Yazarlardan Fenerbahçe değerlendirmesi
30.04.2022

1/11
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin kendi sahasında Gaziantep FK karşısına aldığı 3-2'lik galibiyeti değerlendirdi. Yazıların tamamını paragraf sonunda adı verilen gazetede bulabilirsiniz.

2/11
“ROTAYI POZİTİF FUTBOLA ÇEVİRDİLER“

UĞUR MELEKE:
5’teki Rossi, 62’deki Serdar Dursun golleri dahil son bir aydır Fenerbahçe’de değişmeyen bir şey var: Sağ kanatta kalabalıklaşıyorlar. O kalabalıkla bir dengesizlik yaratıyorlar ve muhakkak oradan bir şey üretiyorlar. Fenerbahçe haftalardır sağ kanattan benzer organizasyonlarla benzer goller atmasına rağmen ne Torrent’in, ne Bülent Korkmaz’ın, ne de Erol Bulut’un bu konuya çalıştıklarına dair bir his yaşamadım ben. Bir başka enteresan detayı da son iki yılda görev yapan iki eski Fenerbahçe futbolcusu ve hocasının kamuoyunda bıraktığı farklı izleri karşılaştırma fırsatı bulmamızdı. Erol Bulut Fenerbahçe’yi, aynen Pereira gibi bir fırsat futboluna mahkûm etmişti. Oysa İsmail Kartal ve Emre Belözoğlu, bu iki hocanın ardından göreve gelip futbolcuların bileklerindeki zincirleri çözdüler ve rotayı pozitif futbola çevirdiler. (Hürriyet)

3/11
“KUCAĞINA BOMBAYI KOYDU“

ERMAN TOROĞLU:
F.Bahçe'de iyi şeyler oluyor. En büyük avantajları, belli bir kadro oluşturdu İsmail Kartal. Çıkanın yerine giren, o noktada oynuyor. Yani herkesin ne yapacağı belli. İsmail Kartal bu istikrarı sağladı. Zaten bu göreve gelmeden önce, kafasında takımı bayağı canlandırmış, beynini iyi hazırlamış. Tabii İsmail Kartal'ın bu gidişi, seneye F.Bahçe'de kim teknik direktör olacak; onu da bilinmez hale getiriyor. Yani Kartal, bu gidiş ile Ali Koç'un kucağına bombayı koydu. Ali Koç bombanın pimini çeker, atar mı; yoksa o bombayla devam eder mi; onu göreceğiz. (Sabah)

4/11
“FİZİK GÜCÜ MÜKEMMEL DURUMDA“

AHMET ÇAKAR:
Fenerbahçe haftalardır çok iyi gidiyor. İsmail Kartal göreve geldikten sonra lig başlamış olsaydı herhalde şu anda Fenerbahçe uzak ara liderdi. Gerçekten de bu takım fizik olarak ligin sonuna gelinmiş olmasına rağmen mükemmel durumda. Böyle olunca da rakibe basıyorlar, ikili mücadele üstünlüğü kuruyorlar ve tempo yapıyorlar. Fenerbahçe ilk yarıda iyiydi. İkinci yarıda da Fenerbahçe 60'a kadar iyiydi. Top kayıpları başladı ve ardından Antep'in golü geldi. Son yarım saat Fenerbahçe için çok sıkıntılı geçebilirdi. Zajc'ın golü F.Bahçe'yi rahatlattı ve sarı-lacivertliler, lig ikinciliği yolunda doludizgin devam etti. (Sabah)

5/11
“BAŞKAN ALİ KOÇ'U DÜŞÜNDÜREN KARE“

GÜRCAN BİLGİÇ:
Dikkatli oyun, etkili ataklar, kötü kararlar, kaçan fırsatlar içinde ilk yarı biterken Antep'in tek şutu 36'daydı. Beş ilk 11 oyuncusu maç listesinde yoktu ama İsmail Kartal'ın “makinası“ bunları hissettirmeden sahadaydı. Son dakikalarda üst üste yedinci galibiyetin sevincini, taraftarla da paylaştı. Maç bitimindeki buluşma, Başkan Ali Koç'u düşündüren bir fotoğraf olmalı. Bu takım ve seyirci dört-beş sezon sonra, ilk kez böyle sıcak kucaklaşıyor, birbirine saygı duyuyor. Bu binanın temeli atıldı, tuğlaları yerleşiyor, mimarı da İsmail Kartal. Başkan, vereceği nihai kararın neleri yıkacağını çok iyi düşünmeli… (Sabah)

6/11
“İSMAİL KARTAL İLE DEVAM EDER“

ŞANSAL BÜYÜKA:
Koca bir hafta gazete manşetlerinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Portekizli ünlü hoca Jorge Jesus‘un Lizbon’da buluşma haberleri vardı… Fotoğraflar yayınlandı... Haber yalan - dolan değildi, Başkan Ali Koç’un da alternatif hoca arayışları doğaldı… Ancak buluşmanın, medyada patlaması iş başındaki hoca için sıkıntı yaratabilir, güven ve moral duygularının temeline dinamit koyabilirdi… Ancak gördük ki, İsmail Kartal “tam konsantrasyon“ işinin başında… Aklın yolu bir… Ali Başkan dolaşır, Jorge Jesus dahil çeşitli hocalarla görüşür, son noktada İsmail Kartal ile devam eder… Doğrusu da bu… “Son noktada“ dememin nedeni, Ali Başkan’ın her kararı son noktada veriyor olmasından... (Milliyet)

7/11
“İSMAİL HOCA BÜYÜK İŞ BAŞARDI“

İLKER YAĞCIOĞLU:
İsmail Kartal Gaziantep maçın ideal 11'inden 3 eksikle başlamak zorunda kaldı. Defansta Kim, orta sahanın bel kemiği Crespo ve sağ bekte Osayi'nin olmayışı önemli eksiklerdi. Özellikle Crespo'nun yokluğu çok hissedildi. Buna karşın Rossi, Mert ve İrfan gecenin en çok çalışan ve isteyen oyuncularıydı. Serdar Dursun ile çok top kaybı yapmasına rağmen ve penaltıyı kaçırmasına rağmen golünü atarak üzerine düşeni yaptı. Ferdi ve Nazım'ın hücuma çok fazla çıkmaması Fenerbahçe'nin daha üretken olmasını engelledi. Ama şu bir gerçek ki sahaya çıkan herkes müthiş bir mücadele örneği gösterdi. İsmail Kartal ve öğrencileri 11'de 10 yaparak müthiş bir finale doğru yol alıyorlar. İsmail hoca büyük iş başardı (Takvim).

8/11
“ŞAMPİYONLUK MAÇI GİBİ İSTEKLİYDİLER“

ENGİN VEREL:
Her alanda pres yapan, kaptığı toplarla fazla gol pozisyonu üretemese de iyi organize olan bir Fenerbahçe izledik. Sanki şampiyonluk maçına çıkmış gibi istekliydiler. Son dönemdeki başarılı sonuçların takımın özgüvenini de çok yukarı çektiğini gördük. Yaptığı işten zevk alan bir oyuncu kadrosu vardı. Kaçan penaltıya rağmen maç 2-0 olana kadar bu görüntü devam etti. 2-0'ın rehavetiyle rüzgar tersine döndü. Yenilen gol komikti. Sagal Fenerbahçe ceza sahasında elini kolunu sallaya sallaya golü attı. Arda ve Valencia'nın girişi yeniden oyun üstünlüğünü Fenerbahçe'ye getirdi. Zajc'ın skoru garantiye alan golü de harikaydı. (Akşam)

9/11
“ALİ KOÇ'UN KAFASINI KARIŞTIRDI“

RIDVAN DİLMEN
: Fenerbahçe, artık iyi oynadığı maçları kaybetmiyor. O alışkanlığı kazandılar. Oyunun başından sonuna kadar taraftar oyunun içindeydi. İsmail Kartal'ın maceradan uzak bir anlayış izlemesi, hem takımı hem de taraftarı yeniden ateşledi. İsmail Kartal'ın 'Ben ikinci adam olmam' açıklaması, Ali Koç'un kafasını karıştırdı. Bombayı Ali Koç'un masasına bıraktı o açıklama ile İsmail Kartal

10/11
“11'İNİ SAYAMIYORDUK“

ÖNDER ÖZEN:
Fenerbahçe taraftarı karnaval yeri gibi çok coşkuluydu, ikincilik mücadelesinde hem de. İkinci golü de buldular, penaltı kaçırmalarına rağmen. 97'ye kadar skor da durmadı. Gaziantep son dakikalara doğru daha çok geldi. Nazım ilk 11'de değil, Osayi'nin yerinde oynuyor. Crespo çok formdayken ayağı kırıldı, Kim yerine Tisserand oynadı. Fenerbahçe 11'ini sayamıyorduk önceden, hangi oyuncu formda diyorduk. Nazım geçen hafta gol attı, şimdi asist yaptı ona bir artı. Tisserand'ın göze batan hatası olmadı. Fenerbahçe harika oynamadı ama bir görüntü var. Formda şu anda takım. Oynamayanlar da takımın içine girmiş bunu gördük. Yeni antrenör gelecek mi onu konuşuyoruz.

11/11
“ESAS JÜRİ TRİBÜNDÜR“

METİN TEKİN:
Bir ara Fenerbahçe'de sahaya kim çıkacak bilmiyordunuz. Santrafor kim çıkacak? Bilmiyorduk, bu hafta kim oynayacak soruları vardı. Bu sorular varken takım oturmamış demektir, arayış devam ediyor demektir. O artık ortadan kalktı. Formda oyuncu var mı diye arıyorduk bir dönem, bireysel formunu yükselten var mı diyorduk. Artık bu soruların cevabı var. Vasata alışıyor diyorduk ama artık talep arttı. Fenerbahçe oyun ortalaması yükseldi. Haftalardır konuşuyoruz bu hafta da kamuoyuna yansıdı, Ali Koç Jorge Jesus'la konuştu. Benim bugün 3. golden sonra taraftarlar Fenerbahçe'nin çocuğu İsmail Kartal tezahüratına başladı. Esas jüri tribündür. Yönetim teknik adam seçecek değil mi, Pereira'yı seçtiğinde taraftarın çok onayladığını söyleyemem. Tribünün isteiğinin de tutmadığını görmüştük daha önce o ayrı. Kulüpleri yöneticiler yönetiyor ama değerlendiriciler taraftar olabilir zaman zaman. Tribünün görüşü taraftarın isteğiyle aynı olmalıdır çoğu zaman.


Acun Ilıcalı Galatasaray'ı hedef aldı!

Arrow

Acun Ilıcalı: 'Torreira'nın yumrukları Türk futboluna kalktı'

Arrow

Acun Ilıcalı, Okan Buruk'u hedef aldı!

Arrow

Jose Mourinho'dan soyunma odasında büyük etki! 'Basit oynayın'

Arrow

1 maç 5 isyan: Fenerbahçe'nin TFF'ye göndereceği dosyada neler var?

Arrow

Çağlar Söyüncü'nün sakatlık durumuna ilişkin açıklama

Arrow

Mourinho'nun laptoplu protestosu dünyada yankılandı

Arrow

Herkes Elazığspor'un Jose Mourinho paylaşımını konuşuyor

Arrow
FenerKolik © 2013-2023 Bütün hakları saklıdır.