Yazarlardan Fenerbahçe değerlendirmesi
19.10.2022

1/5
YAZARLARIN DEĞERLENDİRMESİ
Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta geride kalırken Hürriyet Yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Fenerbahçe'nin gündemini değerlendirdi.

2/5
“MİLLİ TAKIMA DA BIELSA GETİRİLMELİ“

1- Jesus ezber bozmaya devam ediyor. Portekizli hoca için görüşleriniz nedir? Ali Koç onunla uzun vadeli sözleşme yapmalı mı, yoksa erken mi?


UĞUR MELEKE: “F.Bahçe’nin neredeyse vitesi ikiden üçe çıkarmadığı bir maçtı A.Gücü maçı. Ama düşük viteste bile skoru 3-0’a getirmeyi başardılar. F.Bahçe’de herkes gelişiyor, neredeyse geriye giden tek bir futbolcu yok. Perşembe Larnaka’da, pazartesi Ankara’da oynanıyor ama fiziksel bir düşüş yaşanmıyor. Jesus tüm takımdan faydalanıyor, ideal 11 kavramını çöpe attı. Ben Koç’un yerinde olsam tek bir gün dahi kaybetmeden Jesus’a uzun vadeli sözleşme teklif ederim. Eğer Jesus Süper Lig’de kalır, milli takım da şu vasat yönetim ve teknik ekipten kurtulup Bielsa’yı getirebilirse lig ve milli takım için olumlu haberler olur bunlar bence.“

3/5
“TÜRKİYE’YE DERS VERİYOR“

GÜNTEKİN ONAY: Jesus, Türkiye’ye teknik direktörlük dersi veriyor. Kadroyu lig-Avrupa ekseninde optimum şekilde verimli kullanıyor. Taktiksel olarak esnek ve yaratıcı, fiziksel olarak oyuncuların hepsi son derece diri ve takım boyu çok kısa. Saha içi organizasyonu üst seviyede ve oyun disiplini tam. Fenerbahçe’nin kadrosu çok geniş ama Jesus’un elinde süper yıldızlar yok. Öne çıkan faktör; Fenerbahçe tam bir teknik direktör takımı olmuş.

4/5
“TARAFTAR JESUS’UN OYUNUNU ÇOK SEVDİ“

FIRAT AYDINUS: Evet, oynattığı oyun riskli; evet, her maç oynadığı rakipler gol pozisyonlarına rahatça girebiliyor; evet, Fenerbahçe gol de yiyor ama Jesus’un “Bu takım yediğinin bir fazlasını atar” inancını sarı lacivertlilere empoze etmesi gerçeğini de gözardı etmemek gerek. Taraftar bu oyunu benimsedi ve sevdi açıkçası. Şu anda taraftar ve yönetim kesinlikle Jorge Jesus ile uzun vadeli bir sözleşme yapmak istiyordur. Bu konuda hocanın bir yıllık sözleşme isteğinin nedenlerinin sorgulanması, uzun vadede atılacak adımlar için önemli bir faktör olabilir.

5/5
“BAHANE DUVARLARINI YIKIYOR“

MEHMET ARSLAN: Fenerbahçe maçlarında oynayan da, izleyen de keyif alıyor. Özellikle futbolcular yaptıkları işten keyif alıyorlar. Bir teknik adamın oluşturabileceği en ideal takım bu. Bu keyif izleyene de yansıyor. Siz hiç bahane ürettiğine şahit oldunuz mu Jesus’un? Tam aksine zihnimize bahane duvarlarını yıkıyor her hafta. Jesus’u, bırakın şampiyonluğu, sırf bu anlayışı için bile bırakmamalı Fenerbahçe. Ve en güzeli de hiçbir şeyi yeterli bulmuyor. Hep daha fazlasını ve daha güzelini arıyor. 3 ayda Fenerbahçe’nin liderliğine yükseldi. Onun her krizi çözebileceğine olan inanç gelişti. Böyle bir teknik adam kaçırılır mı!


Amrabat'tan İsmail Yüksek'e övgü

Arrow

Tadic: 'Alex de Souza efsanemiz'

Arrow

Kostic: 'Bu şekilde devam etmeliyiz'

Arrow

Fenerbahçe'den tepki: "İzahı olamaz"

Arrow

Jose Mourinho'dan geceye damga vuran hareket

Arrow

Fenerbahçe, Antalya'da ikinci yarı galibiyete koştu

Arrow

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel paniği!

Arrow

Rakibimiz Antalyaspor! İşte muhtemel 11'imiz...

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.