı koşu bile futbolseveri mutlu etmeye yeter!“ (Atilla Gökçe - Milliyet)


Amrabat'tan İsmail Yüksek'e övgü

Arrow

Tadic: 'Alex de Souza efsanemiz'

Arrow

Kostic: 'Bu şekilde devam etmeliyiz'

Arrow

Fenerbahçe'den tepki: "İzahı olamaz"

Arrow

Jose Mourinho'dan geceye damga vuran hareket

Arrow

Fenerbahçe, Antalya'da ikinci yarı galibiyete koştu

Arrow

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel paniği!

Arrow

Rakibimiz Antalyaspor! İşte muhtemel 11'imiz...

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.